Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TURISME I ESPORTS

Núm. 5818
Resolució del conseller de Turisme i Esports per la qual es modifica la composició Mesa de Transport Aeri a les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Resolució del conseller de Turisme i Esports per la qual es modifica la composició Mesa de Transport Aeri a les Illes Balears

Fets

1.Mitjançant Resolució de la consellera d’Obres Públiques, Habitatge i Transports, de 5 d’abril de 2005, es va crear la Mesa del Transport Aeri com a òrgan de consulta, debat i assessorament en aquesta matèria al Govern de les Illes Balears.

2.Per Resolució del conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, de 25 de setembre de 2007, es va modificar la composició de la Mesa del Transport Aeri a les Illes Balears.

3.En data 20 de maig de 2005, la consellera d’Obres Públiques, Habitatge i Transports, dictà Resolució per a la creació del Comitè Assessor en matèria de cogestió aeroportuària a les Illes Balears, com a òrgan de consulta, debat i assessorament al Govern de les Illes Balears. Dita Resolució fou modificada mitjançant Resolució del conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori de 29 de setembre de 2008.

4.La Resolució del conseller de Turisme i Esports, de 21 de novembre de 2011  per la qual es modifica la composició de la Mesa del Transport Aeri a les Illes Balears.

5.El Decret 12/2011, de 18 de juny, del president de les Illes Balears, estableix les competències i l’estructura orgànica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6.Mitjançant el Decret 10/2011, de 18 de juny, del president de les Illes Balears, es determina la composició del Govern i s’estableix una nova estructura de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears mitjançant la creació, l’extinció i la modificació de diverses conselleries. Aquesta estructura es modifica pel Decret 15/2013, de 7 de juny, del president de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 6/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7.Atesos els canvis produïts al llarg del temps tant de noms de conselleries com de les competències atribuïdes a les mateixes i en previsió dels futurs, es considera adient modificar la forma de nomenar als membres de la Mesa del Transport Aeri per tal de que sigui de genèrica, en funció de les competències atribuïdes a cada conselleria i independentment del nom que rebin aquestes.

Fonaments de dret

1.L’article 19.2 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, quant a la creació d’òrgans col·legiats.

2.La Resolució de la consellera d’Obres Públiques, Habitatge i Transports, de 5 d’abril de 2005, per a la creació de la Mesa del Transport Aeri a les Illes Balears.

3.La Resolució del conseller de Turisme i Esports, de 21 de novembre de 2011  per la qual es modifica la composició de la Mesa del Transport Aeri a les Illes Balears.

4.El Decret 15/2013, de 7 de juny, del president de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 6/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i les seves posteriors modificacions, la darrera per Decret 1/2014, de 31 de gener.

Atès el que s’ha exposat, és adient adaptar l’estructura de la Mesa del Transport Aeri a les Illes Balears a la nova estructura orgànica de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1.Modificar l’article 2 de la Resolució de la consellera d’Obres Públiques Habitatge i Transports, de 5 d’abril de 2005, que queda redactat de la manera següent:

“Article 2

La Mesa és integrada pels membres següents:

  • President: el conseller competent en matèria de transport aeri.
  • Vicepresident: el director general competent en matèria de transport aeri.

Vocals:

-Un representant de la conselleria competent en matèria de medi ambient.

-Un representant de la conselleria competent en matèria d’economia.

-Un representant del Consell de Consum de les Illes Balears.

-Un representant de cadascun dels consells insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

-Un representant de cadascuna de les cambres de comerç de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

-Un expert en aviació nomenat pel conseller de Turisme i Esports.

-Un representant de l’Associació de Companyies Espanyoles de Transport Aeri (ACETA).

-Un representant de l’Associació Espanyola de Companyies Aèries (AECA).

-Un representant de l’Associació de Línies Aèries (ALA).

-Un representant de l’Associació Companyies Aviació Civil (ACA).

-Un representant de l’Associació d’Agències de Viatges de Balears (AVIBA).

-Un representant de l’Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA).

-Un representant de l’Associació Professional de Controladors Aeris (APROCTA).

-Un representant de l’Associació d’Enginyers Aeronàutics de la delegació de les Illes Balears.

-Un representant d’AENA/ o el director de cada aeroport.

-Un representant de CCOO.

-Un representant d’UGT.

-Un representant de la CAEB.

-Un representant de la PIME Balears.

En cas d’absència del president, les seves funcions ha d’exercir-les el vicepresident.

Es poden constituir altres comissions tècniques en les matèries que es requereixen, i poden comptar amb la intervenció i el suport dels tècnics assessors que es consideren adients.

Així mateix, s’hi pot convidar els experts que siguin d’interès per la seva experiència personal en funció de les àrees per debatre o dels temes que s’hi ha de tractar.

El President nomena el secretari de la Mesa”.

2.Deixar sense efecte la resolució del Conseller de Turisme i Esports de 21 de novembre de 2011.

3.Notificar aquesta resolució a les persones interessades i ordenar la seva publicació en el BOIB.

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Turisme i Esports, en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució en el BOIB, d’acord amb l’article 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s’hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la publicació de la Resolució en el BOIB, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, 27 de març de 2014

El conseller de Turisme i Esports
Jaime Martínez Llabrés