Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES

Núm. 7865
Resolució de la consellera d’Administracions Públiques de 24 d’abril de 2014 mitjançant la qual s’adopten les mesures necessàries per facilitar l’exercici del dret a vot del personal funcionari al servei de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en compliment del que disposa l’article 13 del Decret 609/1995, de 16 d’abril, de regulació complementària dels processos electorals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L’article 13 del Reial decret 605/1999, de 16 d’abril, de regulació complementària dels processos electorals, estableix que les administracions públiques, respecte del seu personal, han d’adoptar les mesures necessàries perquè els electors que prestin serveis el dia de les eleccions disposin en l’horari laboral de fins a quatre hores lliures per exercir el dret a vot, que han de ser retribuïdes.

Convocades les eleccions al Parlament Europeu (Reial decret 213/2014) de dia 25 de maig de 2014, és necessari preveure les diverses situacions que poden presentar-se per exercir el dret a vot del personal al servei de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que no gaudeixi en aquesta data de la jornada completa de descans.

El punt 1 de l’article 6 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que correspon al conseller o consellera competent en matèria de funció pública el desenvolupament general, la coordinació i el control de l’execució de la política del Govern en matèria de personal al servei de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. El punt 4 de l’article esmentat estableix que corresponen a aquest òrgan les facultats d’execució no reservades a un altre òrgan en matèria de personal.

Proposta de resolució

Atesos els fets exposats i fent ús de les atribucions que en matèria de personal en confereixen les normes vigents, propòs a la consellera d’Administracions Públiques que dicti una resolució en els terme següents:

1. El personal al servei de l’Administració de la Comunitat Autònoma que el dia de les eleccions no gaudeixi del seu descans setmanal té dret a un permís retribuït de fins a quatre hores lliures per exercir el dret al vot, d’acord amb el que es disposa a continuació:

a) Permís retribuït de dues hores per al personal l’horari laboral del qual coincideixi en dues o més hores i menys de quatre amb l’horari d’obertura de les meses electorals.

b) Permís retribuït de tres hores per al personal l’horari laboral del qual coincideixi en quatre o més hores i menys de sis amb l’horari d’obertura de les meses electorals.

c) Permís retribuït de quatre hores per al personal l’horari laboral del qual coincideixi en sis o més hores amb l’horari d’obertura de les meses electorals.

No tenen dret al permís retribuït els electors que, encara que siguin personal al servei de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i que prestin serveis el dia 25 de maig de 2014, el seu horari laboral no coincideixi amb el període d’obertura de les meses electorals o hi coincideixi en un període inferior a dues hores.

Quan la feina es faci en jornada reduïda s’ha de fer la reducció proporcional corresponent del permís.

2. El personal al servei d’aquesta Administració que tengui previst que el dia de la votació no es trobarà a la localitat on li correspon exercir el dret al vot, o que per qualsevol motiu no pugui exercir el seu dret al sufragi el dia de la votació, disposa de fins a quatre hores lliures del seu horari laboral per formular personalment la sol·licitud del certificat acreditatiu de la seva inscripció en el cens, d’acord amb el que preveu l’article 72 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, com també per trametre el vot per correu.

3. La distribució del període del permís de què el personal disposa per anar a votar correspon al titular de la conselleria on la persona electora presta serveis, d’acord amb l’organització de la feina.

4. El personal al servei d’aquesta Administració nomenat president o vocal de meses electorals i el que acrediti la condició d’interventor té dret, durant el dia de la votació, a un permís retribuït de jornada completa, de conformitat amb l’article 13.3 del Reial decret 605/1999, si aquest dia no gaudeix del descans setmanal, i a una reducció de la seva jornada laboral de cinc hores l’endemà de la jornada electoral.

5. El personal al servei d’aquesta Administració que acrediti la condició d’apoderat té dret a un permís retribuït de jornada completa durant el dia de la votació, si no gaudeix aquest dia del descans setmanal, de conformitat amb el que disposa l’article 13.4 del Reial decret 605/1999.

6. Si el personal nomenat president o vocal de les meses electorals, com també el que acrediti la condició d’interventor o apoderat, ha de fer feina el torn de vespre en la data immediatament anterior a la jornada electoral, l’Administració, a petició de la persona interessada, ha de canviar-li el torn, a l’efecte de poder descansar el vespre anterior al dia de la votació.

7. D’acord amb la lletra c de l’apartat 1 de l’article 117.1 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l’apartat 3 de l’article 37 de l’Estatut dels treballadors, el personal al servei d’aquesta Administració que es presenti com a candidat a les eleccions al Parlament Europeu té dret, si ho sol·licita prèviament, al gaudi del permís per complir aquest deure públic.

La concessió del permís comporta la dispensa de prestar servei a la unitat administrativa corresponent durant el temps de durada de la campanya electoral i el dret a rebre les retribucions que es percebien en el lloc de treball ocupat.

El personal interessat ha de sol·licitar per escrit la concessió del permís, l’autorització del qual correspon al conseller o consellera de la conselleria corresponent en què presti serveis; en el cas dels organismes autònoms, l’autorització correspon a l’òrgan que té atribuïda la competència en matèria de personal.

8. Les reduccions de jornada derivades dels permisos que es preveuen en els punts anteriors no poden suposar una minva en la retribució que per tots els conceptes obté el personal al servei de l’Administració de la Comunitat Autònoma, sempre que es justifiqui mitjançant la presentació del corresponent certificat de vot o, si no n’hi ha, mitjançant l’acreditació de la mesa electoral corresponent.

9. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Marratxí, 24 d’abril de 2014 

 

El director general de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat dels Serveis

Antoni Mesquida Bauzá

 

Conforme amb la proposta. En dict resolució

La consellera d’Administracions Públiques

 Maria Núria Riera Martos