Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS

Núm. 5350
Resolució de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats de 17 de març de 2015 per la qual es convoquen els Premis Extraordinaris de Formació Professional de grau superior en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears corresponents al curs 2013-2014

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L’Ordre EDU/2128/2011, de 15 de juliol  per la qual es creen i regulen els Premis Nacionals de Formació Professional de grau superior establerts per la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, disposa que per a cada família professional podran concórrer als Premis Nacionals de Formació Professional de grau superior que anualment convocarà el Ministeri d’Educació, els alumnes que hagin obtingut prèviament Premi Extraordinari de Formació Professional de grau superior convocat en la seva comunitat autònoma, en el seu àmbit de competència, d’acord amb el que estableix l’Ordre esmentada.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats preveu mesures per potenciar la formació professional i reconèixer la trajectòria acadèmica i professional de qualitat basada en el treball, la dedicació i l’esforç de l’alumnat que, havent acabat els ensenyaments de formació professional, hagi demostrat un rendiment brillant en els seus estudis, com també una major maduresa professional.

La convocatòria anual dels Premis Extraordinaris de Formació Professional de grau superior, com a opció prèvia a la inscripció per concórrer als Premis Nacionals de Formació Professional de grau superior, representa un incentiu per a tots aquells alumnes que volen confirmar la seva excel·lència en la preparació acadèmica.

Per tot això, i a proposta de la directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, dict la següent

 

RESOLUCIÓ

1.- Convocar els Premis Extraordinaris de Formació Professional de grau superior en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears corresponents al curs 2013-2014. Les bases són a l’Annex 1.

2.- Ordenar la publicació d’aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant la consellera d’Educació, Cultura i Universitats en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver-se publicat en el BOIB, d’acord amb el que disposa l’article 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà d’haver-se publicat en el BOIB, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

   

Palma, 17 de març de 2015

   

La consellera d’Educació, Cultura i Universitats

Maria Núria Riera Martos

 

ANNEX 1

Bases de la convocatòria

1. Objecte de la convocatòria

Es convoquen els Premis Extraordinaris de Formació Professional de grau superior corresponents al curs 2013-2014 per als alumnes matriculats en centres docents dependents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats de les Illes Balears.

2. Àmbit d’aplicació

Aquesta convocatòria és d’aplicació per a l’alumnat que hagi cursat i superat, tant en centres públics com en centres privats o concertats d’aquesta comunitat autònoma, un cicle de formació professional de grau superior, tant en la modalitat d’ensenyament presencial com en la modalitat d’educació a distància.

3. Nombre de premis

Es pot concedir un premi extraordinari per a cada família professional que s’imparteix a les Illes Balears. El nombre de premis concedits, en cap cas, pot excedir de 15.

4. Requisits dels aspirants

Per poder optar al Premi Extraordinari els alumnes han de complir els requisits següents:

  1. Haver cursat en centres docents d’aquesta comunitat autònoma els estudis de formació professional de grau superior, en qualsevol de les modalitats d’ensenyament presencial i d’educació distància.
  2. Haver finalitzat aquests estudis, inclòs el mòdul professional Formació en centres de treball, entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2014.
  3. Haver obtingut com a qualificació final del cicle formatiu una puntuació igual o superior a 8,5. A aquests efectes, la qualificació final del cicle formatiu s’ha de determinar calculant la mitjana aritmètica de les qualificacions dels mòduls professionals que tenguin expressió numèrica i el resultat s’ha de consignar amb dues xifres decimals. Per tant, no han de ser tingudes en compte, per al càlcul de la qualificació final, les qualificacions d’Apte, Exempt o Convalidat.

5. Inscripcions

  1. La documentació que s’ha de presentar és la següent:
    1. Model de sol·licitud (Annex 2) segons el model que es publica i que es pot trobar a la pàgina web del Departament de Formació Professional i Qualificacions Professionals de la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional (http://formacioprofessional.caib.es).
    2. Fotocòpia del document nacional d’identitat, passaport o targeta d’identitat.
    3. Certificat de qualificacions (Annex 3) emplenat per la secretaria del centre en què es trobi l’expedient acadèmic. El certificat ha d’incloure la denominació del cicle formatiu, la relació dels mòduls cursats amb la corresponent durada en hores i la qualificació de cada un d’ells, el curs acadèmic (especificant el nombre de convocatòries), així com també la qualificació final. El model es pot trobar a la pàgina web del Departament de Formació Professional i Qualificacions Professionals de la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional (http://formacioprofessional.caib.es). Els centres podran presentar el certificat expedit pel Gestib.
    4. Breu curriculum vitae (Annex 4), amb indicació, si n’és el cas, dels premis o beques que hagi obtingut l’alumne participant i altres mèrits professionals o acadèmics que es desitgin fer constar, acompanyats de les fotocòpies compulsades de la documentació acreditativa corresponent, tot relacionat amb la família professional de la titulació del candidat. El model es pot trobar a la pàgina web del Departament de Formació Professional i Qualificacions Professionals de la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional (http://formacioprofessional.caib.es).
  2. Les sol·licituds es poden presentar, juntament amb la documentació especificada al punt anterior, en els registres que es determinen a continuació o en qualsevol de les dependències que determina l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Les adreces dels registres són:
    1. Registre de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats a Mallorca: C. d’Alfons el Magnànim, 29, 07004, Palma.
    2. Delegació Territorial d’Educació a Menorca: C. de Josep Maria Quadrado, 33, 07703, Maó.
    3. Delegació Territorial d’Educació a Eivissa i Formentera: Via Púnica, 23, 07800, Eivissa.
    • La documentació s’ha de presentar en un termini de quinze dies naturals a comptar des de l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, a la secretaria del centre docent en el qual l’alumne ha cursat els estudis. Un cop acabat el termini de presentació de les sol·licituds, el centre docent les ha de trametre a la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional (Passatge de Guillem de Torrella, 1, 3a, 07002, Palma), en un termini màxim de 7 dies naturals.
  3. D’acord amb el que estableix l’article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, si la sol·licitud no reuneix els requisits exigits, l’òrgan instructor del procediment ha de requerir a l’interessat perquè, en el termini de deu dies hàbils, esmeni la falta o aporti els documents preceptius, amb indicació que, si no ho fa, es considera que desisteix de la seva petició i s’arxivarà, prèvia resolució que s’ha de dictar en els termes que preveu l’article 42.1 de la Llei esmentada, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

6. Jurat de Selecció

El Jurat de Selecció s’ha de constituir per a l’examen i la valoració de les sol·licituds i ha d’estar format pels membres següents:

  1. President: la directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional o persona en qui delegui.
  2. Vocals:
    • El cap del Departament d’Inspecció Educativa o persona en qui delegui.
    • La cap del Servei de Planificació i Participació de la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional o persona en qui delegui.
    • Un assessor del Servei de Planificació i Participació, nomenat per la directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, que, a més, ha d’actuar com a secretari.

7. Valoració de les sol·licituds

En cas d’empat en la nota mitjana de l’expedient acadèmic, el Jurat de Selecció pot tenir en compte qualssevol altres mèrits professionals o acadèmics, degudament justificats.

1. Els mèrits professionals i acadèmics han de ser valorats d’acord amb el següent barem:

1.1. Titulacions addicionals de la mateixa família professional i altres titulacions relacionades amb la família professional, fins a un màxim de 2 punts:

1.1.1. Per cada títol de Tècnic de la mateixa família professional: 0,5 punts.

1.1.2. Per cada títol de Tècnic superior de la mateixa família professional: 1 punt.

1.1.3. Per cada títol universitari relacionat amb la mateixa família professional: 1 punt.

1.2. Titulacions oficials de l’Escola Oficial d’Idiomes, fins a un màxim de 2 punts:

1.2.1. Per cada certificat de nivell bàsic A2: 0,25 punts.

1.2.2. Per cada títol del cicle elemental o certificat de nivell intermedi B1: 0,5 punts.

1.2.3. Per cada títol del cicle superior o certificat de nivell avançat B2: 1 punt.

1.3. Cursos relacionats amb la família professional cursada, realitzats durant els quatre darrers anys immediatament anteriors a la data de finalització del cicle, convocats i expedits per l’Administració, la Universitat o altres entitats col·laboradores amb l’Administració, així com entitats o centres degudament autoritzats, fins a un màxim de 2 punts:

1.3.1. Per cada 10 hores de formació en cursos convocats per l’Administració o per la Universitat: 0,10 punts.

1.3.2. Per cada 10 hores de formació en cursos convocats per entitats col·laboradores amb l’Administració o entitats o centres degudament autoritzats: 0,05 punts.

1.4. Participació en projectes relacionats amb la família de formació professional que ha cursat l’aspirant; premis i mencions relacionats amb la família cursada, fins a un màxim d’1 punt:

1.4.1. Participació en projectes relacionats amb la família professional per la qual opta al premi: fins a 0,5 punts.

1.4.2. Premis i mencions relacionats amb la família professional per la qual opta al premi: fins a 0,5 punts.

1.5. Activitats laborals relacionades amb la família professional cursada, realitzada durant el període en què hagués estat matriculat en els estudis pels quals concorre al premi i fins a la seva finalització: 0,125 punts per cada període d’1 mes complet, fins a un màxim de 3 punts.

2. En el supòsit d’empat, el Jurat de Selecció ha de tenir en compte les diferents qualificacions finals obtingudes en cada un dels mòduls professionals, així com també la convocatòria en què es varen obtenir. En aquest cas, el Jurat de Selecció pot recaptar dels centres educatius la informació acadèmica complementària que permeti discriminar els candidats empatats. De persistir l’empat, aquest serà resolt per sorteig.

3. El Jurat de Selecció pot declarar desert algun dels premis. També pot concedir mencions especials, en els casos que ho consideri adient.

8. Instrucció del procediment

  1. L’òrgan instructor del procediment és la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional.
  2. La Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, vista la valoració de les sol·licituds feta pel Jurat de Selecció, ha de fer pública la resolució provisional que ha d’incloure, per ordre decreixent de puntuació, la relació de l’alumnat proposat per a l’obtenció del Premi Extraordinari per a cadascuna de les famílies professionals. Aquesta llista provisional s’ha de publicar en el tauler d’anuncis de la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, en els centres docents on s’han inscrit els aspirants als premis i a la pàgina web del Departament de Formació Professional i Qualificacions Professionals de la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional (http://formacioprofessional.caib.es).
  3. Les persones interessades poden presentar al·legacions per escrit mitjançant instància adreçada a la directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, en el termini de tres dies hàbils comptadors a partir del dia següent de la publicació a la pàgina web la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional de la resolució provisional de l’alumnat proposat per a l’obtenció del Premi Extraordinari.
  4. Les reclamacions presentades seran resoltes, pel Jurat de Selecció, en un termini de dos dies hàbils comptadors a partir de l’endemà de l’acabament del termini de reclamació.

9. Resolució i adjudicació dels Premis

  1. La Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, d’acord amb la proposta definitiva formulada pel Jurat de Selecció, ha de proposar a la consellera d’Educació, Cultura i Universitats la concessió i la publicació dels Premis Extraordinaris.
  2. La consellera d’Educació, Cultura i Universitats, atesa aquesta proposta de resolució, ha de dictar, en el termini màxim d’un mes, la resolució de concessió dels premis que ha de ser publicada en el BOIB.
  3. L’obtenció del Premi Extraordinari de Formació Professional s’ha d’anotar en l’expedient acadèmic i en el llibre de qualificacions de formació professional de l’alumne premiat, mitjançant diligència del secretari del centre on es va realitzar la inscripció.

10. Reconeixement dels premis

  1. L’alumnat premiat rebrà el diploma acreditatiu d’aquesta distinció.
  2. L’obtenció del Premi Extraordinari de Formació Professional de grau superior dóna opció, prèvia inscripció, a concórrer als Premis Nacionals de Formació Professional de grau superior que convoqui el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.
  3. L’alumnat que obtengui un premi extraordinari en un cicle formatiu de grau superior de Formació Professional, concedit pel ministeri competent o per la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears, pot acollir-se a l’exempció total dels preus de matrícula dels crèdits de primer curs dels ensenyaments universitaris oficials de grau de què es matriculi per primera vegada a la Universitat de les Illes Balears, d’acord amb el que estableix l’apartat 2 de l’article 12 del Decret 37/2013, de 12 de juliol, pel qual s’actualitzen els preus públics per serveis acadèmics als ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears.

11. Acceptació de les bases

La presentació de la sol·licitud implica l’acceptació de les bases d’aquesta convocatòria.

12. Retirada de la documentació

La documentació presentada pels sol·licitants pot ser retirada pels interessats, o per una persona degudament autoritzada, de la seu de la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional (Passatge de Guillem de Torrella, 1, 3a 07002, Palma), en el termini de tres mesos comptadors a partir del dia següent de la publicació en el BOIB de la Resolució de concessió dels premis. Un cop acabat aquest termini, s’entén que es renuncia a la seva recuperació i es perden tots els drets a la documentació esmentada.


 

ANNEX 2

Model de sol·licitud per optar als Premis Extraordinaris de

 Formació Professional de grau superior 2013/2014

Llinatges:

Nom:

Data de naixement:

DNI:

Domicili:

Telèfon:

Localitat:

Província:

CP:

Adreça electrònica:

Centre on s’han cursat els estudis:

Localitat:

Província:

CP:

Tipus de centre:

(  ) Centre públic

(  )Centre privat

(  ) Centre concertat

Família professional:

Denominació del cicle formatiu cursat:

Hores del currículum:

Sol·licit participar en la convocatòria per a l’obtenció dels Premis Extraordinaris de Formació Professional de Grau Superior corresponents al curs 2013/2014.

_______________, ______ de ____________ de 2015

(signatura)

Documents adjunts:

1.____________________________________________________________

2.____________________________________________________________

3.____________________________________________________________

DIRECCIÓ GENERAL D’ORDENACIÓ, INNOVACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL.

CONSELLERIA D’EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS

 

ANNEX 3

Model de certificat per optar als Premis Extraordinaris de

 Formació Professional de grau superior

(L’ha d’emplenar el centre docent)

(Nom i llinatges)__________________________________________________________,

secretari/secretària del centre docent ________________________________________,

CERTIFIC:

Que el senyor/la senyora ____________________________________________________________ ha acabat el curs 2013/2014 els estudis de _____________________________________ (denominació del cicle formatiu), ha cursat els mòduls professionals i ha obtingut les qualificacions següents:

MÒDULS

HORES

CURS ACADÈMIC

QUALIFICACIÓ

CONVOCATÒRIA (núm.)

QUALIFICACIÓ FINAL (nota mitjana aritmètica): ____________

I, perquè consti, expedesc aquest certificat.

_________________, ______ de ______________________ de 2015

(signatura i segell del centre)


 

ANNEX 4

Model de curriculum vitae europeu : INFORMACIÓ PERSONAL

Nom

 (Llinatges, nom)

Adreça

 (Número, carrer, codi postal, localitat)

Telèfon

Adreça electrònica

DNI

Nacionalitat

Data de naixement

 (Dia, mes, any)

Educació i formació

Dates (de – a)

 ( Començau pel més recent i anau afegint la mateixa informació

per a cada curs realitzat)

• Nom i tipus d’organització que ha impartit l’educació o la formació

• Títol de la qualificació obtinguda

CAPACITATS I APTITUTS PERSONALS

IDIOMES

(Escriviu idioma)

Lectura

(Indicau-ne el nivell: excel·lent, bé, bàsic)

Escriptura

(Indicau-ne el nivell: excel·lent, bé, bàsic)

Expressió oral

(Indicau-ne el nivell: excel·lent, bé, bàsic)

Capacitats i Competències  informàtiques i tècniques

Amb ordinadors, tipus específics d’equips, maquinària, etc.

(Descriviu-les i indicau on es varen adquirir)

Capacitats i Competències artístiques

Música, escriptura, disseny, etc.

  (Descriviu-les i indicau on es varen adquirir)

Altres capacitats i Competències

Que no s’ hagin anomenat anteriorment.

 (Descriviu-les i indicau on es varen adquirir)

INFORMACIÓ ADDICIONAL

 (Cal introduir aquí qualsevol informació que es consideri   important)

EXPERIÈNCIA LABORAL

               

Dates (de – a)

 (Començau pel més recent i anau afegint la mateixa informació per a cada lloc de feina)

•Nom i adreça de l’empresa

Tipus d’empresa o de sector

Lloc o càrrec ocupats

Principals activitats i responsabilitats

ANEXOS : [Enumerau els documents annexos]