Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 6656
Departament de mobilitat i projectes - Convocatòria de les proves de renovació del certificat de capacitació professional dels consellers de seguretat per al transport de mercaderies perilloses per carretera, que tindrà lloc a l’illa de Menorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Feim pública la resolució íntegra de l’Hble. Conseller Executiu del Departament de Mobilitat i Projectes d'aquest Consell Insular de Menorca, de dia 15/4/2015, núm. 2015/77 mitjançant la qual es comunica la convocatòria de la prova de control per renovar el certificat de capacitació professional dels consellers de seguretat per al transport de mercaderies perilloses per carretera, que diu el següent:

“Atesa la Llei 13/1998, de 23 de desembre d’atribució de competències als consells insulars de Menorca i d’Eivissa i Formentera en matèria de transport per carretera;

Atesa l’Ordre FOM/605/2004, de 27 de febrer, sobre capacitació professional dels consellers de seguretat per al transport de mercaderies perilloses per carretera, per ferrocarril o per via navegable;

Atès l’RD 97/2014, de 14 de febrer, que regula les operacions de transport de mercaderies perilloses per carretera en territori espanyol;

En virtut de les competències en matèria de transports atorgades per mitjà del Decret de Presidència 102 de 4 de juliol del 2011.

RESOLC:

Primer. Convocar la prova de control per renovar el certificat de capacitació professional dels consellers de seguretat per al transport de mercaderies perilloses per carretera que tindrà lloc a l'illa de Menorca.

Segon. Determinar que l’esmentada convocatòria es regirà per les normes següents:

1. Objecte

Es tracta de la renovació dels certificats de capacitació professional dels consellers de seguretat per al transport de mercaderies perilloses, en la modalitat de transport per carretera, per a totes o per a alguna de les especialitats següents:

Classe 1 (Matèries i objectes explosius)

Classe 2 (Gasos)

Classe 7 (Matèries radioactives)

Classe 3, 4.1, 4.2, 4.3, 5.1, 5.2, 6.1, 6.2,8 i 9 (Matèries sòlides i líquides contingudes en l’enumeració de cadascuna de les classes de l’Acord europeu per al transport internacional de mercaderies perilloses (ADR) per carretera).

Matèries líquides inflamables amb els números d’identificació de l’Organització de Nacions Unides 1202 (gasoil), 1203 (benzina) i 1223 (querosè).

2. Requisits dels aspirants

Per poder participar en aquestes proves, cal presentar en temps i forma el model de sol·licitud degudament emplenat i abonar la taxa corresponent.

També és necessari, per poder-hi participar, que el certificat que es pretén renovar es trobi en el darrer any de validesa previ a la seva expiració, requisit exigible el dia que se celebrin les proves corresponents.

3. Sol·licituds i terminis de presentació

Les sol·licituds per participar en aquestes proves s’han de presentar en el termini de 15 dies comptats a partir de l’endemà d’haver-se publicat l’anunci d'aquesta resolució en el BOIB, i cal adjuntar-hi fotocòpia del DNI, justificant de la taxa pagada i còpia acarada del certificat que es pretén renovar.

Les sol·licituds es poden presentar al Servei d'Atenció al Ciutadà del Consell Insular de Menorca (plaça de la Biosfera, 5, de Maó, o plaça de la Catedral, 5, de Ciutadella). També es poden presentar de la manera que preveu l’art. 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

D’acord amb la disposició transitòria tercera de la Llei d’atribució de competències, per participar en aquesta prova s’ha d'abonar una taxa de 18,45 €.

4. Contingut de les proves

L'examen constarà d'una única prova, en la qual no es permetrà consultar textos, i consistirà en la resposta a 50 preguntes tipus test, amb quatre respostes alternatives, que versaran sobre les matèries incloses en l'annex del Reial decret 1566/1999, de 8 d'octubre, sobre consellers de seguretat per al transport de mercaderies perilloses per ferrocarril o per via navegable.

El temps màxim que tindran els aspirants per fer la prova serà d'una hora.

La prova es valorarà de 0 a 100 punts i es considerarà superada quan l’examinand obtengui una puntuació igual o superior a 50. Les respostes errònies no es penalitzaran.

5. La llista d’aspirants admesos i exclosos, la designació del tribunal, així com el lloc, la data i l’hora de la realització de la prova es publicaran en el tauler d’edictes i al web (www.cime.es) d’aquest consell insular.

6. Als aspirants que superin l’examen se’ls expedirà el certificat d’aptitud a què fa referència l’article 5 de l’Ordre FOM/605/2004, de 27 de febrer.”

Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, podreu interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant el mateix òrgan que ha resolt, d’acord amb el que disposa l’article 116 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, segons la redacció feta per la Llei 4/1999, de 13 de gener. El termini per interposar-lo és d’un mes, a comptar a partir del següent al de la recepció d’aquesta notificació, sens poder, en aquest cas, interposar recurs contenciós administratiu fins que no s’hagi resolt el de reposició.

El recurs de reposició potestatiu s’entendrà desestimat quan no s’hagi resolt i notificat la resolució, en el termini d’un mes, a comptar des del dia següent a la seva interposició, en que queda expedita la via contenciosa administrativa.

Si no feu ús del recurs potestatiu de reposició, podreu interposar directament recurs contenciós administratiu, d’acord amb l’establert en l’article anteriorment esmentat i els articles 45 i següents de la Llei 29/98, de 13 de juliol, que regula la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma de Mallorca, o davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Balears en el termini de dos mesos a comptar des del següent al de la recepció de la present notificació.

Tot això sens perjudici d’interposar qualsevol altre recurs que considereu oportú.

 

Maó, 17 d’abril de 2015

 

El Conseller Executiu del departament de Mobilitat i Projectes

Luis Alejandre Sintes