Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 11654
Acord del Consell de Govern de 14 de juny de 2013 de mesures relatives al control intern de la gestió economicofinancera en l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L’article 74.1 de la Llei 5/2003, de 4 d’abril, de salut de les Illes Balears, disposa que la Intervenció General de la Comunitat Autònoma exerceix de manera permanent l’exercici del control financer en l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears.

L’apartat 2 del mateix article estableix que, no obstant això, el Consell de Govern pot acordar que el control financer permanent es pugui substituir per la fiscalització prèvia, en qualsevol modalitat, en els programes i els centres en què així es determini.

En aquest mateix sentit, l’article 18 del Decret 62/2006, de 7 de juliol, pel qual es regula el règim de control intern que ha d’exercir la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que regula el règim de control intern del Servei de Salut de les Illes Balears, concreta que queden exclosos de fiscalització prèvia els expedients de despeses que tramita el Servei de Salut de les Illes Balears, els quals queden sotmesos al control financer que ha de dur a terme permanentment la Intervenció General de la Comunitat Autònoma. Tanmateix, el Consell de Govern pot acordar que el control financer permanent pugui ser substituït per la fiscalització prèvia, en qualsevol modalitat, en els programes i centres en què així es determini.

L’informe de la Intervenció General que s’adjunta a aquest Acord exposa la conveniència d’implantar la fiscalització prèvia limitada en l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears, respecte a tots el seus centres i programes pressupostaris, pel que fa als expedients de despesa d’una quantia superior a 500.000 euros. Així, tal com disposa l’article 18 del Decret 62/2006, se substitueix el control financer permanent, que fins ara ha duit a terme amb caràcter general la Intervenció General sobre tota la gestió economicofinancera d’aquest ens, per la fiscalització prèvia limitada que regula l’article 83 del Text refós de la Llei de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret legislatiu 1/2005, de 24 de juny, pel que fa a aquests expedients, per raó de la seva quantia. Tot i això, es manté per a la resta dels expedients de despesa que tramiti el Servei de Salut de les Illes Balears el règim general de control financer permanent que preveu l’article 18 del Decret 62/2006.

Atès tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d’Hisenda i Pressuposts, en la sessió de 14 de juny de 2013 adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:

 

Primer. En l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears, substituir el control financer permanent per la fiscalització prèvia limitada que preveu l’article 83 del Text refós de la Llei de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret legislatiu 1/2005, de 24 de juny, respecte de tots els programes i centres de cost pressupostaris, en relació amb la fase d’autorització dels expedients de despesa d’una quantia superior a 500.000 euros. Tot i això, la Intervenció General continua exercint la funció de control financer permanent com a forma ordinària de control intern del Servei de Salut de les Illes Balears, com també els controls posteriors derivats de la fiscalització prèvia limitada.

 

 Segon. Disposar que l’adopció dels acords del Consell de Govern per a la resolució definitiva de les discrepàncies respecte als expedients sotmesos a fiscalització prèvia limitada que tramiti el Servei de Salut de les Illes Balears d’acord amb l’article 85 del Text refós de la Llei de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, s’ha de dur a terme a proposta del conseller de Salut.

 

 Tercer. Disposar que la coordinació i la supervisió de la comptabilitat en l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears i, en general, de tota la seva activitat economicofinancera, sota la direcció de la Intervenció General, corresponen al departament encarregat de la gestió economicofinancera dels serveis centrals d’aquest ens. Així mateix, corresponen als serveis centrals del Servei de Salut de les Illes Balears la validació informàtica dels documents comptables d’execució del pressupost, tant si deriven d’expedients fiscalitzats com expedients exempts de fiscalització prèvia; la tramesa a la Direcció General del Tresor i Política Financera, i, en general, el registrament i la gestió comptable de les despeses i dels ingressos d’aquest ens.

 

Quart. Disposar que aquest Acord produeixi efectes a partir de l’1 de juliol de 2013.

 

 Cinquè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.”

 

 Palma, 14 de juny de 2013

 

El secretari del Consell de Govern

Antonio Gómez Pérez