Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE POLLENÇA

Núm. 4513
Aprovació definitiva de l'estudi de detall del Passeig Anglada Camarassa, 45

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Finalitzat el termini d’exposició pública de l’expedient relatiu a l’acord d’aprovació inicial de l’estudi de detall per a la tramitació d’expedient d’autorització d’obres a la zona de servitud de protecció de la Llei 22/88, de Costes, en relació a la sol·licitud de llicència de l’entitat “Bisabauza, SL” per a la demolició de l’edificació existent i construcció d’un nou edifici plurifamiliar i local sense ús determinat al passeig Anglada Camarassa, 45, Port de Pollença (Expedient núm. 346/12, Promotor: Joan Riusech Vila, en representació de l’entitat “Bisabauza, SL”),  adoptat per la Junta de Govern Local, en sessió celebrada dia 21 de maig de 2013, i havent-se sotmès a informació pública durant un mes (BOIB núm. 78 de 04.06.13), es fa públic que l’Ajuntament Ple, en sessió ordinària celebrada dia 26 de febrer de 2014, adoptà entre d’altres el següent acord:

3.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l’estudi de detall per a la tramitació d’expedient d’autorització d’obres a la zona de servitud de protecció de la Llei 22/88, de Costes, en relació a sol·licitud de llicència de l’entitat “Bisabauza, S.L.” per a la demolició de l’edificació existent i construcció d’un nou edifici plurifamiliar i local sense ús determinat al Passeig Anglada Camarassa, 45, Port de Pollença (Exp. obres núm: 346/12, en relació a l'exp. d'obres núm.69/08)

A continuació es dona compte del dictamen emès per la Comissió Informativa d’Assumptes Generals dia 21 de febrer de 2014 i que es transcriu literalment:

“PROPOSTA DE BATLIA

Vista la sol·licitud presentada mitjançant escrit RGE de data 28.09.12, pel Sr. Joan Riusech Vila, en l’acreditada representació que ostenta de l’entitat promotora “Bisabauza, s.l.” com tal consta en els arxius municipals, adjuntant el projecte d’estudi de detall (confeccionat per tècnic arquitecte competent, visat col·legial núm.11/03705/12 de 30.07.12) preceptiu per a la tramitació davant el CIM d’expedient d’autorització d’obres, instal·lacions o activitats a la zona de servitud de protecció de la Llei 22/88, de Costes, amb l’objectiu de proporcionar un tractament urbanístic homogeni al conjunt de la façana marítima quan es tracta d’obres majors de nova planta, com és el cas de la sol·licitud de llicència tramitada actualment a instàncies de la mateixa entitat promotora en el si de l’exp.d’obra núm.69/08, per a la construcció d’un nou edifici plurifamiliar i local sense ús determinat, prèvia demolició de l’edifici existent (exp. d’obra núm.444/09).

Vist l’informe tècnic favorable emès per l’arquitecte municipal en data 07.11.12, i vist així mateix els informes tècnics i jurídics favorables emesos en el si dels esmentats expedients d’obra núms.69/08 i 444/09, havent-se incorporat en aquest darrer la resolució adoptada en data 20.11.12 (RGE núm.9558, de 03.12.12) pel Conseller executiu d’Urbanisme i Territori del CIM manifestant no haver-hi inconvenient per a la demolició projectada, amb subjecció a les condicions que transcriu.

Atès els arts.14, 40.2 i 41 del RD 1346/1976, text refós de la Llei sobre el règim del sòl i ordenació urbana (TRLS/76) i els seus concordants 65, 66 i 140 del RD 2159/1978, que aprova el reglament de planejament pel desenvolupament i aplicació de la Llei sobre el règim del sòl i ordenació urbana (RPU/78), en quan defineixen el contingut, finalitat i procediment d’aprovació dels estudis de detall, i d’acord amb els esmentats preceptes, la jurisprudència del Tribunal Suprem (entre altres, STS de data 20.12.98) que reconeix aquesta figura complementària del planejament en quan està destinada a les seves limitades finalitats d’establir, adoptar o reajustar alineacions i rasants assenyalats en els plans generals o parcials, de reordenar els volums determinats en aquests i de completar si escau, la xarxa de comunicacions definides en els mateixos amb les vies interiors precises per donar accés als edificis que el propi estudi situa, però rebutja que amb aquesta figura pugui corregir-se o modificar-se el planejament, alterant usos preestablerts, incrementant densitats o augmentant volums, altures o l’índex d’ocupació del sòl.

Atès que l’esmentat estudi de detall va ser aprovat inicialment mitjançant acord adoptat per la Junta de Govern Local, en sessió ordinària celebrada en data 21.05.13, havent-se sotmès a informació pública durant un mes mitjançant la inserció d’anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB núm.:78 de data 04.06.13, edicte núm. 10467) i en el diari “Diario de Mallorca” de dia 05.06.13 (pàg.3), així com notificat a l’entitat promotora i als propietaris confrontants, aquests darrers com a interessats directament afectats per trobar-se compresos en l’àmbit territorial de l’estudi de detall, sense que consti s’hagin presentat al·legacions.  

Vist l’informe jurídic emès en data 18.02.14 pel T.A.E de la Corporació.

Per l’exposat, aquesta Batlia proposa a l’Ajuntament Ple l’adopció del següent ACORD:

1r.- Aprovar definitivament l’estudi de detall (confeccionat per tècnic arquitecte competent, visat col·legial núm.:11/03705/12 de data 30.07.12) presentat pel Sr. Joan Riusech Vila, en l’acreditada representació que ostenta de l’entitat promotora “Bisabauza, S.L.”, preceptiu per a la tramitació davant el CIM d’expedient d’autorització d’obres, instal·lacions o activitats a la zona de servitud de protecció de la Llei 22/88, de Costes, amb l’objectiu de proporcionar un tractament urbanístic homogeni al conjunt de la façana marítima quan es tracta d’obres majors de nova planta, com és el cas de la sol·licitud de llicència tramitada actualment a instàncies de la mateixa entitat promotora en el si de l’exp.d’obra núm.69/08, per a la construcció d’un nou edifici plurifamiliar i local sense ús determinat, prèvia demolició de l’edifici existent (exp. d’obra núm.444/09).

2n.- Publicar el present acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i notificar-ho als interessats, en la forma reglamentàriament establerta.

3r.- Donar trasllat de l’acord d’aprovació definitiva, juntament amb una còpia de l’expedient tramitat i del document de l’estudi de detall pròpiament dit, a la Comissió Insular d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric del Consell de Mallorca, de conformitat amb el previst a l’article 140.5 del Reglament de Planejament (RD 2159/1978).

No obstant, l’Ajuntament Ple, òrgan municipal competent, acordarà.

Pollença, 19 de febrer de 2014.

EL BATLE

Bartomeu Cifre Ochogavía”     

.../...

Passats a votació, els reunits per MAJORIA (11  vots a favor: PP, IB-Lliga, CiUxP,   UMP, PSM-EN i ERAM i 6 abstencions: A, PSOE, i Regidors no adscrits), acorden aprovar íntegrament el dictamen  precedent i els acords continguts en el mateix.” 

Contra aquest acord que esgota la via administrativa es poden interposar, alternativament, el recursos següents:

Directament el recurs contenciós administratiu davant el Tribunal que resulti competent, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent de la publicació del present acord.

El recurs de reposició potestatiu davant l’òrgan que ha dictat aquest acord, en el termini d’un mes, comptador a partir del dia següent de la publicació del present acord. Contra la desestimació per silenci del recurs de reposició, que es produirà pel transcurs d'un mes des de la seva presentació sense que s'hagi resolt expressament ni s'hagi notificat,  podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, en el termini de sis mesos, comptadors a partir del dia següent a la desestimació presumpta.

No obstant l’anterior, es pot exercitar, si n’és el cas, qualsevol altre recurs que s’estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i de la Llei 4/1999, de 13 de gener, de modificació de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del  procediment administratiu comú.

 

Pollença, 7 de març de 2014

 

EL BATLE

Bartomeu Cifre Ochogavía