Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 5705
Resolució de la presidenta de l’Institut d’Estudis Baleàrics de dia 20 de març de 2014 per la qual es convoca un concurs per formar part d’una borsa de professors per dur a terme, temporalment, els cursos i les proves lliures inclosos en el Pla de Reciclatge i Formació Lingüística i Cultural

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

El Consell de Direcció de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) va aprovar, en la sessió de 17 de desembre de 2012, les bases de la convocatòria que han de regir el concurs per formar part d’una borsa de professors per dur a terme les tasques d’ensenyament dels cursos que organitza l’IEB.

Fonaments de dret

  1. Article 4 dels Estatuts de l’IEB, aprovats per l’Acord del Consell de Govern de 19 de juliol de 2013 i publicats en el BOIB núm. 101 de 20 de juliol, que estableix que una de les funcions de l’IEB és l’organització i la gestió dels cursos presencials i de les proves lliures inclosos en el Pla de Reciclatge i Formació Lingüística i Cultural, i l’expedició dels certificats de notes i de capacitació inclosos en el Pla esmentat.
  2. Article14 f, de l’Acord del Consell de Govern esmentat abans, que estableix que una de les funcions del president de l’IEB és dictar les disposicions particulars que siguin necessàries per desenvolupar els acords del Consell de Direcció.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Autoritzar i ordenar que es publiquin en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, com a annex d’aquesta Resolució, les bases, aprovades pel Consell de Direcció de l’IEB, que han de regir la convocatòria d’un concurs per formar part d’una borsa de professors per dur a terme, temporalment, els cursos i les proves lliures inclosos en el Pla de Reciclatge i Formació Lingüística i Cultural.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que posa fi a la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el president de l’IEB, en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la publicació, d’acord amb els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, 20 de març de 2014

La presidenta de l’IEB
Joana Maria Camps Bosch

 

ANNEX 1
Bases de la convocatòria que han de regir el concurs per formar part d’una  borsa de professors
per dur a terme, temporalment, els cursos i les proves lliures inclosos en el Pla de Reciclatge i Formació Lingüística i Cultural

Primera
Objecte de la convocatòria

L’objecte d’aquesta convocatòria és crear, mitjançant un concurs de mèrits, una borsa de professors per dur a terme, temporalment, els cursos i les proves lliures inclosos en el Pla de Reciclatge i Formació Lingüística i Cultural.

Aquesta convocatòria es publicarà en els diaris de més difusió de l’àmbit territorial de la destinació dels llocs de treball objecte de la convocatòria, al Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la pàgina web de l’IEB (http://ieb.caib.es).

Segona
Tipologia de la borsa

La borsa es dividirà en els apartats següents:

a) Borsa per impartir les assignatures:

Literatura

Didàctica de la llengua catalana

Llengua i cultura popular

b) Borsa per impartir les assignatures:

Geografia

Història i art

c) Borsa per impartir els seminaris:

Humanitats

Tractament de llengües en el currículum

d) Borsa per impartir el seminari:

Tecnicocientífic

e) Borsa per impartir el seminari:

Juridicoadministratiu

Tercera
Forma de selecció 

  1. La selecció dels aspirants s’ha de fer mitjançant el procediment de concurs de mèrits, d’acord amb els criteris que figuren en l’annex 2.
  2. Els aspirants poden sol·licitar formar part dels diferents apartats de la borsa, segons la titulació exigida.
  3. Els aspirants formaran part de la borsa de professors per ordre de puntuació.
  4. Cada aspirant podrà dur a terme únicament un curs o una prova lliure per convocatòria. Sols en el cas de necessitats específiques de l’IEB, es podrà assignar més d’un curs o una prova lliure a cada professor.
  5. Quan dues persones obtenen la mateixa puntuació, l’empat es desfà donant preferència als aspirants que obtenen més punts en l’apartat d’experiència en el Pla de Reciclatge.
  6. Els aspirants poden sol·licitar formar part de diferents apartats de la borsa, sempre d’acord amb els requisits.

Quarta
Requisits i condicions dels aspirants

Per participar en aquesta convocatòria, les persones interessades hauran de complir, en la data d’acabament del termini de presentació de sol·licituds, els requisits següents:

  1. Tenir 18 anys complerts.
  2. Tenir la nacionalitat espanyola o la d’un dels restants estats membres de la Unió Europea o la d’algun dels països que hagin subscrit un tractat internacional en els termes que estableix l’article 57.1 de la Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, o reunir alguna de les condicions establertes en el punt 2 de article 57 esmentat, com també ser estranger amb residència legal a Espanya, tal com disposa el punt 4 del mateix article.
  3. No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial o per exercir funcions similars a les que desenvolupa l’IEB. En el cas de ser nacional d’un altre Estat, no ha de trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi en el seu Estat, en els mateixos termes, accedir a l’ocupació pública.
  4. Tenir la capacitat funcional per acomplir les tasques.
  5. Acreditar que es posseeix la titulació exigida.
  6. Manifestar, mitjançant el document adjunt (annex 3) que no s’incorre en cap dels supòsits d’incompatibilitat prevists en la normativa vigent, en especial en la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d’incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, i la Llei 2/1996, de 19 de novembre d’incompatibilitats dels membres del Govern i dels alts càrrecs de la CAIB.

Cinquena
Titulació exigida

La titulació exigida per participar en aquesta convocatòria és la següent:

a) Borsa per impartir les assignatures de Literatura, Didàctica de la llengua catalana i Llengua i cultura popular:

Llicenciatura de filologia catalana o grau de llengua i literatura catalanes

b) Borsa per impartir les assignatures de Geografia i Història i art:

Llicenciatura de geografia i història o grau de geografia, història o història de l’art

c) Borsa per impartir el seminari d’Humanitats i el de Tractament de llengües en el currículum:

Llicenciatura de filologia catalana o grau de llengua i literatura catalanes

Llicenciatura de filologia hispànica o anglesa o grau de llengua i literatura espanyoles o estudis anglesos

d) Borsa per impartir el seminari tecnicocientífic:

Llicenciatura o grau de biologia, matemàtiques, física o química

Llicenciatura de filologia catalana o grau de llengua i literatura catalanes

e) Borsa per impartir el seminari juridicoadministratiu:

Llicenciatura de filologia catalana o grau de llengua i literatura catalanes

Certificat de llenguatge administratiu (nivell LA o equivalent)

S’han de tenir en compte el punt següent:

Els aspirants que no siguin llicenciats en filologia catalana o que no tenguin el grau en llengua i literatura catalanes, han d’acreditar el certificat de coneixements de llengua catalana corresponent al nivell C1 o equivalent.

Sisena
Sol·licituds i documentació

1. L’imprès de sol·licitud per formar part de la convocatòria consta com a annex 4 d’aquesta convocatòria. Aquest imprès també es pot recollir a les oficines de l’IEB (c. d’Alfons el Magnànim, 29, 1r, porta 3, o bé c/ Protectora, 10, local 11 de Palma), al CAL Avingudes (Av. de Gabriel Alomar i Villalonga, 33, baixos, Palma), al CAL UIB (Aulari prefabricat. Ctra. de Valldemossa, km. 7,5, Palma), al CAL Inca (Claustre de Sant Domingo. Av. de les Germanies, s/n, Inca), al CAL Francesc de Borja Moll (c. de l’hospital de Santa Magdalena, 1, 2n, Ciutadella) i al CAL Eivissa (c. de Joan Xico, s/n, edifici de l’Extensió Universitària de la UIB, Eivissa). També es pot descarregar d’Internet (http://ieb.caib.es).

 

2. Els aspirants han de presentar, juntament amb la sol·licitud degudament emplenada i signada, la documentació següent:

a) Currículum.

b) Fotocòpia del document d’identitat en vigor o del resguard de la sol·licitud de renovació, del permís de conduir amb fotografia, del passaport o del NIE.

c) Declaració jurada o promesa i signada que no s’incorre en cap dels supòsits d’incompatibilitat prevists en la normativa vigent (annex 3).

d) Declaració jurada o promesa i signada de no haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial o per exercir funcions similars a les que desenvolupa l’IEB (annex 5).

En el cas de ser nacional d’un altre Estat, no ha de trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi en el seu Estat, en els mateixos termes, accedir a l’ocupació pública (annex 6).

e) Fotocòpia compulsada, o bé original i còpia per compulsar, de la titulació exigida. En cas de no disposar encara del títol, es pot presentar una còpia compulsada del resguard de sol·licitud i del rebut acreditatiu del pagament de les taxes d’expedició. Si la titulació ha estat obtinguda a l’estranger, cal adjuntar l’homologació corresponent o bé la credencial de reconeixement de la titulació.

f) Fotocòpia compulsada o original i còpia per compulsar de la documentació acreditativa dels mèrits al·legats.

3. Les persones que ja hagin presentat la documentació acreditativa del seu currículum en qualsevol convocatòria anterior de l’IEB  només han de presentar la sol·licitud, en la qual han de fer constar aquesta circumstància, i una fotocòpia del document d’identitat, tret que vulguin aportar nova documentació perquè sigui valorada com a mèrit.

4. La sol·licitud i la documentació s’han de presentar a qualsevol dels registres de l’IEB (c/ d’Alfons el Magnànim, 29 1r pis, porta 3, o bé c/ de la Protectora, 10, local 11, de Palma) o en la forma establerta en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. 

5. En cas que la sol·licitud i la documentació es presentin en un registre que no sigui de l’IEB, per tenir constància que s’ha presentat, el mateix dia s’ha d’enviar una còpia del full de sol·licitud ja registrat al fax 971 784 680.

Setena
Procediment  i calendari per formar part de la borsa

1. Les sol·licituds i la documentació s’han de presentar en el termini màxim de deu dies hàbils, a comptar de l’endemà d’haver-se publicat aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

2. En el termini màxim de 6 dies hàbils, comptadors des de l’acabament del termini de presentació de sol·licituds, es publicarà al tauler d’anuncis de l’IEB i a l’adreça http://ieb.caib.es la llista provisional de persones admeses i excloses, amb exposició de les causes d’exclusió.

3. Per esmenar les causes d’exclusió, els aspirants disposaran d’un termini de 3 dies hàbils, comptadors des de l’endemà de la data de l’exposició pública de la llista esmentada, per presentar la sol·licitud corresponent.

4. El personal tècnic de l’IEB tendrà un termini de 6 dies hàbils per revisar les reclamacions, comptadors des de l’acabament del termini per esmenar el defecte, al final del qual es publicarà la resolució del director de l’IEB amb la llista definitiva d’aspirants admesos i exclosos. Aquesta Resolució s’exposarà al tauler d’anuncis de l’IEB i a l’adreça http://ieb.caib.es el mateix dia que es dicti.

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d’alçada davant la presidenta de l’IEB en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la seva publicació, d’acord amb els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. En el termini màxim de 40 dies naturals comptadors des de l’acabament del termini de presentació de sol·licituds, l’IEB ha de publicar, al tauler d’anuncis i a l’adreça http://ieb.caib.es, la llista provisional d’aspirants admesos amb la puntuació que han obtingut.

6. A partir de la data en què es publiqui la llista, les persones interessades disposaran d’un termini de 6 dies hàbils per presentar un escrit amb les al·legacions a la puntuació obtinguda.

7. En el termini màxim de 60 dies naturals, comptadors a partir de l’endemà d’haver acabat el termini per presentar les sol·licituds, es publicarà la resolució del director de l’IEB amb la relació definitiva de persones admeses, amb la puntuació obtinguda. Aquesta Resolució s’ha d’exposar al tauler d’anuncis de l’IEB i a l’adreça d’Internet http://ieb.caib.es el mateix dia que es dicti.

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d’alçada davant la presidenta de l’IEB en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la seva publicació, d’acord amb els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Vuitena
Assignacions de cursos i proves lliures

Una vegada fixada l’oferta de cursos i proves lliures, l’IEB ha d’enviar-la per correu electrònic als integrants de la borsa perquè en tenguin coneixement. Posteriorment, l’IEB es posarà en contacte telefònicament amb els professors per ordre de puntuació per oferir-los els cursos i les proves lliures. L’IEB ha de fer tres telefonades a la persona interessada en hores alternes; en cas de no poder contactar-hi, n’ha de deixar constància escrita en l’expedient. Si després de les telefonades esmentades no s’ha assolit la comunicació, es cridarà la persona següent de la llista.

Novena
Motius d’exclusió de la borsa

Si es detecten deficiències en la qualitat de la tasca d’un professor o incompliments de les indicacions rebudes de l’IEB, se l’advertirà oralment i se’n deixarà constància escrita en l’expedient. Si el professor no atén les instruccions, els suggeriments, les propostes de millora, etc. de l’IEB o si els incompliments són de caràcter greu, poden donar lloc a l’exclusió de la borsa, prèvia audiència a la persona interessada. L’exclusió s’ha de fer sempre amb un informe previ i motivat del personal tècnic de l’IEB i mitjançant una resolució del director de l’IEB.

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d’alçada davant la presidenta de l’IEB en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la seva publicació, d’acord amb els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Desena
Comissió Tècnica de Valoració

Es crearà una Comissió Tècnica de Valoració que serà l’encarregada d’examinar i valorar, d’acord amb els criteris fixats, les sol·licituds que es presentin.

La Comissió Tècnica de Valoració estarà formada per un president, un secretari i un vocal. Tots els membres de la Comissió seran personal fix de l’IEB.

Onzena
Reserva per a aspirants amb discapacitat

S’adoptaran les mesures necessàries per complir el que preveu l’article 59 i la disposició addicional primera de la Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut bàsic dels empleats públics (EBEP), per facilitar l’accés dels aspirants amb discapacitat a aquesta borsa i fer una reserva del 7 % de les vacants.

Els criteris per seleccionar les persones aspirants d’aquesta quota de reserva són els següents:

a) Les persones amb discapacitat han de formar part de la llista general de la borsa, d’acord amb els criteris d’ordenació d’aquesta llista, en situació d’igualtat amb la resta de les persones integrants de la borsa.

b) D’altra banda, quan s’hagi de fer una oferta de treball, aquesta es farà a les persones amb discapacitat, a qui correspongui, d’acord amb la puntuació obtinguda en el procés selectiu, i com a mínim el lloc número 10 s’adjudicarà a la primera persona seleccionada de la llista de reserva de persones discapacitades, i a continuació se seleccionaran les persones aspirants següents cada 15 places, és a dir, la número 25, 40, 55, 70, 85 i 100, i així successivament. No obstant això, s’oferirà el lloc de treball a la primera persona amb discapacitat a la qual per la puntuació obtinguda en el procés selectiu correspondria un lloc de treball del torn lliure.

Dotzena
Vigència de la borsa

La borsa de professors que resulti d’aquesta convocatòria tendrà una vigència de quatre anys. Si és necessari, una vegada a l’any s’obrirà un nou termini, que es farà públic a través de la pàgina web de l’IEB, perquè les persones interessades a formar part de la borsa o que vulguin actualitzar l’expedient puguin presentar la sol·licitud i la documentació.

Documents adjunts