Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'ECONOMIA I COMPETITIVITAT

Núm. 5365
Resolució del conseller d’Economia i Competitivitat de 19 de març de 2015 per la qual s’adjudica l’oferta de l’empresa Gas Natural Distribución SDG, SA per a l’execució i explotació de les instal·lacions de distribució de gas natural a l’illa de Menorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents i fets

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears número 80, de 12 de juny de 2014, es va publicar la Resolució del conseller d’Economia i Competitivitat de 27 de maig de 2014 per la qual es crea la Comissió Consultiva per a la implantació del gas a Menorca.

2. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears número 176, de 25 de desembre de 2014, es va publicar la Resolució del conseller d’Economia i Competitivitat de 19 de desembre de 2014 per la qual s’inicia el tràmit d’informació pública per tal de seleccionar una proposta entre les empreses interessades en l’execució i explotació de les instal·lacions de distribució de gas natural a l’illa de Menorca.

3. El 13 de febrer de 2015, amb número de registre d’entrada 5161/2015, Redexis Gas Baleares, SAU (Redexis) va presentar a aquesta Direcció General d’Indústria i Energia (DGIE) una sol·licitud en què manifestava l’interès a participar en la concurrència i en què li fos atorgada l’adjudicació d’explotació i construcció de les xarxes de distribució de gas natural a l’illa de Menorca, a la qual adjuntava diversa documentació.

4. El 18 de febrer de 2015, amb número de registre d’entrada 5672/2015, de l’empresa Gas Natural Distribución SDG, SA (GND) es va rebre en aquesta Direcció General d’Indústria i Energia (DGIE) una sol·licitud en què manifestava l’interès a participar en la concurrència i en què li fos atorgada l’adjudicació d’explotació i construcció de les xarxes de distribució de gas natural a Menorca, i a la qual adjuntava diversa documentació. Consta en aquesta sol·licitud el segell de l’oficina de Correus i Telègrafs de Barcelona – 08, amb data 13 de febrer de 2015, on es va presentar la documentació.

5. Ambdues empreses han presentant dins el termini i en la forma escaient els requisits establerts per la Resolució de 19 de desembre de 2014.

6. La Comissió Tècnica de Valoració prevista en la Resolució de 19 de desembre de 2014 es va reunir el 23 de febrer de 2015 i el 2 de març de 2015, i va acordar elevar a la Comissió Consultiva, per a la seva consideració, l’informe proposta d’adjudicar la distribució de gas natural a Menorca a l’empresa Gas Natural Distribución SDG, SA, atès que ha obtingut millor puntuació d’acord amb la documentació tècnica que ha presentat i seguint els criteris establerts en la Resolució.

7. La Comissió Consultiva, en la sessió del 5 de març de 2015, va donar suport a l’informe i a la proposta presentada per la Comissió Tècnica de Valoració, va elevar a l’òrgan competent la proposta de resoldre la selecció de la distribució de gas natural a Menorca a favor de l’empresa Gas Natural Distribución SDG, SA, i va acordar suggerir a aquesta empresa que, en l’execució de les obres, s’estengui la canalització de la fibra òptica a tots el metres de canalització proposats en la distribució dels nuclis i zones.

Fonaments de dret

1. La Llei 34/1998, de 7 d’octubre, del sector d’hidrocarburs.

2. El Reial decret 1434/2002, de 27 de desembre, que regula les activitats de transport, distribució, comercialització, subministrament i procediments d’autorització d’instal·lacions de gas natural.

3. El Reial decret llei 8/2014, de 4 de juliol, d’aprovació de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l’eficiència, en especial el títol III: “Mesures urgents en l’àmbit energètic”.

4. El Decret 6/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, que estableix les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. La Resolució del conseller d’Economia i Competitivitat de 13 de maig de 2013 de delegació de competències i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria.

6. La Resolució del conseller d’Economia i Competitivitat de 27 de maig de 2014 per la qual es crea la Comissió Consultiva per a la implantació del gas a Menorca, publicada en el BOIB núm. 80, de 12 de juny de 2014.

7. La Resolució del conseller d’Economia i Competitivitat de 19 de desembre de 2014 per la qual s’inicia el tràmit d’informació pública per tal de seleccionar una proposta entre les empreses interessades en l’execució i explotació de les instal·lacions de distribució de gas natural a l’Illa de Menorca, publicada en el BOIB núm. 176, de 25 de desembre de 2014.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Adjudicar a l’empresa Gas Natural Distribución SDG, SA l’execució i explotació de les instal·lacions de distribució de gas natural a l’illa de Menorca d’acord amb la proposta presentada i que es resumeix en l’annex d’aquesta Resolució.

2. Indicar que en el termini de tres mesos, comptador des de la data de publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears d’aquesta Resolució, Gas Natural Distribución SDG, SA haurà de presentar davant de la Direcció General d’Indústria i Energia la documentació següent:

a) Sol·licitud d’autorització administrativa de les instal·lacions acompanyada de la documentació que acrediti la capacitat del sol·licitant en els termes establerts en l’article 74 del Reial decret 1434/2002, de 27 de desembre, i acompanyada del projecte o projectes de les instal·lacions amb el contingut mínim que determina l’article 76 del Reial decret 1434/2002, de 27 de desembre.

b) Documentació ambiental necessària per tal d’iniciar el tràmit ambiental del projecte amb el contingut que estableix, d’una banda, la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental, i de l’altra, la Llei 11/2006, de 14 de setembre, d’avaluacions d’impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears.

c) Si escau, sol·licitud de declaració d’utilitat pública de les instal·lacions amb identificació dels béns i drets afectats.

3. Advertir que la documentació tècnica presentada en la fase de concurrència constitueix un compromís de veracitat de les dades aportades i de l’execució en extensió de la xarxa i les instal·lacions que la integren, totes elles expressades en la documentació tècnica que Gas Natural Distribución SDG, SA ha presentat, i que qualsevol alteració de la proposta presentada, en especial en minoració de l’oferta (nombre de punts a subministrar, metres en sòl urbà, capacitat dels dipòsits, metres per canalització de fibra òptica, etc.) o en la demora en els terminis d’execució, ha de comportar, tal com indica el punt 5.6 de la Resolució de 19 de desembre de 2014, en aplicació de l’article 73.6 de la Llei 34/98 del sector d’hidrocarburs, l’obertura d’un expedient de revocació de l’autorització administrativa, independentment de les actuacions que se’n puguin derivar tant per sancions administratives com per actuacions en la jurisdicció ordinària.

4. Suggerir a Gas Natural Distribución SDG, SA que en l’execució de les obres s’estengui la canalització de fibra òptica a tots el metres de canalització proposats en la distribució dels nuclis i zones.

5. Notificar aquesta Resolució a les empreses Redexis Gas Baleares, SAU i  Gas Natural Distribución SDG, SA i publicar-la en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Economia i Competitivitat en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver-se notificat, d’acord amb l’article 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà d’haver-se notificat la Resolució, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, 19 de març de 2015

El director general d’Indústria i Energia
Jaime Ochogavía Colom
Per delegació del conseller d’Economia i Competitivitat
(BOIB 70/2013)

 

 
ANNEX
Resum de la proposta presentada en la fase de concurrència per l’empresa Gas Natural Distribución SDG, SA

Per al desplegament de la distribució del gas natural a Menorca, l’empresa Gas Natural Distribución SDG, SA ha presentat en la seva proposta tècnica arribar a tots el nuclis proposats, en concret als de la taula següent: 

Ref.

Terme municipal

Zona

1

Alaior

Nucli urbà i polígon annex

2

Ciutadella

Nucli urbà i polígon annex

3

Es Castell

Nucli urbà i polígon annex

4

Es Migjorn Gran

Nucli urbà i polígon annex

5

Ferreries

Nucli urbà i polígon annex

6

Maó

Nucli urbà i polígon annex

7

Es Mercadal

Nucli urbà i polígon annex

8

Sant Lluís

Nucli urbà i polígon annex

9

Alaior

Son Bou

10

Alaior

Cala en Porter

11

Ciutadella

Cala en Bosc - Son Xoriguer

12

Ciutadella

Sa Caleta – Santandria - Cala Blanca

13

Ciutadella

Cala en Blanes

14

Es Migjorn Gran

Sant Tomàs

15

Ferreries/Ciutadella

Cala Galdana

16

Maó

Sant Climent

17

Es Mercadal

Fornells

18

Es Mercadal

Zones turístiques de Coves Noves

19

Sant Lluís

S’Algar

20

Sant Lluís

Binibèquer

Per al subministrament de les xarxes de distribució proposa 3 plantes satèl·lits de GNL per a la distribució completa dels 20 nuclis, tal com s’indica a continuació amb especificació del nombre (M) de metres cúbics de capacitat:

Municipi

REF.

Nucli

M (m3)

Ciutadella

2

Nucli urbà i polígon industrial

620

Maó

6

Nucli urbà i polígon industrial

920

Es Mercadal

7

Nucli urbà i polígon industrial

680

SUMATORI

2.220

En la taula següent s’indiquen el nombre de punts a subministrar per a cada nucli (n) i el temps (T en mesos) per arribar al 50 % d’aquests punts una vegada aconseguits els permisos necessaris.

Municipi

REF.

Nucli

n

(T)

Alaior

1

Nucli urbà i polígon industrial

2.940

2,5

 

9

Son Bou

1.083

2

 

10

Cala en Porter

1.557

2

Ciutadella

2

Nucli urbà i polígon industrial

10.811

3

 

11

Cala en Bosc - Son Xoriguer

1.135

3

 

12

Sa Caleta – Santandria - Cala Blanca

1.771

2,5

 

13

Cala en Blanes

1.425

2

Es Castell

3

 Nucli urbà

3.545

1,5

Es Migjorn Gran

4

 Nucli urbà

688

2

 

14

Sant Tomàs

251

1

Ferreries

5

Nucli urbà i polígon industrial

1.880

1,5

 

15

Cala Galdana

360

2

Maó

6

Nucli urbà i polígon industrial

11.792

3

 

16

Sant Climent

247

1,5

Es Mercadal

7

Nucli urbà

1.441

3

 

17

Fornells

1.657

2

 

18

Coves Noves

3.427

2,5

Sant Lluís

8

Nucli urbà

1.141

1,5

19

S’Algar

552

1,5

 

20

Binibèquer

1.963

2

A continuació s’indiquen els valors proposats del nombre de metres lineals (L) en sòl urbà de la xarxa de distribució, així com els metres de canalització (Lo) per a la fibra òptica. 

Municipi

REF.

Nucli

L(m)

Lo(m)

Alaior

1

Nucli urbà i polígon industrial

20.851

3.415

 

9

Son Bou

29.824

6.543

 

10

Cala en Porter

40.503

6.836

Ciutadella

2

Nucli urbà i polígon industrial

56.651

7.272

 

11

Cala en Bosc - Son Xoriguer

31.044

5.803

 

12

Sa Caleta – Santandria - Cala Blanca

28.083

4.542

 

13

Cala en Blanes

35.648

3.415

Es Castell

3

 Nucli urbà

27.646

3.832

Es Migjorn Gran

4

 Nucli urbà

6.564

7.637

 

14

Sant Tomàs

6.895

3.223

Ferreries

5

Nucli urbà i polígon industrial

16.002

6.208

 

15

Cala Galdana

10.040

6.463

Maó

6

Nucli urbà i polígon industrial

72.000

13.416

 

16

Sant Climent

2.608

3.751

Mercadal

7

Nucli urbà

12.776

3.949

 

17

Fornells

23.102

7.578

 

18

Coves Noves

57.688

12.234

Sant Lluís

8

Nucli urbà

12.215

2.840

 

19

S’Algar

13.805

3.131

 

20

Binibèquer

74.940

6.232

SUMATORI

578.885

118.320