Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 7970
Conveni de col·laboració entre el Consell Insular d’Eivissa i l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia en matèria de patrimoni cultural per a la col·laboració en la gestió amb l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia per a les visites públiques a la torre de sa Sal Rossa, any 2014

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb l’establert a l’art. 8 de la Llei 30/92, de 26 de novembre, del règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, a continuació es fa públic el següent conveni núm. 10/2014

Conveni de col·laboració entre el Consell Insular d’Eivissa i l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia en matèria de patrimoni cultural per a la col·laboració en la gestió amb l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia per a les visites públiques a la torre de sa Sal Rossa, any 2014.

Parts

Josefa Costa Costa, Consellera Executiva del Departament d’Educació, Cultura i Patrimoni, actuant en nom i representació del Consell Insular d’Eivissa (en endavant CIE), en virtut del que disposa l’art. 52.4 del Reglament orgànic del Consell Insular amb relació amb l’article 9 de la Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars, i en virtut del que disposa el Decret de Presidència de 4 de juliol de 2011, de determinació de les atribucions corresponents als diferents òrgans del Consell Insular d’Eivissa, al seu punt 1r.c.  

Maria Nieves Marí Marí, Alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, actuant en nom i representació d’aquesta Institució, d’acord amb el que disposa l’art. 21.1.b de la Llei 7/85, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local (LBRL).

Antecedents

1. Que la Constitució Espanyola disposa, a l’art. 44, que els poders públics promouran i tutelaran l’accés a la cultura, a la qual tothom té dret. Així mateix, a l’art. 46 disposa que els poders públics garantiran la conservació i promouran l’enriquiment del patrimoni històric, cultural, i artístic dels pobles d’Espanya i dels béns que l’integren, sigui quin sigui el seu règim jurídic i la seva titularitat.

Que, així mateix, l’art. 22.3 de la Llei 12/1998, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears estableix que els poders públics promouran, per tots els mitjans al seu abast, la conservació, la consolidació i la millora dels béns integrants del patrimoni històric de titularitat pública i privada.

2. Que el Consell Insular d'Eivissa, exerceix competències en matèria de cultura i patrimoni històric en virtut del que disposa l’article 70.18 del a LO 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears i des de l’atribució efectuada per la Llei 6/1994, de 13 de desembre, d’atribució de competències als consells insulars en matèria de patrimoni històric, de promoció sociocultural, d’animació sociocultural, de dipòsit legal de llibres i esports.

Que la LBRL atribueix, a l’article 36, als consells insulars la facultat de promoure les actuacions adients per satisfer les necessitats i aspiracions de la comunitat insular cooperant amb els ajuntaments del seu territori.

3. Que la torre de sa Sal Rossa ubicada al municipi de Sant Josep de sa Talaia i propietat del Consell Insular d’Eivissa, també anomenada torre des Carregador ja que es troba ubicada on hi havia l’antic carregador de sal, és una de les més emblemàtiques i visitades de l’illa d’Eivissa,  està declarada bé d’interès cultural (BIC) amb la categoria de monument, inscrita en el Registre de béns d’interès cultural de la CAIB amb el núm. 7048-2-2-51-002513 i del Ministeri amb el núm. R-I-51-0008619.

Que és voluntat d’ambdues institucions que aquest bé immoble, que constitueix un element patrimonial destacat del municipi de Sant Josep i de l’illa d’Eivissa, estigui en les millors condicions possibles i, en aquest sentit, ja es va establir una línia de cooperació entre ambdues institucions, amb resultats satisfactoris, per la qual cosa es pretén continuar amb aquesta col·laboració per a aquest any 2014.

4. Tant l’art. 46 de la Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars, com l’art. 57 de la LBRL, estableixen la possibilitat de que aquestes administracions puguin subscriure convenis o acords de cooperació per a l’assoliment de finalitats comunes d’interès públic.

Clàusules

1. Objecte

És objecte del present conveni establir els termes i les condicions de la col·laboració entre el Consell Insular d’Eivissa i l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia en matèria de patrimoni cultural per a la col·laboració en la gestió de les visites públiques a la torre de sa Sal Rossa, any 2014.

2. Obligacions de les parts

A) Obligacions de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia durà a terme les actuacions oportunes per a la gestió de les visites a la torre de sa Sal Rossa de l’1 d’abril fins el 31 d’octubre de 2014.

En compliment del que disposa l’article 11 de Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre (BOIB 31.12.05), que aprova el text refós de la Llei de subvencions i l’article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, relatiu a les obligacions dels beneficiaris de les subvencions, l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia queda sotmès a les obligacions següents:

- Dur a terme l’activitat objecte de la subvenció.

- Justificar la realització de l’activitat.

- Sotmetre’s a les actuacions de comprovació que duguin a terme els òrgans competents.

- Comunicar a aquest Consell Insular l’obtenció d’altres subvencions per a la mateixa finalitat, dins el termini de tres dies hàbils des de la sol·licitud o l’obtenció de la subvenció concurrent i, en qualsevol cas, abans de justificar l’aplicació que s’hagi de donar als fons percebuts.

- Conservar els documents justificatius de l’aplicació dels fons percebuts mentre puguin ser objecte d’actuacions de comprovació i control.

- Reintegrar els fons percebuts en els supòsits previstos en l’article 44 d’aquesta Llei.

En cas d’incompliment de les obligacions previstes a l’esmentat article, s’aplicarà el règim sancionador previst en el Títol V del referit Decret Legislatiu.

Fer constar, respecte a les activitats subvencionades, en un indret privilegiat i visible, en la mesura del que sigui possible, l’escut oficial del Consell Insular amb el següent text: Consell Insular d’Eivissa, Departament d’Educació, Cultura i Patrimoni, així com en aquell material divulgatiu que s’elabori en execució d’aquest Conveni.

B) Obligacions del Consell Insular d’Eivissa:

El Consell Insular es compromet a prestar ajuda financera a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia en la quantitat màxima de vuit mil quatre-cents euros (8.400 €), amb càrrec a l’aplicació pressupostària 3360.46202.

3. Pagament i Justificació

El pagament de l’ajuda que atorgui el Consell Insular es realitzarà de la següent manera:

a. Un primer pagament de 2.800 € a la signatura del conveni que s’haurà de justificar en el termini màxim de 3 mesos, comptats a partir de la data del pagament, mitjançant la presentació d’una certificació del Secretari o Interventor de l’Ajuntament on consti que l’import total de les accions executades es troba en la fase comptable de reconeixement d’obligació (fase O).

b. Una vegada justificat el primer pagament es realitzarà el segon pagament per un import de 2.800 € que, de la mateixa manera, s’haurà de justificar en el termini màxim de 3 mesos comptats a partir de la data del segon pagament.

c. Es pagaran 2.800 € restants una vegada justificat el darrer trimestre i amb l’informe favorable  dels serveis tècnics del Departament de Patrimoni sobre l’adequada realització de les activitats reflectides en el marc del present Conveni de col·laboració. En qualsevol cas s’haurà de justificar abans del dia 12 de desembre de 2014.

En el supòsit que no es justifiquin les despeses objecte d’aquest conveni, l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia haurà de reintegrar al CIE les quantitats que l’esmentada Corporació li hagi abonat, així com en el cas que les despeses finalment executades resultin inferiors a l’aportació econòmica realitzada, la quantitat sobrant haurà de reintegrar-se al CIE.

4. Control

El Departament d’Educació, Cultura i Patrimoni del Consell Insular d’Eivissa comprovarà la justificació de l’aplicació de la subvenció, la realització de l’activitat i el compliment de la finalitat per la qual es concedeix, d’acord amb el que estableix l’article 39 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre (BOIB 31.12.05), pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions.

5. Resolució

El conveni es resoldrà si es donen les següents causes:

- Incompliment de les obligacions per part de qualsevol de les parts signants, o d’ambdues.

- L’anul·lació o la revocació de l’acte de concessió de la subvenció.

- Impossibilitat material o legal de complir les obligacions que es deriven de l’objecte del conveni.

- Denúncia de qualsevol de les parts, manifestada per escrit.

- La resta de les causes previstes a la normativa d’aplicació.

6. Interpretació del conveni

Les parts que subscriuen aquest Conveni es comprometen a intentar resoldre en comú les diferències que puguin sorgir en l’aplicació i la interpretació d’aquest Conveni. Però si això no és possible, les qüestions litigioses que puguin afectar la interpretació i l’execució d’aquest Conveni han de ser del coneixement i de la competència de l’ordre jurisdiccional contenciós administratiu.

7. Vigència

El present conveni tindrà vigència fins al 31 de desembre de 2014.

Com a mostra de conformitat, signam aquest Conveni per duplicat exemplar, a Eivissa, el 18 de març de 2014.

La Consellera Executiva, Josefa Costa Costa                                                         

L’Alcaldessa, Maria Nieves Marí Marí

Eivissa, 5 de maig de 2014

La secretària tècnica de l’Àrea de Presidència
Rebeca Miguel Climent