Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 5432
Resolució de la consellera executiva del Departament d’Educació, Cultura i Patrimoni per la qual s’aproven les bases que regiran la convocatòria d’ajudes per al foment de l’ús de la llengua catalana en els àmbits del comerç, la indústria, la restauració i els serveis per a l’any 2015

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que en data 19 de març de 2015 la Consellera Executiva del Departament d’Educació, Cultura i Patrimoni ha disposat, mitjançant resolució número 2015000014, la següent proposta d’acord:

PRIMER.- Aprovar la convocatòria d'ajudes per al foment de l’ús de la llengua catalana en els àmbits del comerç, la indústria, la restauració i els serveis per a l’any 2015.

SEGON.- Aprovar les Bases de la convocatòria d'ajudes per al foment de l’ús de la llengua catalana en els àmbits del comerç, la indústria, la restauració i els serveis per a l’any 2015 que es transcriuen a continuació:

 

BASES DE LA CONVOCATÒRIA D’AJUDES PER AL FOMENT DE L’ÚS DE LA LLENGUA CATALANA EN ELS ÀMBITS DEL COMERÇ, LA RESTAURACIÓ, LA INDÚSTRIA I ELS SERVEIS PER A L’ANY 2015

JUSTIFICACIÓ

La Llei 3/1986, de 29 d’abril, de normalització lingüística, preveu al seu article 1 l’objectiu de “crear consciència social sobre la importància del coneixement i l’ús de la llengua catalana per tots els ciutadans, i encara més específicament al seu article 33, on diu que “Els poders públics de les Comunitats Autònomes adoptaran les mesures pertinents i proveiran dels mitjans necessaris per al coneixement i l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits i activitats de la vida social”.

L’article 37.2 de la dita Llei diu literalment que “s’ha d’impulsar l’ús ambiental del català de manera especial, de retolació en llengua catalana en tots tipus d’entitats socials i culturals, mercantils i recreatives”.

En aquest marc, és intenció del Consell Insular d’Eivissa (CIE) que la presència de la llengua catalana en els sectors bàsics de l’illa d’Eivissa s’incrementi progressivament i, per això, convoca aquesta línia d’ajudes per al foment de l’ús del català en els establiments comercials, les indústries, la restauració i els serveis en general de l’illa d’Eivissa, que es regiran per les següents

BASES

PRIMERA.- Objecte de la convocatòria

Les ajudes que aquí es convoquen són per concedir subvencions per al foment del català dins la promoció comercial feta per les indústries, els comerços i l’oferta de restauració i els serveis de l’illa d’Eivissa.

SEGONA.- Consignació pressupostària

Per a l’any 2015 el pressupost per a la Convocatòria d’ajudes per al foment de l’ús de la llengua catalana en els àmbits del comerç, la indústria, la restauració i els serveis és de 9.000 euros, que es detraurà de l’aplicació pressupostària 3340.47000. En cas de no existir prou consignació pressupostària per atendre totes les sol·licituds es prorratejarà en funció de les despeses efectuades pels sol·licitants.

TERCERA.- Actuacions subvencionables

Es podran demanar ajuts pels conceptes següents sempre amb el benentès que aquestes actuacions estan escrites correctament, fent l’ús dels serveis lingüístics oportuns, si escau:

1. Per la retolació de l’establiment.

2. Per l’etiquetatge en català dels productes.

3. Per l’elaboració i l’edició del material imprès en català: factures, albarans, catàlegs, manuals d’instruccions, cartes de restaurants, targetes, bosses d’establiments comercials, camisetes...

4. Per les pàgines web comercials i professionals que tenguin versió catalana.

QUARTA.- Compatibilitat de les ajudes

Les ajudes seran compatibles amb altres ajuts o subvencions. En cap cas la quantia de l’ajuda no podrà superar, aïlladament o en concurrència amb altres ajuts, el cost de l’activitat realitzada.

CINQUENA.- Model de sol·licitud

Els impresos per demanar aquests ajuts es podran recollir a les dependències del Departament d’Educació, Cultura i Patrimoni del Consell Insular, av. d’Espanya, 49, 2n pis, i a la pàgina web www.conselldeivissa.es, i s’han de presentar degudament emplenats, amb la documentació adjunta que es demana a la base sisena, al Registre General d’Entrada del Consell Insular o en els llocs establerts a l’art. 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú (LRJPAC).

SISENA.- Documentació a presentar

La documentació que s’ha de presentar adjunta a la sol·licitud és la següent:

- DNI del sol·licitant o representant de la persona jurídica.

- NIF de l’empresa.

- Factura proforma o pressupost de la despesa corresponent a l’activitat (la factura definitiva s’haurà de presentar una vegada concedida la subvenció); si ja s’ha efectuat la despesa, la factura corresponent (en aquest cas no s’haurà de tornar a presentar en el moment de justificar la despesa efectuada).

- Si es tracta d’un rètol, s’ha d’aportar fotografia, adreça de la seua ubicació i llicència, si escau, per a la seua instal·lació.

- Mostres dels elements impresos i altre material publicitari.

- Pel que fa a les pàgines web, informació precisa de la seua localització i, a més, còpia impresa, per a l’expedient, de la seua portada.

- Declaració responsable que el sol·licitant o persona jurídica no es troba sotmesa a cap de les causes previstes a l’art. 10.1 i 2 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions (annex 1).

- Declaració responsable de si el sol·licitant o persona jurídica ha demanat o no altres subvencions per a la mateixa finalitat (annex 2)

- El Consell comprovarà d’ofici que el sol·licitant de la subvenció no té deutes amb la institució.

Els textos que figurin als rètols han d’estar escrits correctament, per la qual cosa és recomanable que hagin estat revisats per qualsevol dels serveis d’assessorament lingüístic dels ajuntaments d’Eivissa o el del Consell Insular.

S’haurà d’aportar la sol·licitud de transferència bancària per a pagaments d’aquest Consell (acreditatiu del compte corrent o llibreta on s’haurà d’ingressar la subvenció), degudament emplenada (només en el cas que sigui la primera vegada que se sol·licita aquest tipus d’ajudes, o si s’ha produït algun canvi en la documentació que ja es troba al Consell).

SETENA.- Terminis

Es podran sol·licitar els ajuts per a tots aquells materials en català previstos a la base tercera que estiguin facturats durant l’any en curs i que tenguin projecció en el foment de la llengua catalana en el món del comerç, de la indústria, de la restauració i dels serveis a l’illa d’Eivissa.

El termini per a presentar les sol·licituds serà de trenta dies naturals a comptar des del següent al de la publicació d’aquesta convocatòria al BOIB. La convocatòria també serà objecte de publicitat al tauler d’anuncis de la institució, a la seua pàgina web i als diaris de difusió local.

VUITENA.- Elements subvencionables

Els ajuts es concediran d’acord amb les següents especificacions:

- Per a la retolació (rètols plàstics, en metacrilat, lluminosos...) en llengua catalana dels comerços, les indústries, els restaurants i els serveis, l’ajuda serà del 40 % de l’activitat subvencionada, fins a un màxim de 500 euros.

- Per a l’etiquetatge en llengua catalana de productes fets a Eivissa i Formentera, la subvenció serà del 40 % de l’activitat subvencionada, fins a un màxim de 700 euros.

- Per a l’edició en llengua catalana de material imprès (targetes, bosses, cartells, factures, camisetes, albarans, bolígrafs...), es concedirà el 40 % de l’activitat subvencionada fins a un màxim de 700 euros.

- Per a les pàgines web que tenguin versió en llengua catalana, la subvenció serà del 50 % de l’activitat subvencionada, fins a un màxim de 400 euros per pàgina web.

- Per a l’edició en llengua catalana de les cartes de restaurants en català, la subvenció serà del 50 % de l’activitat subvencionada, fins a un màxim de 400 euros per establiment.

NOVENA.- Comissió d’avaluació

Per a l’estudi de les sol·licituds, es reunirà una comissió d’avaluació composta per un/a tècnic/a de Normalització Lingüística que actuarà com a president, tres funcionaris del Departament d’Educació, Cultura i Patrimoni que actuaran com a vocals, i un/a secretari/ària. Aquesta Comissió avaluarà les sol·licituds presentades i redactarà una proposta de resolució de les ajudes convocades que es lliurarà a la consellera executiva del Departament d’Educació, Cultura i Patrimoni per a la seua resolució. La dita Comissió disposarà d’un termini de 20 dies a comptar des del següent en què hagi acabat el termini de presentació de sol·licituds per evacuar l’informe.

Les persones sol·licitants tendran fins al dia 31 d'agost de 2015 com a data màxima per justificar la seua activitat (mitjançant la presentació d’un full d’ingressos i despeses que se’ls lliurarà al Departament de Política Educativa i Cultural i factures originals o altres documents de valor probatori equivalent amb validesa en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa, tal com disposen l’art. 30.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i l’art. 39.4 del Decret 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions de la CAIB).

DESENA.- Concessió de les subvencions

La consellera executiva del Departament d’Educació, Cultura i Patrimoni del CIE adoptarà la resolució de concessió de les subvencions després de rebre de la comissió d’avaluació la proposta de resolució.

El Consell Insular farà efectiu el pagament de l’ajuda una vegada comprovada l’execució de la inversió i la presentació de la factura o les factures corresponents i la liquidació d’ingressos i despeses.

ONZENA.- Règim d’infraccions i sancions

L’incompliment de les obligacions establertes en aquesta convocatòria pot donar lloc al règim d’infraccions i sancions establerts a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, al Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, de subvencions de la CAIB, i en altra normativa que hi sigui d’aplicació.

DOTZENA.- Recursos

La resolució que recaigui no exhaureix la via administrativa i s’hi podrà interposar recurs d’alçada davant la Presidència del Consell Insular d’Eivissa en el termini d’un mes, comptador a partir del dia següent al de la notificació de la resolució, de conformitat amb l’article 22.3 de la Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars.

TRETZENA.- Règim jurídic

Les ajudes objecte d’aquesta convocatòria es regeixen pel que disposen les bases anteriors, la Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions en tot allò que hi sigui d’aplicació i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i el procediment administratiu comú.

 

CONVOCATÒRIA D’AJUDES PER AL FOMENT DE L’ÚS DE LA LLENGUA CATALANA EN ELS ÀMBITS DEL COMERÇ, LA INDÚSTRIA, LA RESTAURACIÓ I ELS SERVEIS PER A L’ANY 2015

SOL·LICITUD DE SUBVENCIÓ

ENTITAT SOL·LICITANT

Nom/raó social

CIF

Domicili

Població                                                              codi postal

Telèfon                                                                fax

 

Representada per la persona física les dades de la qual s’expressen a continuació, que actua com a:

__________________________________________________________

__________________________________________________________

__________________________________________________________

Nom i llinatges

NIF

Domicili

Localitat codi postal

telèfon fax

DESCRIPCIÓ DEL MATERIAL QUE ADJUNTAU A AQUESTA SOL·LlCITUD:

________________________________________________________

________________________________________________________

________________________________________________________

________________________________________________________

________________________________________________________

(   ) Autoritz el Consell a accedir a la informació fiscal de l’entitat interessada, si escau.

En el cas que li sigui atorgada l’ajuda, es compromet al compliment estricte i a l’acceptació de les prescripcions reguladores d’aquesta convocatòria, així com a facilitar al Consell Insular d’Eivissa qualsevol actuació de comprovació i control, i a lliurar qualsevol documentació o donar els aclariments sobre la intervenció que li siguin sol·licitats, i a la justificació de l’ús de la subvenció.

PRESIDÈNCIA DEL CONSELL INSULAR D’EIVISSA

 

(annex 1)

DECLARACIÓ RESPONSABLE

Jo, .................................................., amb DNI ................., domicili a .................................................................., municipi d .................................... declar que no estic sotmès/a a cap de les prohibicions per ser beneficiari de subvencions d’acord amb el que estableix l’article 13 de la Llei de subvencions 38/2003, de 17 de novembre, circumstàncies que s’enumeren a continuació.

Jo, ......................................................., amb DNI ......................., actuant en representació de l’entitat ......................................................., amb CIF .........................., i domicili a ......................................................................., municipi d ........................................., declar que aquesta entitat no està sotmesa a cap de les prohibicions per ser beneficiària de subvencions d’acord amb el que estableix l’article 13.2 de la Llei de subvencions 38/2003, de 17 de novembre, circumstàncies que s’enumeren a continuació:

(   ) Haver estat condemnat mitjançant sentència ferma a la pena de pèrdua de la possibilitat d’obtenir subvencions o ajuts públics.

(   ) Haver sol·licitat la declaració de concurs, haver estat declarat insolvent en qualsevol procediment, trobar-se declarat en concurs, estar subjecte a intervenció judicial o haver estar inhabilitat conforme a la Llei concursal sense que s’hagi conclòs el període d’inhabilitació fixat en la sentència de qualificació del concurs.

(   ) Haver donat lloc, per una causa de la qual hagin estat declarats culpables, a la resolució ferma de qualsevol contracte celebrat amb l’Administració.

(   ) Que la persona física, els administradors de les societats mercantils o els que tenguin la representació legal d’altres persones jurídiques estiguin sotmesos a algun dels supòsits de la Llei 12/1995, d’11 de maig, d’incompatibilitats dels membres del Govern de la Nació i dels alts càrrecs de l’Administració General de l’Estat; de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d’incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, o que es tracti de qualssevol dels càrrecs electius que regula la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, en els termes que estableixi aquesta normativa o la normativa autonòmica que reguli aquestes matèries.

(   ) No estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries o davant la Seguretat Social o del Consell Insular imposades per les disposicions vigents, en la forma que es determini per reglament.

(   ) Tenir la residència fiscal en un país o un territori qualificat per reglament com a paradís fiscal.

(   ) No estar al corrent de pagament d’obligacions per reintegrament de subvencions en els termes que es determinin per reglament.

(   ) Haver estat sancionat mitjançant resolució ferma amb la pèrdua de la possibilitat d’obtenir subvencions segons aquesta Llei o la Llei general tributària.

D’acord amb l’article 13.3 d’aquesta llei no podran obtenir la condició de beneficiàries de subvencions regulades en aquesta llei les associacions sotmeses a les causes de prohibició previstes en els apartats 5 i 6 de l’article 4 de la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del Decret d’associació o per haver-se suspès el procediment administratiu d’inscripció per trobar-se indicis racionals d’il·licitud penal, article 30.4 de la mateixa llei, mentre no recaigui sentència judicial ferma en virtut de la qual pugui practicar-se la inscripció en el corresponent registre. Situació a la qual no em trob sotmès/no es troba sotmesa l’empresa a la qual represent.

Signat:

Data:

 

 (annex 2)

DECLARACIÓ RESPONSABLE:

Jo, ......................................................................................................................................., amb DNI .............................., actuant en representació de l’entitat ...................................., amb CIF ............................., i domicili a ................................, declar

__ a) que no s’han sol·licitat altres ajudes a cap altre òrgan del Consell Insular d’Eivissa ni a cap altra Administració pública o entitat privada per dur a terme les mateixes activitats objecte de la present subvenció.

__ b) que sí s’han sol·licitat altres ajudes al Consell Insular d’Eivissa o a altra Administració pública o entitat privada per dur a terme les mateixes activitats objecte de la present subvenció i que estan pendents de resolució per l’òrgan competent:

Ens: ........................................................................................... Import:........................

Ens: ........................................................................................... Import: .......................

Ens: ........................................................................................... Import: .......................

Signat:

Eivissa, ...... d ............ de 20.....

TERCER.- Designar com a membres de la comissió avaluadora prevista a la base novena de la convocatòria les següents persones, funcionaris/àries adscrits al Departament d'Educació, Cultura i Patrimoni:

(   ) Joan-Albert Ribas Fuentes, tècnic de Normalització Lingüística, president

(   ) Maria Jesús Gómez Guasp, funcionària del Departament d'Educació, Cultura i Patrimoni, vocal

(   ) Maria Antònia Costa Costa, tècnica de Normalització Lingüística del CIE, vocal

(   ) Jose Antonio Pareja López, funcionari del Departament d'Educació, Cultura i Patrimoni, vocal

(   ) Joan Carles Serra Costa, funcionari del Departament d'Educació, Cultura i Patrimoni, secretari

QUART.- Aprovar la dotació econòmica d'aquestes ajudes per un total de 9.000 € (nou mil euros) amb càrrec a l’aplicació pressupostària 3340.47000 dels vigents pressupostos

 

Eivissa, 23 de marzo de 2015

La Secretaria Técnica del Área de Presidencia

Rebeca Miguel Climent