Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 4881
Conveni de pràctiques professionals no laborals entre el centre privat de formació Balear de Servicios, Empresas y Formación SLY i el Consell Insular de Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò previst a l’article 8 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i procediment administratiu comú, fa públic la següent :

ACORD/CONVENI ENTRE BALEAR DE SERVICIOS, EMPRESAS Y FORMACIÓN, S.L.U. AMB CIF B07819568 I CONSELL INSULAR DE FORMENTERA AMB CIF P0702400C PER LA REALITZACIÓ DE PRÀCTIQUES PROFESSIONALS NO LABORALS DE L’ESPECIALITAT FORMATIVA SSCB0111 PRESTACIÓ DE SERVEIS BIBLIOTECARIS, NUM. EXP: SUBCC 6140/2012 y NUM. DE CURSO: 1030 A LA BIBLIOTECA MARIÀ DE VILLANGÓMEZ, DE SANT FRANCESC XAVIER, FORMENTERA

Parts

D’una banda Josep Oliver Marí, amb DNI (...), en representació del centre/ entitat de formació Balear de Servicios, Empresas y Formación, S.LU., amb NIF/CIF B07819568 i d’altra banda Jaume Ferrer Ribas, president del Consell Insular de Formentera, qui actua en nom i representació de la mateixa entitat, amb CIF P0702400C i amb domicili social a la plaça de la Constitució núm. 1, de Sant Francesc Xavier, en virtut de l’Acte del Ple del Consell Insular de Formentera de data 11 de juny de 2011, d’acord amb l’article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC) i en virtut de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local, de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general i de la Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars, actuen amb poder bastant en funció dels seus respectius càrrecs i en l’exercici de les facultats que per convenir en nom de les entitats a les quals representen tenen conferides.

L’entitat CONSELL INSULAR DE FORMENTERA amb NIF/CIF P0702400C realitza en aquest document declaració expressa que compta amb tots els permisos i requisits legals per a l’exercici de la seva activitat i que acompleix amb les seves obligacions fiscals i socials.

Antecedents

Mitjançant la Resolució del conseller d’Educació, Cultura i Universitats de dia 27 de Diciembre de 2012 es va concedir una subvenció a favor de l’entitat/centre impartidor de formació Balear de Servicios, Empresas y Formación, S.L.U. per dur a terme l’acció formativa SSCB0111 PRESTACIÓ DE SERVEIS BIBLIOTECARIS (núm. d’expedient: SUBCC 6140/2012 y núm. de curso: 1030) emmarcada en la convocatòria de formació professional per a l’ocupació adreçada prioritàriament a treballadores i treballadors desocupats.

Tal com preveuen l’article 25 del Reial decret 395/2007, de 23 de març, pel qual es regula el subsistema de formació professional per a l’ocupació, i l’article 24 de l’Ordre TAS/718/2008, de 7 de març, per la qual es desenvolupa el Reial decret 395/2007 esmentat en matèria de formació d’oferta, i s’estableixen les bases reguladores per concedir subvencions públiques adreçades al seu finançament, ambdues entitats acorden col·laborar per fer un mòdul de pràctiques professionals no laborals adreçat a l’alumnat de l’especialitat formativa abans esmentada i acorden subscriure el present ACORD PER LA REALITZACIÓ DE PRÀCTIQUES PROFESSIONALS NO LABORALS, que es desenvolupa d’acord a les següents CLÀUSULES:

Clàusules

Primer. El present Acord té com objecte facilitar la realització de practiques en BIBLIOTECA MARIÀ DE VILLANGÓMEZ amb domicili i localitat Avda de Porto-salè, s/n. St. Francesc, Formentera, d'aquells alumnes que realitzin l'acció formativa de SSCB0111 PRESTACIÓ DE SERVEIS BIBLIOTECARIS, amb número d'expedient subvencionat SUBCC 6140/2012 i número de curso: 1030 pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears i impartit per Balear de Servicios, Empresas y Formación, S.LU. emmarcada en la convocatòria de formació professional per a l’ocupació adreçada prioritàriament a treballadores i treballadors desocupats

Segon. Aquestes pràctiques no suposen, en cap cas, l’existència d’una relació laboral entre els alumnes i el Consell Insular de Formentera.

Tercer. La durada total de les pràctiques per un màxim de 1 alumne serà de 120 hores totals i es realitzaran en un horari de 16:00 a 21:00 hores i/o de 16:30 a 21:00 hores.

Quart. El contingut de les pràctiques professionals vindrà determinat pel programa formatiu de l'acció formativa a què fa referència el corresponent Reial Decret 1697/2011, de 18 de novembre. Pel qual s’estableixen cinc certificats de profesionalitat de la familia profesional Serveis socioculturals a la comunitat que s’inclueixen en el Repertori Nacional de certificats de profesionalitat.

Cinquè . El Consell Insular de Formentera ha de nomenar un tutor o tutora per a les activitats que els alumnes duguin a terme en les seves instal·lacions.

Sisè. L’empresa Balear de Servicios, Empresas y Formación, S.L.U. ha de designar un formador o formadora que és el responsable d’acordar el programa formatiu amb el Consell Insular de Formentera i, juntament amb la persona tutora designada, fer amb el Consell Insular de Formentera el seguiment i l’avaluació dels alumnes. En aquest sentit, el programa formatiu ha d’incloure criteris d’avaluació observables i mesurables.

L’entitat/centre titular de l’acció formativa, Balear de Servicios, Empresas y Formación, S.L.U. és el responsable que les pràctiques es duguin a terme d’acord amb el programa formatiu, i ha de controlar l’assistència dels alumnes i n’ha de comunicar les incidències al SOIB.

Setè. Dur a terme la formació pràctica no suposa, en cap cas, la substitució dels treballs propis del personal en plantilla de la Biblioteca de Marià Villangómez.

Abans de començar les pràctiques, el Consell Insular de Formentera ha de comunicar als representats legals del treballadors els acords o convenis signats, així com una relació dels participants, tal i com té establert fer-ho.

Vuitè. El contingut i desenvolupament de les pràctiques pot ser en qualsevol moment objecte de valoració i supervisió per part del Servei d'Ocupació de les Illes Balears o altres entitats designades per aquestes.

Novè. Aquest Acord es pot extingir per expiració del temps convingut. Qualsevol de les parts el pot rescindir, mitjançant una denúncia, que ha de ser comunicada a l’altra amb una antelació mínima de quinze dies.

I. gualment, qualsevol de les parts pot excloure un alumne o alumna o un grup d’alumnes, per decisió unilateral de Balear de Servicios, Empresas y Formación, S.L.U., del Consell Insular de Formentera, o conjunta d’ambdós, en els casos següents:

2. Faltes repetides d’assistència i/o puntualitat no justificades.

3. Actitud incorrecta o manca d’aprofitament, prèvia audiència a la persona interessada.

Desè. L’empresa Balear de Servicios, Empresas y Formación, S.L.U., haurà de contractar una pòlissa d’assegurança d’accidents personals que cobreixi, com a mínim, un capital per a cadascun dels alumnes de 20.000,00 euros el risc de mort, i un capital de 40.000,00 euros el risc d’invalidesa causades per accident durant el desplaçament per qualsevol mitjà i durant l’assistència a les accions formatives, inclòs el període de pràctiques.

En qualsevol cas, la duració de les assegurances es limitarà a la duració del període d’execució de l’especialitat formativa.

En la pòlissa d’assegurança haurà de figurar la denominació de l’acció formativa, el número de l’expedient i el nombre d’alumnes. I per al mòdul de pràctiques no laborals, s’haurà de fer constar expressament a la pòlissa d’assegurança la cobertura dels riscs derivats de l’execució d’aquestes a les empreses on es duguin a terme les pràctiques.

Onzè. L’entitat/centre impartidor Balear de Servicios, Empresas y Formación, S.L.U. ha de facilitar als alumnes la targeta acreditativa d’alumne en formació pràctica, d’acord amb el model facilitat pel SOIB.

Dotzè. Aquest Acord es mantindrà vigent des de la data de la seva signatura fins a la finalització del termini d’execució de la convocatòria del SOIB (15 de desembre de 2013).

I sent de conformitat les parts, signen aquest Conveni per duplicat en Eivissa i Formentera a 31 d’octubre de 2013”

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Formentera, 11 de març de 2014.

 

El president del Consell Insular de Formentera

Jaume Ferrer Ribas