Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA DE MALLORCA

Núm. 5338
Departament de Personal. Servei de Selecció i Provisió. Acord de creació de la nova secció d’Àrees Polivalents a la Policia Local de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant acord de la Junta de Govern de data 13 de febrer de 2015 es va acordar el següent:

PRIMER.- Aprovar el document de creació i definició de les funcions i condicions de treball de la nova secció d’Àrees Polivalents a la Policia Local de Palma, així com la provisió de llocs de treball, incorporant-lo a la Relació de llocs de treball.

El document referenciat s’adjunta com annex al present acord.

SEGON.- Publicar el present Acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Assumpte: Creació de la nova secció d’Àrees Polivalents a la Policia Local de Palma (1).

Taula Tècnica de Policia de 02/12/14

La sensibilització de la societat actual envers la conciliació de la vida familiar i la vida laboral, no és aliena als responsables polítics ni policials de l’Ajuntament de Palma. La protocolarització de les sol·licituds dels membres del col·lectiu de la Policia Local no ha pogut satisfer les necessitats d’una part dels afectats en la mesura que la Prefectura voldria, tota vegada que s’han de ponderar les necessitats personals amb les necessitats d’agents operatius que requereix una estructura complexa i activa com és el cas del cos de la Policia Local de Palma.

Per altra part, la detecció en l’operatiu diari de la Policia Local de Palma de carències en la vigilància del trànsit en el centre històric de Ciutat i en la cobertura de distints serveis que requereixen presència policial, els quals per la seva immediatesa han de ser resposts pel comandament coordinador del servei (X-0), fan que en determinades franges horàries es necessiti la disponibilitat immediata d’agents.

Per tot l’anterior, per part de la Prefectura de la Policia Local de Palma es vol conjugar la necessitat que tenen alguns agents de prestar la seva jornada en un torn fixe amb les carències operatives detectades. Per aquesta causa, es proposa la creació de la Unitat d’Àrees amb les condicions següents:

1. Missió.

L’objectiu principal de la creació d’aquesta unitat és garantir la fluïdesa i seguretat del trànsit al centre de Palma, i possibilitar l’existència d’un grup de policies locals que es pugui activar per a cobrir necessitats puntuals del servei; sense deixar de costat altres serveis que els comandaments operatius puguin encomanar-los dins les funcions que atorga la Llei de Forces i Cossos de Seguretat a les policies locals.

D’aquest objectiu, realitzaran les següents funcions:

  • Vigilància del trànsit, especialment en el centre de Palma.
  • Aquelles que els encomanin els comandaments operatius sota la canalització de l’X-0.

2. Dependència orgànica.

La Unitat d’Àrees Polivalents dependrà orgànicament de la Comissaria de Trànsit i Seguretat Viària, Unitat de Trànsit, a les dependències de la qual passaran el corresponent passi de llista. Funcionalment, estaran a disposició de l’X-0 per a la realització de serveis concrets, sempre dins el seu horari laboral.

3. Tipus de llocs de feina.

Els llocs de feina d’aquesta unitat seran de tipus generalista i únicament per a la categoria d’oficial i de policia local. Es crearà el lloc de feina d’oficial amb una (1) expansió i el lloc de feina de policia local amb quinze (15) expansions. La cobertura d’ambdós llocs de feia serà de forma provisional.

 

4. Condicions laborals.

  • L’horari de referència, de dilluns a divendres laborables, serà en defecte de petició de la persona interessada entre les 8 hores i les 15 hores.
  • Els caps de setmana i festius serà de 06 a 14 hores o de 14 a 22 hores, podent renunciar al gaudiment de l’hora extraordinària de treball segons estipula l’Acord regulador de les condicions de treball del personal de l’Ajuntament de Palma.
  • Roda de caps de setmanes i festius de 3x1, alternant torn de matí i hora baixa, amb set dies lliures per quadrant amb les mateixes condicions de gaudi que la resta de personal que treballa en aquesta roda.

5. Condicions econòmiques.

  • Retribució econòmica segons la categoria.
  • Retribució econòmica segons conveni per cap de setmana o fracció  treballat.
  • Retribució econòmica o en hores a compensar segons conveni per festiu treballat  i opció escollida.

6. Requisit per la cobertura de vacants.

Podran participar en el procés de provisió per a la cobertura de les vacants d’aquesta unitat, aquells agents que, una vegada esgotades totes les possibilitats de gaudir de l’horari de conciliació (H7), no han pogut acollir-se en el lloc de treball que ocupa ni en aquells que se’ls hagi pogut oferir per part del seu comandament. Per això, serà necessari que la sol·licitud hagi estat denegada mitjançant decret de Funció Pública en l’any natural anterior a la convocatòria de cobertura de les vacants.

7. Permanència en el lloc de feina.

La cobertura provisional de vacants en la unitat serà per un termini màxim d’un any, termini a partir del qual s’haurà de convocar una nova cobertura provisional de les vacants. Durant la cobertura provisional, es mantindrà la titularitat del lloc de feina.

Els agents que ocupin els llocs de feina no podran gaudir d’un horari de conciliació (H7) diferent al de les condicions laborals.

8. Provisió dels llocs de feina.

Anualment es convocarà la cobertura provisional dels llocs de feina de la unitat. Tindran preferència per ocupar-les els agents que en l’any anterior no les ocuparen.

En cas d’igualtat o d’haver més sol·licituds que vacants, la comissió de valoració estimarà quins són els agents amb majors necessitats d’acollir-se a l’horari de la unitat. Per això, els aspirants hauran d’aportar còpia de tota la documentació que estimin més adient per a ser valorada per la comissió permanent avaluadora.

Si en alguna convocatòria no es cobreixen totes les vacants, es podrà demanar la cobertura provisional fins a la finalització de l’any de provisió de la convocatòria en vigor sempre que compleixi el requisit establert en el punt 6. En aquest cas, la cobertura provisional finalitzarà en la mateixa data que els agents que ocuparen en la convocatòria anterior i s’haurà de sol·licitar la renovació de la cobertura provisional, a l’igual que la resta d’ocupants del lloc de feina.

9. Presentació de sol·licituds.

Les persones interessades en participar en la cobertura provisional d’aquesta unitat podran presentar les sol·licituds en qualsevol de les oficines de Registre de les OAC o en qualsevol de les formes previstes a l’art. 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre.

10. Comissió permanent avaluadora.

S’estableix una comissió permanent per avaluar les sol·licituds dels aspirants a cobrir les vacants. Estarà formada per:

  • President: el cap de la comissaria de Personal (o unitat equivalent que es pugui crear en un futur). El suplent serà el comandament de més alta categoria immediatament inferior al cap.
  • Vocal: el cap de la Unitat de Trànsit (o unitat equivalent que es pugui crear en un futur). El suplent serà el comandament de més alta categoria immediatament inferior al cap.
  • Vocal: el psicòleg de la Policia Local. El suplent serà la treballadora social del Gabinet Assistencial de la Policia Local.
  • Secretari/ària: serà designat pel tribunal, d’entre els vocals.

Aquesta comissió es reunirà de forma ordinària amb la convocatòria anual de provisió de vacants i de forma extraordinària quan sigui convocada pel president. En tot cas, es reunirà per a valorar les sol·licituds de les persones interessades dins el termini màxim de 15 dies naturals comptadors des de la data de la presentació; amb l’excepció que resoldrà la sol·licitud l’òrgan convocant de l’anterior convocatòria quan totes les places estiguin cobertes.

Una vegada oberta la convocatòria de cobertura provisional de vacants, la comissió avaluadora sol·licitarà als aspirants un informe confidencial en què exposaran la motivació per la qual cosa sol·liciten cobrir les vacants i podran adjuntaran la còpia de la documentació exposada en el punt 8.

Contra aquest acord, que esgota la via administrativa, es podrà interposar per part de les persones interessades recurs de reposició en el termini d’un mes davant el mateix òrgan que l’ha dictat, d’acord amb l’article 116 de la Llei 30/92, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, segon l’article abans esmentat i els 45 i següents de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 23 de març de 2015

El cap de departament de Personal

p.d. Decret de batlia núm. 3000 de 26/02/2014 (BOIB núm. 30 de 15/03/2014)

Juan García Lliteras