Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 5323
Resolució de Presidència d’incoació d’expedient de Restabliment de la Legalitat Urbanística 14/2015 i de paralització d’ús d’edificacions construïdes a “Casa Isabel” a la Vénda des Molíde s’Estany TM Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

No havent estat possible la notificació personal a la persona interessada en el domicili indicat a l’expedient i d’acord amb l’establert a l’article 59.5 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i de Procediment Administratiu Comú, i en compliment de la normativa de protecció de dades de caràcter personal és procedeix a la publicació del present anunci de resolució emesa pel President en funcions del Consell Insular de Formentera el dia 9 de març de 2015

  • SANTIAGO JUAN JUAN, President en funcions del Consell Insular de Formentera, Illes Balears.

Vist l’expedient de Restabliment de la Legalitat Urbanística 45/2014 iniciat contra el Sr. (dades personals ocultes) per la realització d’obres sense llicència realitzades a Casa Isabel a la Vénda des Molí de S’Estany 210, consistents en el canvi de sostre i augment de superficie.

Vist l’informe dels serveis tècnics de 5 de març de 2015, notificat a l’interessat junt amb la proposta de demolició, en el que es detecten diversos actes edificatoris realitzats entre els anys 2012 i 2014, presumptament sense llicència.

L'art. 150 de la Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació i ús del sòl disposa que quan un acte de construcció, edificació i/o instal·lació es realitza sense llicència urbanística o títol habilitant, l'òrgan municipal competent ordenarà la immediata suspensió de les obres o el cessament de l'acte o ús en curs d'execució, realització o desenvolupament, així com del subministrament de serveis públics.

El art.151.2 de la mateixa Llei disposa que les persones responsables de l'acte o l'ús il·legal estan obligades a portar a terme la reposició o instar la seva legalització i, en tot cas, dins el termini de dos mesos des del requeriment fet per l'administració.

En virtut de les atribucions conferides segons l'article 21.1.q) is) de la Llei 7/1985 reguladora de les Bases de règim local

HE RESOLT

PRIMER- INICIAR EXPEDIENT DE RESTABLIMENT DE LA LEGALITAT URBANÍSTICA CONTRA EL SR. (dades personals ocultes), COM A PROMOTOR I, ORDENAR LA IMMEDIATA SUSPENSIÓ DE L’ÚS en un termini màxim de 48 hores des de la notificació d'aquest decret a la persona promotora, la propietària, la responsable o, a qualsevol altra persona que es trobi en el lloc d'execució, realització o desenvolupament i estigui relacionada amb els actes denunciats que es realitzen a Casa Isabel a la Vénda des Molí de S’Estany 210, en virtut del que disposa l'art. 150 de la Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació i ús del sòl (Lous). Les obres que motiven l'inici del present expedient consisteixen en la construcció:

  • Volum darrera l’habitatge principal de 14 m2.
  • Porxada de fusta de 12.37 m2.
  • Porxada de fusta adosada a l’habitatge de 9 m2.

Queden incloses en aquest ordre de suspensió qualsevol tipus d'obres distintes a les esmentades que es realitzin en el citat emplaçament sense la preceptiva llicència municipal. En el moment de la paralització s'han d'adoptar totes les mesures necessàries de caràcter provisional per a garantir la seguretat de les persones i béns.

SEGON.- ADVERTIR que, en cas que transcorregudes 48 hores des de la notificació al responsable no s'hagi donat compliment a aquesta ordre de suspensió, es podrà ordenar a la POLICIA LOCAL que es faci efectiva l'ordre precintant instal·lacions i elements auxiliars, adoptant les mesures pertinents per a garantir la seguretat de les persones i béns tot això de conformitat amb el que disposa l'article 150.2 de la Lous.

TERCER.- ADVERTIR, en compliment del que disposa l'art. 150.4 de la lous i 96 c i 99 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i procediment administratiu comú, que "l'incompliment de l'ordre de suspensió, inclosa la que es traslladi a les empreses subministradores de serveis públics, donarà lloc, mentre persisteixi, a la imposició de successives multes coercitives per períodes mínims de 10 dies i quantia, en cada ocasió, del 10% del valor de les obres executades i, en tot cas i com a mínim, de 600 euros. de l'incompliment es donarà compte, en el seu cas, al Ministeri Fiscal a l'efecte de l'exigència de responsabilitat que procedeixi ".

QUART.- DESIGNAR com a instructor al Sr. David Francés Alonso, Lletrat del Consell i al Sr. Raúl Moya Díaz, administratiu del Departament d’Urbanisme com a secretari de l'expedient que s'instrueix per restabliment de la legalitat urbanística. S'adverteix a la persona interessada que podrà formular recusació contra les persones designades, establerta en els art. 182 a 184 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les corporacions locals.

CINQUÈ- REQUERIR a l’interessat, de conformitat amb el que disposa l'art. 155 de la Lous perquè EN EL TERMINI DE DOS MESOS SOL·LICITIN el títol habilitant que legalitzi les obres denunciades o procedeixi a la reposició de la realitat física alterada, prèvia sol·licitud del corresponent títol habilitant.

SISÈ.- ADVERTIR a l’interessat que en el supòsit que no s'hagi instat la legalització en el termini concedit a l'efecte, o de les actuacions d'instrucció realitzades en el procediment resulti la improcedència legal d'aquesta legalització per contravenir l'ordenament jurídic, ordenar la reposició de la realitat física alterada a la persona responsable per part de l'òrgan competent de conformitat amb el que disposa l'art. 152 de la lous. El termini per a resoldre el present expedient de restabliment de la legalitat és d'un any a partir de la data de notificació del present acord. El període de dos mesos previst per a instar la legalització i el temps de la seva tramitació suspenen el termini de caducitat del procediment de restabliment de la legalitat de conformitat amb el que disposa l'art. 151.5 de la lous.

SETÈ.- ATORGAR a la persona interessada, amb caràcter previ a l’ordre de reposició de la legalitat urbanística, tràmit d’audiència i vista de l’expedient, durant un termini de DEU DIES hàbils a comptar des del degüent al de la recepció de la present a fi de poder presentar les al·legacions i justificacions que s’estimen pertinents.

VUITÈ.- ADVERTIR que segons disposa l'art. 155 de la Lous les infraccions urbanístiques comeses donaran lloc a la imposició de sancions pecuniàries. Les multes que puguin correspondre s'adoptaran a proposta de l'instructor per l'òrgan actuant, prèvies les formalitats previstes a la lous i al procediment previst en el Títol VIII de la lous i d'acord amb les regles de procediment administratiu que preveu la Llei 30/1992, de RJAPAC i al Decret 14/1994 que regula l'exercici de la potestat sancionadora en la CAIB i com a continuació al present expedient de restabliment de la legalitat.

NOVÈ.- NOTIFICAR la present resolució a l’interessat.

Contra l’ordre de paralització podrà interposar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l’ha dictat, de conformitat amb l’article 116 de la Llei 30/92, de 26 de novembre, de règim jurídic i procediment administratiu comú, segons redacció de la Llei 4/99 de 13 de gener. El termini per interposar-ho és d’un mes, comptador a partir del dia següent de la recepció de la present notificació i, en aquest supòsit, no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que sigui resolt el de reposició.

El recurs potestatiu de reposició s’ha de presentar davant el Registre General del Consell Insular de Formentera, o davant les dependències a que es refereix l’article 38.4 de la Llei 30/92 de 26 de novembre abans referida. S’entendrà desestimat el recurs de reposició quan no s’hagi resolt i notificat la resolució en el termini d’un mes, comptador des del dia següent al de la seva interposició. En aquest supòsit resta expedita la via contenciosa administrativa.

Si no s’interposa el recurs potestatiu de reposició, es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, de conformitat amb l’article abans referit i el 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos comptadors des del dia següent al de rebre la present notificació.

Respecte a la resta dels aspectes notificats, tal i com es senyala en el punt setè, s’atorga un termini de DEU DIES a fi de poder presentar les al·legacions i justificacions que s’estimin pertinents.

 

Formentera, 18 de març de 2015

El President

Jaume Ferrer Ribas