Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE BÚGER

Núm. 5821
Aprovació definitiva ordenança reguladora de preus públics per a les prestacions de teleassistència

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que no s’ha presentat, durant el termini d’exposició pública, cap reclamació o suggeriment contra l’acord d’aprovació de l’ordenança reguladora de preus públics per a les prestacions de teleassistència, aprovada provisionalment per l’ajuntament ple, en sessió de dia 30 de gener de 2014, s’entén definitivament aprovat i en compliment de la legislació vigent, es publica el text de l’esmentat acord, que és el següent:

Ordenança reguladora de preus públics per a les prestacions socials:  teleassistència

La creixent demanda de prestacions socials que s’ha traduït en una diversitat de casos per atendre, procedents de diferents condicions econòmiques, però amb dret a ser ateses, i conformement amb el principis d’universalització dels serveis fa necessari procedir a la regulació econòmica de les prestacions a través de l’aplicació d’una ordenança municipal, en la qual es regularitzin i formalitzin les característiques de prestació dels serveis, els seus costos i les aportacions del seus usuaris, preveient-hi les reduccions que s’hagin d’aplicar per raó de les condicions socials, econòmiques, etc. dels sol·licitants o/i usuaris.

FONAMENT I NATURALESA

ARTICLE 1

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l’article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les Bases de Règim Local, i de conformitat amb el que disposa en els articles 15 a 19 de del Text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat per RDL 2/2004, de 5 de març, aquest Ajuntament estableix el preu públic pel servei de teleassistència, que es regirà per aquesta ordenança fiscal, les normes de la qual s’atenen al que disposa l’article 41 i següents de l’esmentat Text refós.

FET IMPOSABLE

ARTICLE 2

Constitueix el fet imposable d’aquest preu públic les prestacions socials de teleassistència de l’Ajuntament de Búger.

SUBJECTE PASSIU

ARTICLE 3

Estan obligats al pagament del preu públic, regulat en aquesta Ordenança,

  1. Les persones que es beneficiïn dels serveis socials prestats per aquest Ajuntament (teleassistència).
  1. En substitució d’aquestes, els familiars que tenguin l’obligació legal o pactada d’atendre a les persones usuàries. En el supòsit de quedar pendent d’abonar alguna quantitat del present servei, en morir la persona beneficiària, la susdita quantitat tindrà el concepte de deute del causant a la liquidació d’herència.

QUOTA TRIBUTÀRIA

ARTICLE 4

La quota tributària del preu públic regulada en aquesta ordenança serà la fixada a la tarifa continguda a l’apartat següent per a cada un dels distints serveis.

Tipus de Servei:

Servei de Teleassistència

Per mes                                                                                  10 €

 

OBLIGACIÓ DE PAGAMENT. MERITACIÓ I NORMES DE GESTIÓ

ARTICLE 5

1.- L’obligació de pagament del preu públic regulat en aquesta ordenança, neix des de que es presti o res realitzi el servei, qualsevol dels serveis o activitats especificades a l’article anterior.

2.- El preu públic es meritarà en el moment en que s’iniciï la prestació del servei.

El pagament del preu públic es realitzarà durant els cinc primers dies del mes següent d’utilitzar el servei.

El pagament de les quotes corresponents, quan es tracte de serveis eventuals, es realitzarà en el moment de sol·licitar el servei.

EXEMCIONS I BONIFICACIONS

ARTICLE 6

A instància de part, i en tot cas previ informe favorable dels serveis socials municipals, l’Ajuntament de Búger per acord del Ple, podrà atorgar l’exempció total o parcial de les quotes meritades, quan les circumstàncies socio econòmiques del/la sol·licitant manifestin una situació de subsistència que aconsellin la concessió de les esmentades bonificacions o exempcions.

L’Ajuntament podrà demanar qualsevol tipus de prova que acrediti l’estat socio - econòmic del/la sol·licitant.

INFRACCIONS I SANCIONS

ARTICLE 7

En tot allò relatiu a la qualificació d’infraccions tributàries i de les sancions que els corresponguin en cada cas, hom s’ajustarà al que disposa l’article 178 i següents de la Llei General Tributària.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Aquesta Ordenança deroga qualsevol ordenança anterior aprovada per l’Ajuntament de Búger i referida al preu públic de Servei de Teleassistència.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança Fiscal fou aprovada originàriament per l'Ajuntament Ple en sessió de dia 30 de gener de 2014 i entrarà en vigor a partir del dia següent a la seva publicació.

Búger, 20 de març de 2014

El Batle,
Bartomeu Alemany Bennàsar