Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 6668
Acord del Consell de Govern de 17 d’abril de 2015 pel qual s’aproven modificacions puntuals en la primera i la tercera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La disposició addicional vuitena de la Llei 9/2011, de 23 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2012, estableix:

1. S’autoritza el Govern de les Illes Balears perquè, amb caràcter general, faci totes les actuacions que calguin, normatives i d’execució, a fi de racionalitzar i reduir el conjunt d’ens instrumentals de la comunitat autònoma de les Illes Balears, per mitjà de les operacions de reestructuració que resultin de les previsions a què fa referència la disposició transitòria primera de la Llei 7/2010, incloses les transformacions, les extincions, les fusions i les integracions, en tot o en part, en altres ens instrumentals o en l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

2. En particular, i sense perjudici d’altres actuacions possibles, el Govern de les Illes Balears ha de dur a terme operacions de reestructuració en els ens instrumentals relacionats amb els àmbits funcionals següents:

a) Ens que exerceixen funcions en matèria d’investigació en totes les àrees de la ciència en temes relacionats amb les Illes Balears, de foment de la llengua catalana, de estudi i difusió de les modalitats lingüístiques del català, de formació lingüística i d’avaluació de coneixements de llengua catalana i altres de relacionades.

b) Ens que exerceixen funcions en matèria d’impuls del desenvolupament empresarial, de noves tecnologies, d’investigació i altres de relacionades.

c) Ens que exerceixen funcions en matèria de política de cooperació per al desenvolupament, i d’emigració, promoció i foment de la projecció exterior de les Illes Balears i la defensa dels seus interessos arreu del món, de la consolidació de les comunitats balears a l’exterior, dels drets i la protecció dels emigrants balears residents a l’exterior i dels retornats, i altres de relacionades.

d) Ens que exerceixen funcions en matèria de promoció de l’oferta turística, de promoció del desenvolupament de les Illes Balears com a destinació turística sostenible i altres de relacionades.

Els ens resultants dels processos de reestructuració podran adoptar la forma jurídica d’organismes públics, organismes de naturalesa privada de titularitat pública o consorcis, segons la naturalesa de les funcions que se’ls atribueixin i les potestats que, si s’escau, hagin d’exercir, de conformitat amb el que disposa la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la comunitat autònoma de les Illes Balears. En tot cas, l’habilitació legal que es conté en aquesta disposició addicional inclou la facultat que el Consell de Govern acordi mitjançant decret les modificacions, extincions o creacions d’organismes públics que, si n’és el cas, siguin conseqüència d’aquests processos.

La disposició transitòria primera de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental, estableix que el Consell de Govern ha de crear una comissió que s’encarregui d’analitzar el conjunt d’ens integrants del sector públic autonòmic i de proposar la supressió, refosa o modificació dels ens en què ho facin recomanable raons de simplificació, economia, eficàcia i eficiència en la gestió.

Mitjançant el Decret 93/2011, de 2 de setembre, es creà la Comissió d’Anàlisi i de Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

L’article 5 del Decret esmentat estableix que són objectius de la Comissió els següents:

1. Elaborar el programa de treball per desenvolupar el pla de reestructuració del sector públic instrumental autonòmic.

2. Analitzar el conjunt d’ens integrants del sector públic instrumental autonòmic i efectuar-ne un diagnòstic que prevegi els aspectes següents:

a) Determinació del mapa del sector públic: estructura, naturalesa jurídica i característiques dels ens i de les funcions i activitats exercides

b) Estudi de la informació econòmica i pressupostària dels ens: estats d’ingressos i despeses, memòries de programes, comptes anuals

c) Anàlisi de les dotacions de personal: dimensió de plantilles, classificació i qualificació dels empleats

d) Mesures de control aplicables

3. Estudiar, basant-se en el diagnòstic, la procedència de la dissolució, fusió o modificació dels ens amb criteris d’economia, eficàcia i eficiència en la gestió i elevar-ne la proposta al Consell de Govern.

4. Proposar el mapa resultant del sector públic que agrupi els ens en blocs homogenis i que inclogui la fixació dels paràmetres a què fa referència la disposició addicional cinquena de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental.

5. Supervisar les mesures adoptades pels òrgans competents en aplicació de l’Acord que s’aprovi.

La Comissió d’Anàlisi i de Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en la sessió del dia 28 de març de 2012, aprovà la proposta de la primera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i acordà elevar-la al Consell de Govern.

En la sessió del dia 13 d’abril de 2012, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Presidència, va aprovar la primera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La Comissió d’Anàlisi i de Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en la sessió del dia 27 de juny de 2012, aprovà la reestructuració en l’àmbit funcional de cooperació i foment en l’exterior, la qual forma part de la segona fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i acordà elevar-la al Consell de Govern.

En la sessió del dia 29 de juny de 2012, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Presidència, va aprovar la segona fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La Comissió d’Anàlisi i Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en la sessió del dia 17 d’octubre de 2012, aprovà la proposta de la tercera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i acordà elevar-la al Consell de Govern.

En sessió del dia 16 de novembre de 2012, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Presidència, va aprovar la tercera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La Comissió d’Anàlisi i Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en la sessió del dia 21 de novembre de 2012, aprovà la proposta d’incloure una nova actuació en la tercera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i acordà elevar-la al Consell de Govern.

En la sessió del dia 30 de novembre de 2012, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Presidència, va aprovar incloure una nova actuació en la tercera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La Comissió d’Anàlisi i Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en la sessió del dia 30 d’abril de 2013, aprovà la proposta d’incloure noves actuacions en la tercera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i acordà elevar-la al Consell de Govern.

En la sessió del dia 10 de maig de 2013, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Presidència, va aprovar incloure una nova actuació en la tercera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

En la sessió del dia 2 d’octubre de 2013, la Comissió d’Anàlisi i Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears aprovà la proposta de fer algunes modificacions de la tercera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i acordà elevar-la al Consell de Govern. Així mateix, en la sessió del dia 23 d’octubre de 2013, la Comissió aprovà la inclusió en el Projecte de l’extinció de nous ens.

Aquestes modificacions del Projecte foren aprovades pel Consell de Govern mitjançant un acord adoptat en sessió del dia 25 d’octubre de 2013.

En la sessió del dia 19 de novembre de 2014, la Comissió d’Anàlisi i Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears aprovà la proposta de fer algunes modificacions de la tercera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i acordà elevar-la al Consell de Govern.

En la sessió del dia 5 de desembre de 2014, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Presidència, va aprovar les modificacions puntuals en la tercera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

En la sessió del dia 4 de febrer de 2015, la Comissió d’Anàlisi i Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears aprovà la proposta de fer una modificació de la primera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i acordà elevar-la al Consell de Govern.

Aquesta modificació de la primera fase és la següent:

  • Deixar sense efecte l’absorció de la Fundació d’Atenció a la Dependència per part del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears i proposar l’extinció del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, amb cessió global d’actius i passius a la Fundació d’Atenció a la Dependència.

Així mateix, en la sessió del dia 8 d’abril de 2015, la Comissió d’Anàlisi i Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears aprovà la proposta d’incloure una nova actuació en la tercera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i acordà elevar-la al Consell de Govern.

Aquesta nova actuació de la tercera fase és la següent:

  • Proposta de cessió global d’actius i passius del Consorci per a la Protecció i Acollida de les Persones Disminuïdes Profundes de les Illes Balears (APROP) a la Fundació Amadip-Esment, d’acord amb el que estableix l’article 14.5 de la Llei 15/2014, de 16 de setembre, de racionalització del sector públic.

Atès tot l’anterior, i una vegada elevades les propostes de la Comissió d’Anàlisi i de Proposta de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de data 4 de febrer i 8 d’abril de 2015, el Consell de Govern, a proposta del vicepresident i conseller de Presidència, en la sessió del dia 17 d’abril de 2015 adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:

Primer. S’aprova una modificació puntual de la primera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que s’adjunta com a annex.

Segon. S’aprova la inclusió d’una nova actuació en la tercera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que s’adjunta com a annex.

Tercer. Correspon a cada conselleria, respecte als ens del sector públic que tengui adscrits, impulsar i coordinar l’execució d’aquest Acord.

Quart. Aquest Acord s’ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.”

 

Palma, 17 d’abril de 2015

 

El secretari del Consell de Govern

Antonio Gómez Pérez

  

ANNEX

Modificació de la primera i de la tercera fase del Projecte de Reestructuració del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

  1. Deixar sense efecte l’absorció de la Fundació d’Atenció a la Dependència per part del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears i proposar l’extinció del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, amb cessió global d’actius i passius a la Fundació d’Atenció a la Dependència.
  2. Proposta de cessió global d’actius i passius del Consorci per a la Protecció i Acollida de les Persones Disminuïdes Profundes de les Illes Balears (APROP) a la Fundació Amadip-Esment, d’acord amb el que estableix l’article 14.5 de la Llei 15/2014, de 16 de setembre, de racionalització del sector públic.