Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 7964
Convocatòria de subvencions destinades a la realització d'activitats dins el programa d'atenció sociocultural de les persones majors del municipi de Calvià per a l'any 2014.

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern Local aprovà, en sessió ordinària del dia 7 d’abril actual, la convocatòria de subvencions destinades a la realització d’activitats dintre del programa d’atenció sociocultural de les persones majors del municipi de Calvià per a l’any 2014. De conformitat al que disposa en l’ article 9.3 de la Llei 38/03  de 17 de novembre, general  de subvencions es publiquen les bases reguladores que la regeixen.

 

Calvià, 14 d’abril de 2014

 

Tinent de batle de Serveis Socials, Sanitat i Tercera Edat

M. Cristina de León Rodríguez

 

CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS DESTINADES A LA REALITZACIÓ D’ACTIVITATS DINS EL PROGRAMA D’ATENCIÓ SOCIOCULTURAL DE LES PERSONES MAJORS DEL MUNICIPI DE CALVIÀ PER A L’ANY 2014

L’Ajuntament de Calvià, mitjançant el Servei de Benestar Social i Sanitat, en compliment dels principis de publicitat, concurrència i objectivitat en la concessió de subvencions, convoca les entitats i associacions sense ànim de lucre amb seu social en el municipi de Calvià el col·lectiu de les quals estigui constituït per la Tercera Edat, a fi de sol·licitar els ajuts econòmics que s’indiquen, d’acord amb les següents

B A S E S

PRIMERA. OBJECTE

Aquesta convocatòria es fa amb la finalitat de regular la concessió de subvencions econòmiques que concedirà l’Ajuntament de Calvià durant l’any 2014 destinades a les associacions i entitats privades sense ànim de lucre, amb domicili social en el municipi de Calvià, que desenvolupen activitats que promouen la participació de les persones majors del municipi amb l’objectiu de millorar-ne el benestar i la integració social.

Constitueixen activitats o conceptes subvencionables els següents:

  1. Activitats socioculturals
  2. Activitats esportives
  3. Activitats formatives
  4. Activitats d’oci i temps lliure
  5. Adquisició de material fungible i inventariable
  6. Adquisició de material esportiu
  7. Esdeveniments específics adreçats al col·lectiu de la Tercera Edat

S’exclouen expressament com a conceptes subvencionables les despeses de manteniment dels locals entre les quals hi ha electricitat, aigua, gas, telèfon i neteja dels locals, així com productes alimentaris i similars. 

Aquesta convocatòria es regeix per l'establert en les Bases d’execució del pressupost general d’aquesta corporació local i en allò no previst en aquestes s’ha d’aplicar supletòriament  la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

SEGONA. DESTINATARIS

Aquesta convocatòria va adreçada a les associacions o entitats privades sense ànim de lucre, legalment constituïdes i inscrites en el Registre Municipal d’Associacions de l’Ajuntament de Calvià, amb domicili social en el municipi, i en els estatuts de les quals es contempla com a objectiu la promoció d’activitats i manifestacions socioculturals, esportives, etc., adreçades a l’atenció i millora de les condicions de vida de les persones majors.

No poden obtenir la condició de beneficiaris de les subvencions les persones o entitats que es trobin en qualsevol de les situacions que s’indiquen en l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. En particular, cal destacar el fet de no trobar-se al corrent de pagament dels deutes amb l’Ajuntament de Calvià i del pagament de les obligacions derivades del reintegrament de subvencions.

TERCERA. PROCEDIMENT

1. CRITERIS OBJECTIUS DE VALORACIÓ

1.1. Per a la concessió d’aquests ajuts, sempre que el sol·licitant compleixi els requisits exigits en la convocatòria, hagi justificat subvencions anteriors i no estigui inclòs en cap de les causes d’exclusió expressament previstes en aquesta convocatòria, s’ha de fer la valoració en funció dels criteris següents:

a) Nombre de socis de l’entitat (la Comissió  ha de fer una valoració ponderada dels socis en relació a la població destinatària): 0 a 10 punts

b) Idoneïtat de les activitats i del material sol·licitat: 0 a 30 punts

1.2. La quantia de la subvenció no pot ser igual o superior, aïlladament o en concurrència amb altres ajuts o subvencions de qualsevol procedència, al cost de l’activitat subvencionable. En cas que la proposta de subvenció corresponent a algun dels projectes presentats en superi la quantia expressada en la sol·licitud, s’ha de concedir la subvenció amb el límit de l’esmentada petició i la quantia sobrant s’ha de repartir entre la resta de projectes en proporció a la seva puntuació.

1.3. La Comissió de valoració  pot establir un sistema corrector en la subvenció que els correspongui per al cas que per part de l’Ajuntament s’hagin fet inversions en les associacions en qüestió, ja sigui en els locals o amb béns inventariables.

 2. PRESENTACIÓ DE DOCUMENTACIÓ I TRAMITACIÓ

 2.1. Les entitats interessades han de presentar la sol·licitud degudament emplenada, d’acord amb el model que s’adjunta com a Annex 1, acompanyada de la següent documentació:

  1. Estatuts originals o còpia compulsada d’aquests, relatius a l’associació o entitat sol·licitant de la subvenció.
  2. Document nacional d'identitat del representant de l’associació o entitat.
  3. Certificat del secretari de l’associació que acrediti la representació a la qual fa referència l’apartat anterior (Annex 7).
  4. Declaració jurada del representant de l’entitat en la qual consti el nombre de socis d’aquesta (Annex 6).
  5. Pressupost total i desglossat per partides de cada activitat a realitzar, amb  indicació de la subvenció sol·licitada (Annex 2).
  6. En el cas d’adquisició de béns inventariables, se n’ha d’aportar una breu descripció i un pressupost  (Annex 3).
  7. Declaració expressa en la qual s’han de fer constar tots els ajuts i subvencions sol·licitats i/o concedits per qualsevol institució pública o privada per a la mateixa finalitat (Annex 4).
  8. Declaració expressa d’estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social (Annex 5).
  9. Declaració que l’associació o entitat no es troba sotmesa a cap procediment de reintegrament de subvencions públiques ni a cap procediment sancionador (Annex 5).
  10. La sol·licitud es pot acompanyar de qualsevol altra documentació sobre el projecte o activitat que justifiqui la petició.

S’estableix expressament que no és necessari aportar la documentació que s’hagi presentat anteriorment en qualsevol convocatòria d’aquesta Corporació local, en el cas que dita documentació no hagi experimentat cap variació.

2.2. Presentació

El termini de presentació de sol·licituds és de 15 dies hàbils, a comptar de l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el tauler d’anuncis de la Corporació i en el web de l’Ajuntament de Calvià.

Les sol·licituds, juntament amb la documentació que les acompanyi, s’han de presentar en el Registre General de l’Ajuntament o en qualsevol de les formes previstes en la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

3. OBLIGACIONS DELS BENEFICIARIS

Els perceptors de les subvencions són obligats a:

1. Acceptar la subvenció. En el cas que això no sigui possible, hi han de renunciar expressament i motivadament en el termini de quinze dies hàbils comptadors a partir de l’endemà de la notificació de la concessió de la subvenció.

2. Fer l’activitat o projecte per al qual es concedeix la subvenció, ajustant-se als termes previstos.

3. Sotmetre’s a les actuacions de comprovació i facilitar la informació que se’ls requereixi.

4. Donar compte de les modificacions que hi pugui haver en la realització del projecte i justificar-les adequadament.

5. Comunicar l’obtenció de subvencions o ajuts per a la mateixa finalitat procedents d’altres administracions, entitats públiques o privades nacionals o internacionals.

6. Disposar dels llibres comptables, registres diligenciats i de la resta de documents degudament auditats en els termes exigits per la legislació mercantil i sectorial aplicable a l’associació beneficiària en cada cas i també tots els estats comptables i registres específics que s’exigeixen en les bases reguladores de la subvenció, amb la finalitat de garantir l’adequat exercici de les facultats de comprovació i control.

7. Conservar els documents justificatius de l’aplicació dels fons rebuts, inclosos els documents electrònics, a fi que puguin ser objecte de les actuacions de comprovació i control.

8. Consignar en la documentació i publicitat impresa relativa a la subvenció que l’activitat o projecte es realitza “amb el suport de l’Ajuntament de Calvià”.

4. COMISSIÓ DE VALORACIÓ

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, i en un termini no superior a deu dies naturals, s’ha de constituir una Comissió de Valoració que deliberarà i proposarà, en un termini no superior a cinc dies hàbils des que s’hagi constituït, la resolució d’aquesta convocatòria pública d’acord amb la puntuació obtinguda, segons els criteris de la base 3.  La Comissió ha d’estar integrada pels següents membres:

  • Un president: la tinent de batle de Serveis Socials, Sanitat i Tercera Edat, o persona en qui delegui.
  • Dos funcionaris o persones adscrites al Servei de Benestar Social i Sanitat, o persones en qui es delegui.
  • Un funcionari del Servei de Benestar Social i Sanitat, que ha d’exercir les funcions de secretari.

La Comissió ha d’elaborar un informe o proposta de resolució en el qual constin les valoracions efectuades de conformitat amb aquestes bases, i elevar a la Junta de Govern Local la proposta d’atorgament de les subvencions per a la seva aprovació definitiva, amb dictamen previ de la comissió informativa corresponent, sense altre tràmit que la fiscalització prèvia de l’expedient que, en aquest cas, s’ha de limitar a controlar la competència de l’òrgan per aprovar la despesa i l’existència de crèdit pressupostari adequat i suficient.

QUARTA. RESOLUCIÓ

La Junta de Govern Local, a la vista de la proposta de la Comissió de Valoració, ha d’assignar objectivament i de forma individual els ajuts, ponderant en tot cas:

  1. L’interès general de l’activitat.
  2. El dèficit d’activitats anàlogues.
  3. Els ajuts a les activitats que sense la subvenció serien de difícil execució.

Les quantitats assignades han d’anar en funció de la ponderació del criteris que s’especifiquen en la base 3.

QUINTA. CONDICIONS DE FINANÇAMENT, PAGAMENT DE LES SUBVENCIONS I JUSTIFICACIÓ

El pressupost total d’aquesta convocatòria és de SETZE MIL EUROS (16.000,00 €), amb càrrec a la partida 140 23302 4800001 del pressupost de l’exercici 2014.

L’Ajuntament de Calvià pot fer, mitjançant els procediments legals pertinents, les comprovacions necessàries respecte de la destinació i l’aplicació de les subvencions atorgades.

Les subvencions atorgades d’acord amb les prescripcions d’aquestes Bases han de justificar-se adequadament una vegada finalitzada l’activitat, servei o projecte origen de la subvenció atorgada. La instància d’aquesta justificació s’ha de presentar en el Registre General d’aquest Ajuntament, i ha d’anar acompanyada de la documentació exigida en la convocatòria de la subvenció de què es tracti i que, com a mínim, ha de ser la que es relaciona a continuació:

- Memòria detallada de l’activitat feta (Annex 8).

- Factures expedides de conformitat amb la legislació fiscal vigent i ajustades al pressupost presentat en formular la sol·licitud. Han de ser originals o còpies compulsades, expedides a nom del beneficiari o beneficiària de la subvenció.

- Declaració responsable del beneficiari o beneficiària de la subvenció, mitjançant la qual s’acrediti que les despeses relacionades (hi ha de constar una relació de totes les factures i/o documents justificatius als quals es refereix) corresponen sens dubte a l’activitat subvencionada (Annex 8).

- Relació classificada de les despeses i inversions de l’activitat, amb identificació del creditor i del document, el seu import, la data d’emissió i la data de pagament, amb inclusió del justificant d’aquest pagament (Annex 8).

Si no es justifica l’activitat, sha d’iniciar un expedient de devolució de la subvenció.

És requisit indispensable per al pagament de la quantitat subvencionada que l’entitat o associació hagi justificat, si n’és el cas, les subvencions rebudes amb anterioritat.

La justificació de les actuacions fetes no pot excedir de dia 31 de desembre de 2014.

SISENA . REFORMULACIÓ

La Junta de Govern Local, una vegada atorgades les subvencions als beneficiaris o beneficiàries, i en aplicació del principi de proporcionalitat, pot modificar-ne l’assignació mitjançant resolució motivada, davant la concurrència d’alguna de les circumstàncies següents:

a) Per incompliment de les obligacions i determinacions contingudes en aquestes bases.

b) Si es justifica prèviament la causa que origina la impossibilitat d’executar l’activitat o projecte que va motivar la subvenció, es pot autoritzar el canvi de la destinació dels ajuts atorgats.

c) Es pot reduir la subvenció fins a arribar al 50 % de les despeses produïdes, si aquestes són inferiors a la subvenció atorgada.

d) En el cas de donar-se la circumstància de l’apartat a) es pot procedir en darrera instància a revocar la subvenció.

 

Annex 1

CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS DESTINADES A LA REALITZACIÓ D’ACTIVITATS DINS EL PROGRAMA D’ATENCIÓ SOCIOCULTURAL DE LES PERSONES MAJORS DEL MUNICIPI DE CALVIÀ PER A L’ANY 2014

Sr./Sra._______________________________, amb DNI núm. __________________, en representació de l’entitat _________________________________________________, CIF_______________, domicili a ____________________________________________,  CP _________, telèfon __________, fax_________, e-mail _____________________, núm. d’inscripció a l’Ajuntament ________________, núm. d’inscripció a la CA ______________, i nombre de socis _______ .

Expòs

Que aquesta entitat compleix les condicions exigides per ser beneficiària de la concessió d’ajuts per a la realització d’activitats que promoguin la participació sociocultural de les persones majors del municipi que atorga l’Ajuntament de Calvià (Mallorca) per a l’any 2014.

Per això

Sol·licit

Que ens sigui atorgat l’ajut sol·licitat de ____________________€  per a la realització d’activitats segons es detalla en la documentació adjunta.

Calvià, _______ d _______________de 2014

[Signatura del sol·licitant]                                                                           [Segell de l’entitat]

SR. BATLE DE L’AJUNTAMENT DE CALVIÀ (MALLORCA)


 

Annex 2

PRESSUPOST DE LES ACTIVITATS DE DESENVOLUPAMENT SOCIOCULTURAL DE LES PERSONES MAJORS DEL MUNICIPI DE CALVIÀ CORRESPONENT A LA CONVOCATÒRIA DE 2014

ASSOCIACIÓ: __________________________________________________________

ACTIVITAT

NOMBRE DE BENEFICIARIS

DATES DE REALITZACIÓ

MEDIS HUMANS

I MATERIALS NECESSARIS

PRESSUPOST

TOTAL SOL·LICITAT

Calvià, _______ d _______________de  2014

[Signatura del sol·licitant]                                                                           [Segell de l’entitat]

 

Annex 3

PROGRAMA DE DESENVOLUPAMENT SOCIOCULTURAL DE LES PERSONES MAJORS DEL MUNICIPI DE CALVIÀ CORRESPONENT A LA CONVOCATÒRIA DE 2014

ASSOCIACIÓ: _____________________________________________________________

Béns inventariables a adquirir

Pressupost

Calvià, _______ d _______________de 2014

[Signatura]

 

Annex 4

Sr./Sra._______________________________, amb DNI núm. __________________, en representació de l’entitat _________________________________________________, CIF_______________, domicili a ____________________________________________CP _________, i telèfon __________.

Declar sota jurament / promesa que l’entitat que represent:

a) No ha sol·licitat subvencions a cap altre departament de l’Ajuntament de Calvià o Administració Pública per fer les mateixes activitats per a les quals va formular la petició d’ajut. 

(Si no s’ha sol·licitat cap ajut, senyalar amb una X).

b) Ha sol·licitat, i es troben pendents de resolució, els ajuts públics que s’indiquen a continuació:

Entitat o Institució                                                     Quantia

c) Ha estat beneficiària, per fer el mateix programa d’activitats per al qual sol·licita subvenció, dels ajuts públics que es detallen a continuació:

Entitat o Institució                                                     Quantia

d) Es compromet a comunicar a l’Ajuntament de Calvià, immediatament després d’haver-se-li atorgat, qualsevol ajut públic no descrit en aquest document i que li sigui atorgat per executar les activitats per a les quals ha sol·licitat la subvenció.

Calvià, _______ d _______________de 2014

[Signatura]


 

Annex 5

Sr./Sra._______________________________, amb DNI núm. __________________, en representació de l’entitat _________________________________________________, CIF_______________, domicili a ____________________________________________CP _________, i telèfon __________.

Declar sota jurament / promesa que l’entitat que represent:

Està al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social que estipula la normativa vigent i no es troba sotmesa a cap procediment de reintegrament de subvencions públiques ni a cap altre procediment sancionador.

Calvià, _______ d _______________de  2014

[Signatura]


 

Annex 6

Sr./Sra._______________________________, amb DNI núm. __________________, en representació de l’entitat _________________________________________________, CIF_______________, domicili a ____________________________________________CP _________, i telèfon __________.

Declar sota jurament / promesa que l’entitat que represent:

Segons el llibre de socis actualitzat, està integrada per __________ socis.

Calvià, _______ d _______________de 2014

[Signatura]


 

Annex  7

CERTIFICAT D’ACREDITACIÓ DE REPRESENTACIÓ

Sr./Sra. ________________________________ amb DNI núm. __________ , com a secretari/ària de l'associació de la Tercera Edat de ___________________________,                   que es troba al carrer _____________________________ de __________________.

CERTIFIC que el Sr./ la Sra. ___________________________amb DNI ______________,                       

exerceix actualment el càrrec de president de la Junta Directiva de l’associació de Tercera Edat de _____________________________, i com a tal exerceix els poders que li atorguen els seus estatuts.

I perquè consti i als efectes oportuns, s’expedeix aquest certificat.

Calvià, _______ d _______________de 2014

 

Annex 8

JUSTIFICACIÓ DE LA SUBVENCIÓ ATORGADA

NIF.:  _________________

NOM:  ___________________________________________________

CONCEPTE: SUBVENCIÓ 2014

MEMÒRIA DETALLADA DE LES ACTIVITATS I COMPRES REALITZADES:

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

IMPORT  ATORGAT: _________________ 

RELACIÓ DETALLADA DE LES DESPESES I IMPORTS JUSTIFICATS:

CREDITOR

NÚM. FACTURA

IMPORT

DATA EMISSIÓ

DATA PAGAMENT

DECLARACIÓ RESPONSABLE DEL BENEFICIARI DE LA SUBVENCIÓ

El Sr. / la Sra. _________________________________________________,

com a representant de l’associació _________________________________________, acredita que les despeses relacionades corresponen sens dubte a l’activitat subvencionada.

Calvià, _______ d _______________de 2014

[Signatura]