Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 6500
Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es modifica la Resolució del president del FOGAIBA de 18 de novembre de 2013, per la qual es convoquen les ajudes 2014-2018 per a la reestructuració i reconversió de vinyes

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 21 de novembre de 2013, es va a publicar al BOIB núm. 161 la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, de 18 de novembre de 2013, per la qual es convoquen les ajudes 2014-2018 per a la reestructuració i reconversió de vinyes. Aquesta Resolució va ser modificada mitjançant la Resolució del president del FOGAIBA d'11 d'abril del 2014, publicada al BOIB núm. 51, de dia 15 d’abril de 2014; la Resolució del president del FOGAIBA de 29 de juliol de 2014, publicada al BOIB núm. 105, de dia 5 d’agost de 2014, la Resolució del president del FOGAIBA de 26 de setembre de 2014, publicada al BOIB núm. 132, de dia 30 de setembre de 2014 i la Resolució del president del FOGAIBA de 6 de febrer de 2015, publicada al BOIB núm. 20, de dia 10 de febrer de 2015. 

Una vegada publicada, s’estima convenient modificar determinats apartats per clarificar l’aplicació a aquesta convocatòria del que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.   

De manera excepcional per a l'exercici 2014, i per tal de no perdre el finançament del FEAGA d’aquest any, es va modificar aquesta convocatòria, establint un nou termini de sol·licituds d'ajuda, per poder pagar les mesures programades en exercicis futurs i acabades dins l’any 2014. Amb aquesta modificació no es va perjudicar la concurrència competitiva, ja que permetia la disminució del nombre de sol·licituds de pagament previstes per als propers exercicis financers.  

De la mateixa manera, i per tal de no perdre el finançament del FEAGA de possibles romanents dels crèdits assignats a la comunitat autònoma de les Illes Balears, s’estima convenient preveure la possibilitat de destinar aquest romanents a les mesures programades per a exercicis futurs i acabades dins l’exercici en el qual s’hagi produït un romanent.  

Per tot això, en virtut de les competències que tenc atribuïdes i a proposta del director gerent del FOGAIBA, dict la següent 

     

RESOLUCIÓ 

Primer

Afegir els punts 5 i 6 a l’apartat quart de la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, de 18 de novembre de 2013, per la qual es convoquen les ajudes 2014-2018 per a la reestructuració i reconversió de vinyes, publicada en el BOIB núm. 161, de 21 de novembre de 2013, que queden redactats de la manera següent: 

“5. Quan l’import de la despesa subvencionable superi la quantia de 18.000,00 euros en cas de subministrament de béns d’equipament o prestació de serveis per empreses de consultoria o assistència tècnica, el beneficiari haurà de sol·licitar com a mínim tres ofertes de proveïdors diferents, amb caràcter previ a la contractació del compromís per a la prestació del servei o el lliurament del bé, excepte quan a causa de les especials característiques de les despeses subvencionables no existeixi en el mercat un nombre suficient d’entitats que el subministrin o prestin.

L’elecció entre les ofertes presentades, que s’hauran d’aportar a la justificació o, en el seu cas, a la sol·licitud de la subvenció, es durà a terme conforme a criteris d’eficiència i economia, amb la justificació expressa en una memòria de l’elecció quan no recaigui en la proposta econòmica més avantatjosa. 

6. En tot cas, s’aplicaran les normes en matèria de despeses susceptibles de subvenció, comprovació de subvencions i comprovació de valors que estableixen els articles 31, 32 i 33 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; així com allò que estableix l’article 83 del Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat per Reial decret 887/2006, de 21 de juliol.” 

Segon

Modificar el punt 1 de l’apartat sisè de la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, de 18 de novembre de 2013, per la qual es convoquen les ajudes 2014-2018 per a la reestructuració i reconversió de vinyes, publicada en el BOIB núm. 161, de 21 de novembre de 2013, que queda redactat de la manera següent: 

1. El règim de reestructuració i reconversió de la vinya es realitzarà a través de plans de reestructuració i reconversió estructurats en mesures a realitzar i que hauran de ser presentats pels viticultors, a efectes de la seva aprovació per part de l’òrgan competent, sense que aquesta aprovació suposi cap compromís futur de despesa per part de l’administració, de conformitat amb el que preveu l’article 27 del Reial decret 548/2013, de 19 de juliol, per a l’aplicació de les mesures del programa de suport 2014-2018 al sector vitivinícola espanyol. 

Serà requisit per a l’aprovació del pla de reestructuració i reconversió de vinya que el viticultor estigui inscrit en el RGEA abans de la finalització del termini de presentació de sol·licituds d’acolliment als plans”.

Tercer

Modificar el punt 4 de l’apartat desè de la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, de 18 de novembre de 2013, per la qual es convoquen les ajudes 2014-2018 per a la reestructuració i reconversió de vinyes, publicada en el BOIB núm. 161, de 21 de novembre de 2013, que queda redactat d’aquesta manera: 

“4. Una vegada conegudes les disponibilitats financeres per a la reestructuració i reconversió de vinyet, acordades a la Conferència Sectorial d’Agricultura i Desenvolupament Rural per a cada exercici pressupostari, de conformitat amb el que disposa l'article 28 del Reial decret 548/2013, de 19 de juliol, es procedirà, si n’és el cas, a ordenar els expedients per l'ordre de concurrència establert a l'apartat vuitè; seguint aquesta llista es concedirà l'ajuda corresponent a la sol·licitud realitzada per la persona interessada en els termes i el termini indicats a l’apartat dotzè d’aquesta Resolució fins a exhaurir el pressupost assignat a la comunitat autònoma. El vicepresident del FOGAIBA dictarà la resolució de concessió corresponent, a proposta del cap de Servei d’Ajudes OCM i d’Estat i, si n’és el cas, previ informe de la Comissió avaluadora, després d'haver comprovat que el beneficiari segueix complint els requisits. 

En cas que es produeixin romanents dels crèdits assignats a la comunitat autònoma de les Illes Balears, una vegada ateses totes les sol·licituds de l’exercici corresponent i amb l’autorització prèvia del Ministeri, es podran atendre les sol·licituds presentades per al pagament de mesures programades per a exercicis futurs i acabades dins l’exercici en el qual s’hagi produït aquest romanent. Si aquestes sol·licituds no poden ser ateses, es tramitaran en l’exercici pressupostari contemplat al pla aprovat en igualtat de condicions que les presentades posteriorment.”  

Quart

Modificar el punt 3 de l’apartat dotzè de la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, de 18 de novembre de 2013, per la qual es convoquen les ajudes 2014-2018 per a la reestructuració i reconversió de vinyes, publicada en el BOIB núm. 161, de 21 de novembre de 2013, que queda redactat així: 

“3. Dins el termini de justificació establert, les persones interessades han de presentar la sol·licitud d'ajuda i de pagament que ha d’incloure el corresponent compte justificatiu, el qual s’ha d’ajustar al model de l’annex II que figura a la pàgina web http://www.caib.es, dirigida al FOGAIBA. Serà necessari el subministrament de totes i cada una de les dades que en el citat annex s’indiquen, així com l’assumpció de compromisos, atorgaments d’autoritzacions i declaracions contingudes en el mateix annex. 

Excepcionalment, per a l'exercici pressupostari 2014, es podrà sol·licitar l'ajuda i el pagament de les mesures finalitzades, fins al dia 6 d'octubre de 2014. Les sol·licituds que no puguin ser ateses dins aquest exercici pressupostari 2014 es tramitaran en l’exercici pressupostari contemplat en el pla aprovat en igualtat de condicions que les presentades posteriorment.  

Aquestes sol·licituds han d’adjuntar la documentació següent:

- Factures o documents comptables de valor probatori equivalent, respecte de la despesa i acreditació dels pagaments de les actuacions no realitzades pel propi agricultor.

- Factura del viver o comerciant autoritzat (per tal de comprovar que els portaempelts estan certificats) i acreditació del seu pagament.

- A partir de l’1 de gener de 2015, i en els casos en què el viticultor o viticultors que realitzen la sol·licitud no haguessin presentat la sol·licitud única d’ajudes establerta en el Reial decret 1075/2014, de 19 de desembre, sobre l’aplicació a partir del 2015 dels pagaments directes a l’agricultura i la ramaderia, o normativa que la pugui substituir, s’haurà d’adjuntar una relació de les referències alfanumèriques SIGPAC de totes les parcel·les agrícoles que formen part de la seva explotació, als efectes del control de la condicionalitat establert a l’article 35 del Reial decret 1079/2014, de 19 de desembre. Si durant el període en què s’han de complir els requisits legals de gestió i les bones condicions agràries i mediambientals, es produïssin canvis a les parcel·les de l’explotació d’un titular que hagués rebut un pagament a la reestructuració i reconversió de vinyet, aquest haurà d’actualitzar la relació de les parcel·les de la seva explotació abans del 30 d’abril.

- Si n’és el cas, els tres pressuposts que, en aplicació de l’article 31.3 de la Llei general de subvencions, hagi sol·licitat el beneficiari, així com també la memòria justificativa de l’elecció, si n’és el cas.”  

Cinquè

Aquesta Resolució s’ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears

      

Palma, 15 d'abril de 2015

    

El president del FOGAIBA

Gabriel Company Bauzá