Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE FAMÍLIA I SERVEIS SOCIALS

Núm. 5725
Resolució de la consellera de Família i Serveis Socials de 24 de març de 2014 per la qual es fixen els preus públics dels serveis corresponents a l’hostatgeria de la Casa del Mar

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

  1. Mitjançant el Reial decret 1731/2007, de 21 de desembre (BOE núm. 310, de 27 de desembre de 2007), amb efectes des de l’1 de gener de 2008, es varen traspassar a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears les funcions i els serveis encomanats a l’Institut Social de la Marina en matèria d’assistència i serveis socials. Amb aquestes transferències, es va adscriure a la Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració (actualment Conselleria de Família i Serveis Socials) l’hostatgeria de la Casa del Mar, situada al carrer del Moll Vell, núm. 15, tercer pis, de Palma.
  2. En el Butlletí Oficial de l’Estat núm. 135, de 6 de juny de 1997, es va publicar l’Ordre de 20 de maig de 1997 per la qual s’estableixen els preus públics de determinats serveis prestats per l’Institut Social de la Marina, en l’annex de la qual consten els preus de les hostatgeries. La disposició addicional tercera de l’Ordre esmentada faculta la Direcció General de l’Institut Social de la Marina a actualitzar anualment els preus fixats en funció de l’increment de l’índex nacional de preus de consum.
  3. En el Butlletí Oficial de l’Estat núm. 158, d’1 de juliol de 2008, es va publicar la Resolució d’11 de juny de 2008 de l’Institut Social de la Marina mitjançant la qual es varen actualitzar els preus públics de determinats serveis aplicant l’increment de l’índex nacional de preus de consum. En l’annex d’aquesta Resolució consten els preus de les hostatgeries, d’acord amb la disposició addicional tercera de l’Ordre de 20 de maig de 1997.
  4. Els preus públics de l’hostatgeria de la Casa del Mar es varen revisar el mes de març de 2013, d’acord amb la Resolució de la consellera de Salut, Família i Benestar Social de 22 de març de 2013, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 49, d’11 d’abril. Per això, és necessari actualitzar-los en funció de la variació de l’índex nacional de preus de consum (IPC). En conseqüència, s’han d’actualitzar els preus en un -0,4 %, de conformitat amb l’IPC, en el període comprès entre el març de 2013 i el febrer de 2014, actualització que s’adjunta com a annex.

Fonaments de dret

  1. L’article 3.2 c de la Llei 2/1997, de 3 de juny, de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que les disposicions d’aquesta Llei no són aplicables a les prestacions que retribueixin serveis i activitats administratives, quan concorrin ambdós sectors, públic i privat i, a més, siguin encomanades per la persona interessada amb tota espontaneïtat.
  2. La Comunitat Autònoma de les Illes Balears no té un règim jurídic específic per als preus públics, per la qual cosa, d’acord amb l’article 149.3 de la Constitució espanyola i l’article 87.3 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 2/1983, de 25 de febrer, modificada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, és d’aplicació supletòria la legislació estatal i, concretament, la Llei 8/1989, de 13 d’abril, de taxes i preus públics, modificada, entre d’altres, per la Llei 25/1998, de 13 de juliol, de modificació del règim legal de les taxes estatals i locals i de reordenació de les prestacions patrimonials de caràcter públic.
  3. D’altra banda, la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en l’article 42 disposa que els actes dictats pels consellers adopten la forma de resolució.
  4. D’acord amb l’article 59.6 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, quan l’acte administratiu té per destinatari una pluralitat indeterminada de persones, s’ha de substituir la notificació per la publicació corresponent.

Per tot això, dict la següent

Resolució

  1. Actualitzar els preus públics de l’hostatgeria de la Casa del Mar, que s’adjunten com a annex.
  2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, moment a partir del qual els nous preus que s’aproven mitjançant aquesta Resolució són plenament aplicables i deixen de regir els publicats anteriorment.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera de Família i Serveis Socials en el termini d’un mes comptador des de l’endemà que s’hagi publicat, d’acord amb l’article 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà que s’hagi publicat la Resolució, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, 24 de març de 2014

 La consellera de Família i Serveis Socials
Sandra Fernández Herranz

ANNEX

Preus de l’hostatgeria de la Casa del Mar

a) Cambres

Cambra doble, per dia

9 €

Cambra individual, per dia

6,25 €

Cambra doble ocupada per una persona, per dia

7,20 €

Llit supletori

2,25 €

b) Servei de dutxes

0,95 €

c) Bugaderia i planxa de roba

Peces de vestir superiors (camisa, camiseta, jersei, etc.)

1,20 €

Peces de vestir inferiors (pantalons, falda, etc.)

1,75 €

Granota, vestit, pijama i similars

1,55 €

Peces de vestir interiors i tovalloles

0,60 €

Caçadora, jaqueta i similars

4,50 €

Calcetins (parell) i mocadors

0,35 €

d) Caseller

Dipòsit d’objectes personals (fins a un màxim de trenta dies consecutius)

7,20 €