Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'ECONOMIA I COMPETITIVITAT

Núm. 11491
Resolució del director general d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic sobre la sol·licitud d’ auto-rització per a la transmissió de la llicència de l’emissora de radiodifusió sonora FM d’Alaior, amb freqüència 102.7 MHz, de titularitat de la societat MUINMO, S.L. a favor de la societat CAPA-LLUCH, S.L

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 16 d’octubre de 1998, per Acord del Consell de Govern, es procedí a l’adjudicació definitiva de la concessió (gestió indirecta) per al servei públic de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència a la societat MUINMO, S.L., amb CIF núm. B-18.022.855, a la localitat d’Alaior, Menorca, (102,7 MHz), per un termini de deu anys.

2. El 21 d’octubre de 2010 es publicà al BOIB l’Acord del Consell de Govern de dia 8 de octubre de 2010, pel que s’aprovà la transformació de la concessió citada en una llicència per a la prestació del servei de comunicació audiovisual radiofònica mitjançant ones hertzianes terrestres a Alaior (Menorca) i amb freqüència 102.7 MHz. El termini de vigència de dita llicència s’establí en quinze anys, des de la data de publicació de l’Acord.

3. El 25 d’abril de 2013 (registre d’ entrada núm. 18.630/2013) va entrar a la Direcció General de Innovació i Desenvolupament Tecnològic un escrit firmat pel senyor D. Miguel Ángel Moreno Quevedo, en nom i representació de l’entitat MUINMO, S.L. i el senyor Fernando Ruiz García, en nom i representació de l’entitat CAPALLUCH, S.L., mitjançant el qual sol·licitaven l’autorització del canvi de titularitat de la llicència de l’emissora de radio FM ubicada a Alaior i amb freqüència 102.7 MHz, titularitat de MUINMO, S.L., a favor de la societat CAPALLUCH, S.L., amb CIF núm. B-57.793.564.

4. El 30 d’abril de 2013 (registre de sortida núm. 17.398/2013), aquesta Direcció General d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic requerí als sol·licitants, perquè aportassin la documentació necessària per a poder analitzar l’operació sol·licitada.

5. El 8 de maig de 2013 (registre d’entrada núm. 20.850/2013) va entrar la documentació addicional sol·licitada.

6. La societat MUINMO, S.L. és titular d’una llicència per a la prestació de serveis de comunicació audiovisual radiofònica corresponent a la localitat d’Alaior (102.7 MHz).

Consideracions jurídiques

1. La Llei 7/2010, de 31 de març, general de la comunicació audiovisual (BOE nº 79, d’1 d’abril).

L’article 29 d’aquesta Llei estableix que:

“…

1. La celebración de negocios jurídicos cuyo objeto sea una licencia de comunicación audiovisual requerirá autorización previa de la autoridad audiovisual competente y estarán sujetos, en todo caso, al pago de una tasa que será determinada por el Gobierno, para las licencias de ámbito estatal, o por las Comunidades Autónomas, para el resto de los supuestos. Esta autorización sólo podrá ser denegada cuando el solicitante no acredite el cumplimiento de todas las condiciones legalmente establecidas para su obtención o no se subrogue en las obligaciones del anterior titular.

2. La transmisión y arrendamiento estarán sujetos, además, a las siguientes condiciones:

a) Para la celebración de ambos negocios jurídicos deberán haber transcurrido al menos dos años desde la adjudicación inicial de la licencia.

e) Al cumplimiento de la oferta mediante la cual se obtuvo la adjudicación de la licencia.

…”

1. La societat adquirent, CAPALLUCH, S.L., compleix amb les condicions establertes a l’article 37 de la Llei 7/2010.

2. El Decret 36/2008, de 4 d’abril, que regula el règim jurídic aplicable a l’atorgament de títols habilitants per a la prestació del servei de radiodifusió sonora per ones terrestres i a la inscripció dels mateixos en el Registre de Títols Habilitants pe a la Radiodifusió Sonora en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB nº 50, de 12 d’abril).

L’article 10 d’aquest Decret, al seu apartat 1 estableix que:

“…

el cambio de titularidad de la emisora puede autorizarse por el Consejero de Economía, Hacienda e Innovación, con la solicitud previa de los interesados y siempre que cumplan los requisitos y las obligaciones exigibles y el resto de condiciones establecidas para el otorgamiento del título habilitante.

…”

3. El Decret 5/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, pel que es determina la composició del Govern i s’estableix l’estructura de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i del Decret 6/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, pel que s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les Conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (publicat en el BOIB, núm. 60 de 2 de maig)

4. La Resolució del conseller d’Economia i Competitivitat de 13 de maig de 2013 (BOIB núm. 70 de 18 de maig) de delegació de competències i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria.

D’acord amb l’anterior, dict la següent:

RESOLUCIÓ

1. Autoritzar el canvi de titularitat de la llicència per a la prestació del servei de comunicació audiovisual radiofònica corresponent a la localitat d’Alaior i freqüència 102.7 MHz, de l’entitat mercantil MUINMO, S.L., a favor de la societat CAPALLUCH, S.L.

Aquesta autorització queda condicionada a l’aportació davant la Direcció General d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic de la documentació acreditativa de l’efectiva transmissió de la llicència.

A més, la societat adquirent haurà de complir amb les obligacions i compromisos subscrits pel prestador a la corresponent adjudicació.

2. Notificar aquesta resolució a les societats interessades.

3. Publicar la resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que esgota la via administrativa— es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el director general d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic, en el termini d’un mes a partir del dia següent a la seva notificació, d’acord amb l’establer a l’article 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós davant la Sala del Contenciós del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos a contar a partir del dia següent d’haver rebut la notificació de la Resolució, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciós administrativa.

 

Palma, 4 de juny de 2013

 

El director general d’Innovació i Desenvolupament Tecnològic

Antonio J. Mateos Sastre