Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DES MERCADAL

Núm. 5061
Bases del Premi d'Investigació sobre Es Mercadal i Fornells 2015

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Des de l’Alcaldia de l’Ajuntament des Mercadal, dia 20 de març de 2015 s’ha dictat la següent resolució:

“Vista la proposta de la Regidoria de Cultura per a la convocatòria del premi d’investigació sobre Es Mercadal i Fornells, RESOLC:

1r. Aprovar la convocatòria del premi d’investigació sobre es Mercadal i Fornells, segons les bases que es transcriuen en el punt següent.

  • Termini de presentació de sol·licituds: Fins al dia 30 de maig de 2015
  • Lloc de presentació de sol·licituds: Registre General de l’Ajuntament des Mercadal.

2n. Aprovar les bases que regulen les condicions que hauran de complir les persones que es vulguin presentar al premi d’investigació sobre es Mercadal i Fornells.

“PREMI D’INVESTIGACIÓ SOBRE ES MERCADAL I FORNELLS 2015”

Amb la finalitat de fomentar, ampliar i divulgar el coneixement de la nostra identitat, l’Ajuntament des Mercadal, en col·laboració amb l’Institut Menorquí d’Estudis, concedeix un premi de 2.200 euros per a un projecte d’investigació, de temàtica lliure que faci referència al municipi des Mercadal o als seus habitants (demografia, geologia, ciències naturals,  economia, folklore, història, etcètera).

Així mateix, si el jurat ho creu oportú, es podrà concedir premi de 150 euros per a un treball que hagi estat considerat finalista, el qual quedarà en reserva per a les tres edicions següents del premi. Si dins aquest termini el treball finalista es retira o es presenta a altres concursos i resulta premiat, quedarà fora de la reserva i l’autora o l’autor haurà de retornar el premi econòmic.

En la concessió d’aquests premis es valorarà tant el rigor de la recerca com la capacitat de divulgar la realitat del municipi des Mercadal.

BASES

1. Pot concórrer a la convocatòria tothom que ho desitgin, de forma individual o col·lectiva, sense cap límit de nacionalitat, veïnatge o edat.

2. Característiques

El projecte ha d’incloure un currículum personal i una memòria que desenvolupi les línies d’actuació del treball, tot explicant el tema, la metodologia i la bibliografia.

Tot i que l’estudi ha de contenir una investigació innovadora, es valorarà especialment que el tractament sigui apropiat per a la divulgació entre un sector ampli de públic. Per tant, la redacció final del treball premiat haurà de fer-se tenint en compte aquest aspecte.

3. Sol·licitud i termini de presentació

Tota la documentació s’ha de presentar a la Secretaria de l’Ajuntament des Mercadal, a mà o per correu, abans de les 14 hores del dia 30 de maig de 2015. Els originals s’han de presentar per quintuplicat, impresos a doble espai,  per una sola cara. S’adjuntarà fotocòpia del DNI dels autors, full de designació bancària i declaracions responsables de no incórrer en impossibilitat de gaudir de subvencions públiques i de la concurrència o no d’altres ajuts públics.

Cada participant o col·lectiu de participants sols podrà presentar un projecte que no pot haver rebut cap altre ajut o premi ni haver estat publicat.

4. Resolució i lliurament del premi

L’Institut Menorquí d’Estudis nomenarà la composició del jurat, el qual emetrà el seu veredicte durant les festes de Sant Martí de 2015. La resolució del dictamen serà inapel·lable; el premi es podrà declarar desert, establir-hi mencions, etcètera.

La concessió del premi tindrà lloc en un acte públic de les festes, en dia i hora anunciats prèviament. L’autora o l’autor del projecte guanyador haurà de ser-hi present per exposar el seu treball.

5. Seguiment del treball

Les persones beneficiàries del premi, al cap d'un any d’haver-los-el estat concedit, hauran de facilitar  a l'Ajuntament un informe sobre l'estat del treball.

L'estudi final s’ha de lliurar en un termini màxim de dos anys, prorrogable un any més a petició del premiat. Ha d'estar redactat en llengua catalana i tenir una extensió mínima de 100 pàgines, antecedit d’un resum de 10 ratlles. Es lliurarà en suport digital acompanyat d'un exemplar imprès i d’un resum de cinc pàgines, que es podrà publicar. A més s’adjuntarà un certificat d’estar al corrent de les obligacions tributàries.

La primera part de la dotació econòmica (50%) s’abonarà quan es presenti l’informe sobre l’estat del treball i la resta quan es lliuri l’estudi.

6. Publicació i propietat del treball

L’Ajuntament des Mercadal, en col·laboració amb l’Institut Menorquí d’Estudis, es reserva el dret de publicar l’estudi premiat, totalment o parcialment, en paper o format electrònic, i podrà extractar o resumir allò que cregui convenient, d’acord amb l’autora o l’autor.

Mentre el treball no sigui publicat, l’autora o l’autor no en podrà fer ús sense l’autorització de l’Ajuntament i de l’IME. Si en un termini de cinc anys l’Ajuntament no l’hagués editat, l’autora o l’autor el podrà editar pel seu compte, sempre amb l’autorització de l’Ajuntament i de l’IME.

7. Treballs no premiats

Els treballs no premiats poden ser retirats de l’Ajuntament dins els 15 dies següents a la resolució. L’Ajuntament se’n quedarà un exemplar per l’arxiu, del qual no en podrà fer cap ús sense autorització de l’autora o l’autor.

3r.  Aprovar la despesa que implica aquesta convocatòria. Els premis concedits seran atesos amb càrrec a l’aplicació pressupostària 40.334.48100 del Pressupost General de 2015, amb un import màxim conjunt de 2.350,00 euros.         

4t. Ordenar la publicació d’aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears”.

   

Es Mercadal, 20 de març de 2015

  

El batle

Francesc Ametller Pons