Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ESPORLES

Núm. 6561
Ordenança municipal reguladora de la creació de fitxers de dades de caràcter personal de l'Ajuntament d'Esporles

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Havent-se publicat en el BOIB núm. 32 de dia 5 de març de 2015, anunci relatiu a l’aprovació del següent:

ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA DE LA CREACIÓ DE FITXERS DE DADES DE CARÀCTER PERSONAL DE L’AJUNTAMENT D’ESPORLES

La Constitució Espanyola d'1.978, en el seu article 18.4, reconeix com a dret fonamental el dret a l'honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge, establint que "La Llei limitarà l'ús de la informàtica per garantir l'honor i la intimitat personal i familiar de la ciutadania i el ple exercici dels seus drets". Aquest article constitucional és el pilar sobre el qual s'ha cimentat la construcció del dret fonamental a la protecció de dades de caràcter personal a Espanya.

La Sentència del Tribunal Constitucional 292/2000, de 30 de novembre, interpretant aquest precepte, va reconèixer el dret a la protecció de dades de caràcter personal com un veritable dret fonamental autònom i independent del dret a la intimitat, i el contingut essencial de la qual està integrat pels principis recollits en la vigent Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPD).

La Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal i el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la LOPD, estableixen un conjunt de mesures per garantir i protegir aquest dret fonamental.

És responsabilitat de les Administracions Locals el que concerneix a la creació, modificació o supressió de fitxers de dades de caràcter personal.

L'apartat 1 de l'article 20 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, estableix que “La creació, modificació o supressió dels fitxers de les Administracions públiques només podran fer-se per disposició general publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat o Diari oficial corresponent”.

L'entrada en vigor del Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, aprovat mitjançant Decret 1720/2007, de 21 de desembre, ha introduït, amb els articles 53 i 54, algunes novetats quant a la forma i contingut de la disposició, destacant la necessitat d'especificar el sistema de tractament del fitxer.

Mitjançant Resolució de l'Ajuntament d'Esporles de data 19 de juliol de 1994, es van crear els següents fitxers: a) Comptabilitat, b) Dades Contribuents, c) Obres, d) Padró d'habitants, i) Registre d'Entrades i Sortides i f) Nòmines (Butlletí Oficial de les Illes Balears- d'ara endavant, BOIB- número 91 de data 28/07/1994).

En virtut de l'acord del Ple de l'Ajuntament de data 31 de juliol de 2008, es va procedir a la creació dels següents fitxers: a) Denúncies, b) Serveis Socials, c) Poliesportiu, d) Cens Caní, i) Biblioteques, f) Fiscal, g) Recaptació, h) Usuaris, i) Vehicles, j) Cementiri i k) Tributs (BOIB número 118 de data 23/08/2008).

Per Acord del Ple de data 25 de setembre de 2008, es va procedir a la creació del Fitxer Càrrecs Electes (BOIB número 145 de data 14/10/2008)

Finalment mitjançant Resolució del Batle de l'Ajuntament es va procedir a la modificació dels fitxers de titularitat pública de l'Ajuntament d'Esporles (BOIB número 81 de data 05/06/2009)

Havent sorgit la necessitat de procedir a la creació de nous fitxers de dades de caràcter personal de l'Ajuntament d'Esporles, així com de procedir a la supressió d'alguns fitxers existents, amb la finalitat d'adequar-los a la realitat actual de les estructures administratives i operatives actuals, es procedeix a efectuar la present disposició, segons el que es disposa per la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

En virtut d'això, i a la vista de l'existència de nous fitxers, a fi de donar compliment al mandat legal de l'article 20 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, sobre creació de fitxers que continguin dades de caràcter personal gestionats per l'Ajuntament d'Esporles, en virtut de l'Acord del Ple de data --/--/----- s'acorda l'aprovació de la present Ordenança reguladora de la creació de fitxers de dades de caràcter personal de l'Ajuntament d'Esporles, en els següents termes:

Primer.- Es creen els fitxers de dades de caràcter personal de titularitat pública responsabilitat de l’Ajuntament d'Esporles que es relacionen en l'ANNEX I de la present disposició i que hauran d'adequar-se als termes i condicions que es preveuen a l'article 20 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal i disposicions de desenvolupament, en particular a les establertes en el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Segon.- Se suprimeixen els fitxers inclosos en l'ANNEX II d’aquesta disposició, en compliment de l’establert en l'article 20 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, i l'article 54.3 del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre.

Tercer.- L'Ajuntament d'Esporles, com a responsable dels fitxers i com a responsable dels tractaments haurà d'adoptar les mesures necessàries per garantir que les dades de caràcter personal existents en els mateixos s'usen per a les finalitats i funcions de Dret públic que té encomanades, en relació amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal.

Quart.- Les persones interessades podran exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, a l'Oficina municipal de l'Ajuntament d'Esporles amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

Disposició Final Primera.- D’aquesta disposició es donarà trasllat, en el termini de trenta dies des de la publicació de la mateixa, a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, conforme al que es disposa en l'article 39.2 a) de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, segons el qual seran objecte d'inscripció en el Registre General de Protecció de Dades els fitxers dels quals siguin titulars les Administracions Públiques, i en l'article 55.1 del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, segons el qual “Tot fitxer de dades de caràcter personal de titularitat pública serà notificat a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades per l'òrgan competent de l'Administració responsable del fitxer per a la seva inscripció en el Registre General de Protecció de Dades, en el termini de trenta dies des de la publicació de la seva norma o acord de creació en el diari oficial corresponent”.

Disposició Final Segona.- Aquesta ordenança entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

I havent transcorregut el termini d’exposició al públic de trenta (30) dies de duració a comptar des de l’esmentat anunci sense que s’hagi presenta cap reclamació o suggerència, s’enten de conformitat amb el que disposa l’art. 17 del RDL 2/2004 de 5 de març pel que s’aprova el text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, definitivament aprovades.

La qual cosa es fa pública per a general coneixement i als efectes pertinents d’acord amb l’art. 17 de l’esmentat text legal

 

Esporles, 13 d’abril de 2015

  

El batle

Miquel Ensenyat Riutort

 

  

ANNEX I
FITXERS DE NOVA CREACIÓ

a. Denominació del Fitxer: OCUPACIÓ

b. Descripció detallada de la finalitat i usos prevists: Tractament de les dades de caràcter personal dels aturats que optin a la seva contractació en el marc dels diferents Projectes integrats en el pacte local d'ocupació; gestió de la borsa de treball del Servei d'Ocupació de les Illes Balears; orientació per a la cerca d'ocupació.

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada o representant legal, demandants d'ocupació, ciutadans / residents i Administracions Públiques.

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; Núm. SS; nom i cognoms; telèfon; adreça; signatura.

- Dades de característiques personals: data i lloc de naixement; sexe; nacionalitat.- Dades acadèmiques i professionals: formació, titulacions, experiència professional.- Dades econòmiques, financeres i d'assegurances: dades bancàries, subsidis, beneficis.

e. Sistema de tractament: Mixt.

f. Comunicacions de dades previstes: Conselleria d'Economia i Competitivitat de les Illes Balears; Servei d'Ocupació de les Illes Balears.

g. Transferències internacionals de dades previstes: No estan previstes.

h. Òrgan responsable del fitxer: Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: oficina municipal de l'Ajuntament d'Esporles amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VIII del Reial decret 1720/2007: Nivell mitjà.

a. Denominació del Fitxer: VOLUNTARIAT

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: Gestió de les persones que realitzen activitats de voluntariat

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada o representant legal a través dels formularis corresponents.

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; nom i cognoms; telèfon; adreça; fax; correu electrònic.

- Dades de característiques personals: data i lloc de naixement; sexe; nacionalitat.

- Dades acadèmiques i professionals: Cap

e. Sistema de tractament: Mixt.

f. Comunicacions de dades previstes: persones física o jurídiques, de naturalesa pública o privada, dins dels supòsits de legitimació recollits a l'article 11 de la Llei Orgànica 15/1999.

g. Transferències internacionals de dades previstes: No estan previstes.

h. Òrgan responsable del fitxer:  Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant dels quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: Oficina municipal de l'Ajuntament d'Esporles amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VIII del Reial decret 1720/2007: Nivell bàsic.

a. Denominació del Fitxer: RECURSOS HUMANS

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: Tractament de les dades personals dels treballadors, personal funcionari, laboral i membres de la Corporació, necessaris per al manteniment i compliment de les obligacions laborals, fiscals i amb la Seguretat Social. Règim disciplinari.

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada, personal treballador públic i membres de la Corporació.

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades especialment protegides: afiliació sindical, salut

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; nom i cognoms; Núm. SS; telèfon; adreça; signatura.

- Dades de característiques personals: data i lloc de naixement; sexe; nacionalitat; estat civil;

- Dades acadèmiques i professionals: formació; titulacions.

- Dades econòmiques, financeres i d'assegurances: dades bancàries.

e. Sistema de tractament: Mixt.

f. Comunicacions de dades previstes: Agència Tributària de les Illes Balears, Seguretat Social, Hisenda Pública i Administració Tributària estatal; Sindicats i Juntes de Personal; entitats bancàries; caixes d'estalvi: entitats asseguradores i sanitàries; qualsevol altra persona física o jurídica, de naturalesa pública o privada, dins dels supòsits de legitimació recollits en l'article 11 de la Llei Orgànica 15/1999.

g. Transferències internacionals de dades previstes: No estan previstes.

h. Òrgan responsable del fitxer: Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: Oficina municipal de l'Ajuntament d'Esporles amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VIII del Reial decret 1720/2007: Nivell Alt.

a. Denominació del Fitxer: REGISTRE D'INTERESSOS.

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: Tractament de les dades de caràcter personal necessaris per a la gestió del registre d'interessos de la Corporació Local, comprensiu de les declaracions de béns i activitats dels membres de la Corporació, i altra documentació prevista en la legislació de conformitat amb el que estableix l'article 75.7 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Bases del Règim Local, en concordança amb les modificacions introduïdes per la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local.

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada o regidors i regidores municipals.

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; nom i cognoms; telèfon; adreça, adreça electrònica.

- Dades de característiques personals: data i lloc de naixement; sexe; nacionalitat, estat civil, dades familiars.

- Dades de caràcter social: propietats, possessions, llicències, permisos, activitats i negocis.

- Dades econòmiques, financeres i d'assegurances: ingressos, rendes, inversions, béns patrimonials, crèdits, préstecs, avals, dades bancàries, assegurances, hipoteques.

e. Sistema de tractament: Mixt.

f. Comunicacions de dades previstes: Consell Insular de Mallorca, qualsevol altra persona física o jurídica, de naturalesa pública o privada, dins dels supòsits de legitimació recollits en l'article 11 de la Llei Orgànica 15/1999.

g. Transferències internacionals de dades previstes: No estan previstes.

h. Òrgan responsable del fitxer: Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: oficina municipal de l' Ajuntament d'Esporles amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VIII del Reial decret 1720/2007: Nivell bàsic.

a. Denominació del Fitxer: GESTIÓ COMPTABLE

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: Tractament de les dades de caràcter personal necessaris per dur la gestió econòmica i comptable de l'Ajuntament, gestió de pagaments i cobraments a tercers, i en definitiva la gestió de totes les operacions de naturalesa econòmica que donen lloc a la comptabilitat de l'Ajuntament.

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada o representant legal, creditors i deutors, tercers, proveïdors, persones físiques o jurídiques que tinguin relació econòmica amb l'Ajuntament, Administració Pública.

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; nom i cognoms; telèfon; adreça.

- Dades de característiques personals: data i lloc de naixement; sexe; nacionalitat, estat civil, dades familiars.

- Dades relatives a la comissió d'infraccions administratives.

- Dades econòmiques, financeres i d'assegurances: ingressos, rendes, dades bancàries.

e. Sistema de tractament: Mixt.

f. Comunicacions de dades previstes: Agència Tributària de les Illes Balears, Hisenda Pública i Administració tributària estatal; entitats bancàries; caixes d'estalvi

g. Transferències internacionals de dades previstes: No estan previstes.

h. Òrgan responsable del fitxer: Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: oficina municipal de l'Ajuntament d'Esporles amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VIII del Reial decret 1720/2007: Nivell mitjà.

a. Denominació del Fitxer: GESTIÓ TRIBUTÀRIA

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: Gestió, cobrament i recaptació dels tributs municipals, taxes, contribucions, impostos i preus públics.

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada o representant legal i Administracions Públiques

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; nom i cognoms; telèfon; adreça.

- Dades de característiques personals: data i lloc de naixement; sexe; nacionalitat, estat civil, familiars.

- Dades de circumstàncies socials: habitatge, propietats.

- Dades econòmiques, financeres i d'assegurances: dades bancàries, ingressos, rendes.

e. Sistema de tractament: Mixt

f. Comunicacions de dades previstes: Agència Tributària de les Illes Balears, Hisenda Pública i Administració tributària estatal; Comunitat Autònoma de les Illes Balears; Consell Insular de Mallorca; entitats bancàries; caixes d'estalvi

g. Transferències internacionals de dades prevista: No estan previstes.

h. Òrgan responsable del fitxer: Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: oficina municipal de l'Excm. Ajuntament d'Esporles, amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears)

j. Nivell de seguretat exigible d'acord amb el que estableix el Títol VIII en el Reial decret 1720/2007: Nivell Mitjà

a. Denominació del Fitxer: GESTIÓ DE RECURSOS PROPIS

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: Tractament de les dades de caràcter personal necessaris per a la gestió per l'Ajuntament dels recursos propis de conformitat amb el que estableix l'article 2 del Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals (TRLRHL)

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada o persona contribuent

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; nom i cognoms; telèfon; adreça.

- Dades de característiques personals: data i lloc de naixement; sexe; nacionalitat, estat civil, familiars.

- Dades referents a infraccions i sancions administratives.

- Dades de caràcter social: propietats, possessions.

- Dades econòmiques, financeres i d'assegurances: ingressos, rendes, inversions, béns patrimonials, crèdits, préstecs, avals, dades bancàries, assegurances, hipoteques.

e. Sistema de tractament: Mixt

f. Comunicacions de dades previstes: Agència Tributària de les Illes Balears, qualsevol altra entitat local amb competència en la matèria; entitats bancàries, caixes d'estalvi

g. Transferències internacionals de dades previstes: No estan previstes

h. Òrgan responsable del fitxer: Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: oficina municipal de l'Ajuntament d'Esporles amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VIII del Reial decret 1720/2007: Nivell mitjà.

a. Denominació del Fitxer: FINESTRETA ÚNICA

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: Facilitar els tràmits i procediments relatius al lliure accés a les activitats de serveis i al seu exercici a fi que ciutadans puguin realitzar per via electrònica i a distància tots els tràmits necessaris i conèixer l'estat de tramitació dels procediments en els quals es tingui la condició d'interessat.

c. Origen i procedència de les dades: Finestreta única, per via electrònica.

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; nom i cognoms; telèfon; adreça; signatura; imatge.

- Dades de característiques personals: data i lloc de naixement; sexe; nacionalitat.

- Dades acadèmiques i professionals: formació; titulacions.

- Dades econòmiques, financeres i d'assegurances: dades bancàries.

e. Sistema de tractament: Automatitzat.

f. Comunicacions de dades previstes: Comunitat Autònoma de les Illes Balears; Entitats bancàries; qualsevol altra persona física o jurídica, de naturalesa pública o privada, dins dels supòsits de legitimació recollits a l'article 11 de la Llei Orgànica 15/1999.

g. Transferències internacionals de dades previstes: No estan previstes.

h. Òrgan responsable del fitxer: Excm. Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: oficina municipal de l'Ajuntament d'Esporles amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VIII del Reial decret 1720/2007: Nivell bàsic.

a. Denominació del Fitxer: APROFITAMENTS DELS BÉNS DEL DOMINI PÚBLIC

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: Tractament de les dades de caràcter personal necessaris per a la gestió, manteniment i control del dret dels particulars per al gaudi i aprofitament dels béns del domini públic, atorgament de concessions, autoritzacions i llicències, així com ocupacions de la via pública i estacionaments.

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada o representant legal, ciutadans i residents.

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; nom i cognoms; telèfon; adreça; signatura; imatge.

- Dades de característiques personals: data i lloc de naixement; sexe.

- Dades de caràcter social: propietats, possessions.

- Dades relatives a la comissió d'infraccions administratives.

- Dades econòmiques, financeres i d'assegurances: ingressos, dades bancàries i relatius a l'Impost de Béns Immobles.

e. Sistema de tractament: Mixt

f. Comunicacions de dades previstes: Agència Tributària de les Illes Balears, entitats bancàries, qualsevol altra entitat local amb competència en la matèria, òrgans competents de la Comunitat Autònoma, Consell General de l'Estat o òrgan consultiu superior del Consell de Govern de la Comunitat Autònoma.

g. Transferències internacionals de dades previstes: No estan previstes.

h. Òrgan responsable del fitxer: Ajuntament d'Esporles

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: oficina municipal de l'Ajuntament d'Esporles amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VIII del Reial decret 1720/2007: Nivell Mitjà.

a. Denominació del Fitxer: GESTIÓ CULTURAL

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: Tractament de les dades de caràcter personal necessaris per a la gestió de les activitats culturals promogudes i organitzades per la Corporació municipal, de les ajudes per dur a terme projectes d'interès cultural per al municipi, així com la gestió de les associacions, penyes o col·lectius que participin en carnestoltes, cavalcades, festejos i altres concursos organitzats per l'àrea cultural de l'Ajuntament.

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada o representant legal a través dels formularis corresponents.

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; nom i cognoms; telèfon; adreça; signatura; imatge.

- Dades de característiques personals: data i lloc de naixement; residència.

- Dades econòmiques, financeres i d'assegurances: dades bancàries.

e. Sistema de tractament: Mixt

f. Comunicacions de dades previstes: entitats bancàries i asseguradores

g. Transferències internacionals de dades previstes: No estan previstes.

h. Òrgan responsable del fitxer: Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: oficina municipal de l'Ajuntament d'Esporles amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VIII del Reial decret 1720/2007: Nivell Bàsic.

a. Denominació del Fitxer: GESTIÓ ESPORTIVA.

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: Tractament de les dades de caràcter personal de la ciutadania necessaris per a la gestió del llistat de persones amb abonament a la piscina i de lloguer d'instal·lacions esportives.

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada o representant legal a través dels formularis corresponents.

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; nom i cognoms; telèfon; adreça; signatura; imatge.

- Dades de característiques personals: data i lloc de naixement; residència

- Dades econòmiques, financeres i d'assegurances: dades bancàries.

e. Sistema de tractament: Mixt.

f. Comunicacions de dades previstes: entitats bancàries i asseguradores.

g. Transferències internacionals de dades previstes: No estan previstes.

h. Òrgan responsable del fitxer:  Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: oficina municipal de l'Ajuntament d'Esporles amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VIII del Reial decret 1720/2007; Nivell Bàsic.

a. Denominació del Fitxer: GESTIÓ MERCATS AMBULANTS, FIRES I VENDA AMBULANT.

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: Tractament de les dades de caràcter personal de les persones usuàries necessaris per a la gestió de les sol·licituds d'instal·lació de llocs de venda ambulant durant les festes o fira i mercat setmanal

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada o representant legal a través dels formularis corresponents.

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; nom i cognoms; telèfon; adreça; signatura; adreça electrònica.

- Dades de característiques personals: data i lloc de naixement.

- Dades econòmiques, financeres i d'assegurances: dades bancàries.

e. Sistema de tractament: Mixt.

f. Comunicacions de dades previstes: entitats bancàries.

g. Transferències internacionals de dades previstes: No estan previstes.

h. Òrgan responsable del fitxer: Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: oficina municipal de l’Ajuntament d'Esporles amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VIII del Reial decret 1720/2007: Nivell bàsic.

a. Denominació del Fitxer: PROTECCIÓ CIVIL.

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: Tractament de les dades de caràcter personal necessaris per a la gestió i registre de les activitats realitzades pels serveis de Protecció Civil, així com la relació dels membres i voluntariat del servei de Protecció Civil i control de les seves actuacions.

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada, voluntariat i persones ateses pels serveis de Protecció Civil.

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; nom i cognoms; telèfon; adreça; signatura; adreça electrònica, dades relatives a la salut.

- Dades de característiques personals: data i lloc de naixement.

e. Sistema de tractament: Mixt

f. Comunicacions de dades previstes: Comunitat Autònoma de les Illes Balears i altres òrgans competents de l'Administració Pública.

g. Transferències internacionals de dades previstes: No estan previstes

h. Òrgan responsable del fitxer: Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: oficina municipal de l'Ajuntament d'Esporles amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VIII del Reial decret 1720/2007: Nivell Alt.

a. Denominació del Fitxer: ORDRES DEL DIA

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: Consulta sobre qualsevol expedient administratiu aprovat per les diferents comissions informatives, comissió de govern o ple de la Corporació.

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada o representant legal.

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; nom i cognoms; telèfon; adreça; signatura; adreça electrònica

e. Sistema de tractament: Mixt

f. Comunicacions de dades previstes: Delegació de Govern en la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

g. Transferències internacionals de dades previstes: No estan previstes.

h. Òrgan responsable del fitxer: Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: oficina municipal de l'Ajuntament d'Esporles amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VII del Reial decret 1720/2007: Nivell Bàsic.

a. Denominació del Fitxer: UNIONS DE FET.

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: Tractament i gestió del Registre per a les inscripcions de parelles de fet.

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada o representant legal.

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; nom i cognoms; telèfon; adreça; signatura; adreça electrònica

- Dades de característiques personals: estat civil, dades de família, data de naixement, lloc de naixement, edat, sexe, nacionalitat

e. Sistema de tractament: Mixt.

f. Comunicacions de dades previstes: Registre Civil.

g. Transferències de dades previstes: No estan previstes.

h. Òrgan responsable del fitxer: Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: oficina municipal de l'Ajuntament d'Esporles amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VIII del Reial decret 1720/2007: Nivell Bàsic.

a. Denominació del Fitxer: MATRIMONIS CIVILS

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: Mantenir la informació detallada dels contraents i testimonis dels matrimonis civils que se celebrin a l'Ajuntament.

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada o representant legal.

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; nom i cognoms; telèfon; adreça; signatura; adreça electrònica.

- Dades de característiques personals: estat civil, data de naixement, lloc de naixement, edat, sexe.

e. Sistema de tractament: Mixt.

f. Comunicacions de dades prevista: Registre Civil

g. Transferències internacionals de dades prevista: No estan previstes.

h. Òrgans responsable del fitxer: Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: oficina municipal de l'Ajuntament d'Esporles, amb direcció a efectes de l'exercici dels citats drets, en Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VIII del Reial decret 1720/2007: Nivell bàsic

a. Denominació del Fitxer: BANDA DE MUSICA

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: Tractament i gestió de les dades de caràcter personal dels membres integrants de la banda de música.

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada o representant legal

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: NIF/DNI; nom i cognoms; telèfon; adreça; signatura; adreça electrònica

- Dades de característiques personals: estat civil, data de naixement, lloc de naixement, edat, sexe.

e. Sistema de tractament: Mixt

f. Comunicacions de dades prevista: No estan previstes..

g. Transferències internacionals de dades prevista: No estan previstes.

h. Òrgan responsable del fitxer: Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: oficina municipal de l'Ajuntament d'Esporles, amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VIII del Reial decret 1720/2007: Nivell Bàsic.

a. Denominació del Fitxer: VIDEOVIGILANCIA.

b. Descripció detallada de la finalitat i usos previstos: tractament de les imatges recollides pel sistema de càmeres i/o càmeres de vídeo de la Corporació municipal per a la comprovació de l'estat de les instal·lacions i béns de la mateixa, i control d'accés a les instal·lacions.

c. Origen i procedència de les dades: la mateixa persona interessada o representant legal, la persona treballadora, persones que accedeixen i/o es troben en les instal·lacions.

d. Estructura bàsica del fitxer:

- Dades de caràcter identificatiu: Imatge/veu

e. Sistema de tractament: Automatitzat

f. Comunicacions de dades previstes: Forces i Cossos de Seguretat.

g. Transferències internacionals: No estan previstes.

h. Òrgan responsable del fitxer: Ajuntament d'Esporles.

i. Serveis o unitats davant els quals poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: oficina municipal de l'Ajuntament d'Esporles amb direcció a efectes de l'exercici d’aquests drets a Plaça de l'Ajuntament 1, CP 07190, Esporles (Illes Balears).

j. Nivell de seguretat exigible, d'acord amb el que estableix el Títol VIII del Reial decret 1720/2007: Nivell Bàsic.

ANNEX II

SUPRESSIÓ DE FITXERS

Dels fitxers en poder d'aquest Ajuntament han de suprimir-se els següents fitxers de dades de caràcter personal, en els termes i condicions fixats en la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre de Protecció de Dades de Caràcter Personal i en el Reglament de desenvolupament de la mateixa.

1.- Denominació del Fitxer: COMPTABILITAT

a. Disposició de creació: Resolució de l'Alcaldia de data 19 de juliol de 1994, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 91 de 28 de juliol de 1994.

b. Codi d'Inscripció: 1942970509

c. Destinació de les dades: Les dades passen a incorporar-se al fitxer de nova creació denominat "Gestió Comptable".

2.- Denominació del Fitxer: POLIESPORTIU

a. Disposició de creació: Acord del Ple de l'Ajuntament de data 31 de juliol de 2008, publicat en el BOIB núm. 118 de 23 d'agost de 2008, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el BOIB núm. 81 de data 5 de juliol de 2009.

b. Codi d'inscripció: 2090260728

c. Destinació de les dades: Les dades passen a incorporar-se al fitxer de nova creació denominat "Gestió Esportiva".

3.- Denominació del Fitxer: NÒMINES

a. Disposició de creació: Resolució de l'Alcaldia de data 19 de juliol de 1994, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 91 de 28 de juliol de 1994, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el BOIB núm. 81 de data 5 de juny de 2009.

b. Codi d'inscripció: 1942970512

c. Destinació de les dades: Les dades passen a incorporar-se al fitxer de nova creació denominat "Recursos Humans"

4.- Denominació del Fitxer: FISCAL

a. Disposició de creació: Acord del Ple de l'Ajuntament de data 31 de juliol de 2008, publicat en el BOIB núm. 118 de 23 d'agost de 2008, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el BOIB núm. 81 de data 5 de juliol de 2009.

b. Codi d'inscripció: 2090260745

c. Destinació de les dades: Les dades passen a incorporar-se al fitxer de nova creació denominat "Gestió Tributària".

5.- Denominació del Fitxer: TRIBUTS.

a. Disposició de creació: Acord del Ple de l'Ajuntament de data 31 de juliol de 2008, publicat en el BOIB núm. 118 de 23 d'agost de 2008, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el BOIB núm. 81 de data 5 de juliol de 2009.

b. Codi d'inscripció: 2092930894

c. Destinació de les dades: Les dades passen a incorporar-se al fitxer de nova creació denominat "Gestió Tributària"

6.- Denominació del Fitxer: RECAPTACIÓN

a. Disposició de creació: Acord del Ple de l'Ajuntament de data 31 de juliol de 2008, publicat en el BOIB núm. 118 de 23 d'agost de 2008, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el BOIB núm. 81 de data 5 de juliol de 2009.

b. Codi d'inscripció: 2092931367

c. Destinació de les dades: Les dades passen a incorporar-se al fitxer de nova creació denominat "Gestió Tributària".

7.- Denominació del Fitxer: OBRES

a. Disposició de creació: Resolució de l'Alcaldia de data 19 de juliol de 1994, publicada en el "Butlletí Oficial" de les Illes Balears (BOIB) núm. 91 de 28 de juliol de 1994, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el BOIB núm. 81 de data 5 de juny de 2009

b. Codi d'inscripció: 1942970513

c. Destinació de les dades: Les dades passen a incorporar-se al fitxer de nova creació "Aprofitament dels béns de Domini Públic".

 

ANNEX III
FITXERS EXISTENTS A l'AJUNTAMENT QUE NO SOFREIXEN MODIFICACIÓ

La resta dels fitxers que hi ha a l'Ajuntament no sofreixen modificació alguna, referenciant-se els mateixos a continuació, en estar aquests fitxers ja aprovats per aquest Ajuntament i ser conformes a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

1.- Denominació del Fitxer: Padró d'habitants.

- Codi d'Inscripció: 1942970510

- Disposició de creació: Resolució de l'Alcaldia de data 19 de juliol de 1994, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 91 de 28 de juliol de 1994, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el BOIB núm. 81 de data 5 de juny de 2009.

2.- Denominació del Fitxer: Registre d'Entrades i Sortides.

- Codi d'inscripció: 1942970514

- Disposició de creació: Resolució de l'Alcaldia de data 19 de juliol de 1994, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 91 de 28 de juliol de 1994, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el BOIB núm. 81 de data 5 de juny de 2009.

3.- Denominació del Fitxer: Serveis Socials.

- Codi d'inscripció: 2100221965

- Disposició de creació: Acord del Ple de l'Ajuntament de data 31 de juliol de 2008, publicat en el BOIB núm. 118 de 23 d'agost de 2008, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el *BOIB núm. 81 de data 5 de juliol de 2009.

4.- Denominació del Fitxer: Biblioteques.

- Codi d'inscripció: 2090260744

- Disposició de creació: Acord del Ple de l'Ajuntament de data 31 de juliol de 2008, publicat en el *BOIB núm. 118 de 23 d'agost de 2008, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el BOIB núm. 81 de data 5 de juliol de 2009

5.- Denominació del Fitxer: Cementiri

- Codi d'inscripció: 2090260796

- Disposició de creació: Acord del Ple de l'Ajuntament de data 31 de juliol de 2008, publicat en el *BOIB núm. 118 de 23 d'agost de 2008, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el BOIB núm. 81 de data 5 de juliol de 2009

6.- Denominació del Fitxer: Cens Caní

- Codi d'inscripció: 2090260733

- Disposició de creació: Acord del Ple de l'Ajuntament de data 31 de juliol de 2008, publicat en el BOIB núm. 118 de 23 d'agost de 2008, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el BOIB núm. 81 de data 5 de juliol de 2009.

7.- Denominació del Fitxer: Dades Contribuents.

- Codi d'inscripció: 1942970511

- Disposició de creació: Resolució de l'Alcaldia de data 19 de juliol de 1994, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 91 de 28 de juliol de 1994, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el BOIB núm. 81 de data 5 de juny de 2009.

8.- Denominació del Fitxer: Càrrecs Electes.

- Codi d'inscripció: 2090260862

- Disposició de creació: Acord del Ple de l'Ajuntament de data 25 de setembre de 2008, publicat en el BOIB núm. 145 de 14 d'octubre de 2008, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el BOIB núm. 81 de data 5 de juliol de 2009.

9.- Denominació del Fitxer: Vehicles.

- Codi d'inscripció: 2090260779

- Disposició de creació: Acord del Ple de l'Ajuntament de data 31 de juliol de 2008, publicat en el BOIB núm. 118 de 23 d'agost de 2008, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el BOIB núm. 81 de data 5 de juliol de 2009.

10.- Denominació del Fitxer: Usuaris

- Codi d'inscripció: 2090260761

- Disposició de creació: Acord del Ple de l'Ajuntament de data 31 de juliol de 2008, publicat en el BOIB núm. 118 de 23 d'agost de 2008, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el BOIB núm. 81 de data 5 de juliol de 2009.

11.- Denominació del Fitxer: Denúncies.

- Codi d'inscripció: 2090260708

- Disposició de creació: Acord del Ple de l'Ajuntament de data 31 de juliol de 2008, publicat en el BOIB núm. 118 de 23 d'agost de 2008, modificat per Resolució de l'Alcalde número 242/2009, publicada en el BOIB núm. 81 de data 5 de juliol de 2009

 

 

ANNEX IV
INVENTARI GLOBAL DE FITXERS DE L'AJUNTAMENT

La següent llista de fitxers conté tots aquells fitxers públics de dades de caràcter personal responsabilitat d'aquest Ajuntament d'Esporles, la qual engloba tant els fitxers creats mitjançant aquesta Ordenança, com aquells que ja varen ser aprovats per aquest Ajuntament:

1.- Ocupació

2.- Voluntariat.

3.- Recursos Humans.

4.- Registre d'Interessos.

5.- Gestió Comptable.

6.- Gestió Tributària.

7.- Gestió de Recursos Propis.

8.- Finestreta Única.

9.- Aprofitament dels béns de domini públic.

10.- Gestió Cultural.

11.- Gestió Esportiva.

12.- Gestió Mercats ambulants, Fires i Venda Ambulant.

13.- Protecció Civil.

14.- Ordres del dia.

15.- Unions de fet.

16.- Matrimonis Civils.

17.- Banda de Música.

18.- Videovigilància.

19.- Padró d'Habitants.

20.- Registre d'Entrades i Sortides.

21.- Serveis Socials.

22.- Biblioteques.

23.- Cementiri.

24.- Cens Caní.

25.- Dades Contribuents.

26.- Càrrecs Electes.

27.- Vehicles.

28.- Usuaris.

29.- Denúncies.