Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT D'INCA

Núm. 5881
Inici expedient infracció per obres sense llicencia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que no ha estat possible dur a terme la notificació personal pels mitjans legalment establerts d’acord amb allò previst a l’art. 59 de la llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i Procediment Administratiu comú, modificada per la llei 4/99, de 13 de gener, es notifica als hereus de la Sra. Maria Martorell Rosselló, i a la Sra. Margarita Socias Mateu, el decret de batlia núm. 2014/96:

“VIST el Decret de Batlia de data 9 de juliol de 2004, mitjançant el qual s’acordà la iniciació d’expedient sancionador per suposada infracció urbanística contra l’entitat CONSTRUCCIONES RAMÓN FERRER SL, en qualitat de promotora i constructora, per haver realitzat obres al POLIGON 2,  PARCEL·LES 339-340, d’Inca, consistents en la reforma i obra nova d’un habitatge unifamiliar aïllat de 63,60 m2 de planta baixa, 40 m2 de planta pis, la construcció d’un porxo de 32 m2 i el tancament de les parcel·les, sense la corresponent llicència d’obres municipal.

VIST que segons dades que consten al cadastre municipal, els propietaris actuals d’aquestes parcel·les són els HEREUS DE LA SRA. MARIA MARTORELL ROSSELLÓ, propietaris de la parcel·la 339, i la Sra. MARGARITA SOCIAS MATEU,  propietària de la parcel·la 340, els quan han d’assumir i subrogar-se en el compliment de la legalitat de les obres, atès que a data d’avui no s’ha executat per part de l’entitat CONSTRUCCIONES RAMON FERRER SL, la restitució de la legalitat urbanística que es va acordar en el Decret de batlia núm. 291/2005, de dia 9 de maig, sense perjudici que els propietaris actuals puguin repetir contra l’entitat Construcciones Ramón Ferrer SL, les despeses que generi la restitució esmentada, si ho consideren oportú.

VIST l’informe emès pel Lletrat assessor municipal, el qual s’ha incorporat a l’expedient.

ATÈS que els actes d’edificació estan subjectes a llicència municipal prèvia d’acord amb el que disposa l’article 2 de la Llei 10/1990, de 23 d’octubre de disciplina urbanística.

ATÈS el que disposen els articles 4.1 e) i f), 21.1 n) i 84.1 b) de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local, i els articles 4.1 i f), 41.5, 8, 9 i 23, 146, 163 i següents, 172 i 175 del Reglament d’organització i règim jurídic de les corporacions locals, de 28 de novembre de 1986.

Per tot això, vist els antecedents del fet i fonaments de dret, el batle-president dicta la present RESOLUCIÓ:

1. REQUERIR als HEREUS DE LA SRA. MARIA MARTORELL ROSSELLÓ, i a la SRA. MARGARITA SOCIAS MATEU, en qualitat de propietaris cadastrals, perquè en el termini de DOS MESOS a comptar a partir de l’endemà de la notificació del present Decret de Batlia, sol·licitin a l’Ajuntament d’Inca l’oportuna llicència municipal de les obres de reforma i obra nova d’un habitatge unifamiliar aïllat de 63,60 m2 de planta baixa, 40 m2 de planta pis, construcció d’un porxo de 32 m2 i tancament de les parcel·les. Si una vegada transcorregut el termini de dos mesos, les persones interessades no haguessin sol·licitat la llicència o aquesta s’hagués denegada, d’acord amb el que disposa l’article 66.2 de la Llei 10/1990, l’Instructor formularà proposta de demolició o de restitució de la legalitat urbanística al seu càrrec i proposarà allò que pertoqui per impedir definitivament els usos a que s’haguessin destinat.

2. REQUERIR a l’empresa subministradora d’energia elèctrica perquè procedeixi a la suspensió del subministrament elèctric en el termini de 48 hores.

3. SOL·LICITAR al Registre de la Propietat d’acord amb el que disposa l’article 51 del Real decret legislatiu 2/2008, de 20 de juny, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de sòl l’anotació preventiva del present acte, pel qual s’inicia expedient de disciplina urbanística, en contra dels Hereus de la Sra. Maria Martorell Rosselló, i la Sra. Margarita Socias Mateu.

4. DESIGNAR com a instructor de l’expedient el Sr. Felipe Jerez Montes i, com a Secretari al Sr. Carles Mena Ribas, d’acord amb el que disposa l’article 66.1 de la Llei 10/1990, sense perjudici de que cadascun dels quals pugui ésser recusat si els afectats entenen que qualsevol d’ells incorren en alguna o algunes de les causes previstes a l’article 29 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Aquesta recusació s’haurà de presenta per escrit i es podrà interposar en qualsevol moment de la tramitació de l’expedient.

5. INDICAR a les persones responsables que, en el termini de 15 dies hàbils a comptar des de la notificació d’aquest decret, poden: a) Examinar l’expedient a la Secretaria General (Àrea d’Urbanisme i Medi Ambient) d’aquest Ajuntament; b) Formular les al·legacions que s’estimin convenients sobre les qüestions objecte del  procediment de protecció de la legalitat urbanística infringida; c) Presentar els documents o altres elements de judici que es trobin adients; d) Interessar l’obertura d’un període de prova, tot proposant la pràctica d’aquelles proves que, essent admissibles en dret, acreditin els fets rellevants per a la resolució definitiva de l’esmentat procediment.

6. NOTIFICAR aquest acord a les persones interessades, als efectes i conseqüències esmentades anteriorment; amb l’advertència de que és un acte de tràmit que no es pot recórrer separadament de la impugnació que, al seu temps, es pugui efectuar contra la resolució definitiva d’aquest expedient.

La qual cosa US COMUNICO, perquè en prengueu coneixement i tengui els efectes oportuns.

Aquesta resolució no es pot recórrer separadament de la resolució definitiva, atès que té la consideració d’un acte de tràmit.

Inca, 1 d’abril de 2013

El batle-president
Rafel Torres Gómez