Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 11483
Edicte de publicació del conveni de col·laboració entre el Consell d’Eivissa i la Federació de futbol de les Illes Balears, delegació d’Eivissa i Formentera, pels centres escolars d’Eivissa dins del programa “L’esport per a l’Edat Escolar” 2011-2012

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò previst a l’art. 8 de la Llei 30/92, de règim de les administracions publiques i procediment administratiu comú, de 26 de novembre, a continuació es fa públic el següent conveni.

Conveni de col·laboració entre el Consell d’Eivissa i la Federació de futbol de les Illes Balears, delegació d’Eivissa i Formentera, pels centres escolars d’Eivissa i Formentera, pels centres escolars d’Eivissa dins del programa “L’esport per a l’Edat Escolar” 2011-2012.

A la ciutat d’Eivissa, 14 d’agost de 2012.

REUNITS

D’una banda, el Sr. Vicent Serra Ferrer, President del Consell d’Eivissa, actuant en nom i representació d’aquesta institució, de conformitat amb el que disposa l’art. 9 de la Llei 8/2000 de 27 d’octubre, de consells insulars,

I d’altra, el Sr. Vicente Bufí Tur, Delegat Insular a Eivissa de la Federació Balear de futbol, amb CIF núm. G-07164411, actuant en nom i representació de la Federació Balear de futbol, segons preveu l’article 28.1 del Decret 33/2004, de 2 d’abril, pel qual es regulen les federacions esportives de les Illes Balears i article 22 dels Estatuts de la Federació Balear de futbol de les Illes Balears.

Ambdues parts es reconeixen mútuament la capacitat per formalitzar aquest conveni i

MANIFESTEN

 I.       Que l’esport constitueix un element determinant de la qualitat de vida i de la utilització activa i participativa del temps d’oci en la societat contemporània.

II.    Que la importància de l’esport va ser recollida en el conjunt de principis rectors de la política social i econòmica de la Constitució Espanyola, i així el seu article 43.3 estableix que els poders públics fomentaran l’educació física i l’esport, i facilitaran l’adequada utilització del lleure.

III.     Que, per la seva banda, la Llei 14/2006, de 17 d’octubre, de l’Esport balear, ja en la seua exposició de motius, estableix l’esport, entès com l’expressió de l’activitat física, reglada o no, és un bé per a la societat i cal tenir-ne cura, potenciar-lo i possibilitar que tota la ciutadania de les Illes tingui opcions de practicar-lo, de forma individual o formant part de les diferents i necessàries organitzacions esportives que el gestionen i que són igualment valorades i necessàries en la societat.

IV.    Que l’art. 3 de la referida Llei, disposa que l’esport i l’activitat física són funcions socials que contribueixen a la formació i al desenvolupament integral de la persona i a la millora de la qualitat de vida. I preveu a l’art. 2 que tots els ciutadans de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears tenen dret  a la pràctica de l’esport.

V.        Que l’art. 6 de la Llei 14/2006, de 17 d’octubre, preveu “la coordinació i la complementarietat entre les administracions públiques i entre aquestes i les entitats esportives o altres entitats de promoció de l’esport”. Dins d’aquestes entitats esportives el Títol V Capítol IV de la Llei es refereix expressament a les Federacions esportives.

VI.      Per una altra banda, l’article 17 de la ja referida Llei 14/2006, de 17 d’octubre, estableix que les administracions públiques de les illes Balears, en el àmbit de les seues respectives competències, fomentaran la participació de la població en edat escolar en activitats esportives, el seu ensenyament i la pràctica en tots els centres escolars de les Illes Balears com element fonamental de l’educació i el desenvolupament dels escolars, tot això sense perjudici del currículum de l’educació física, obligatori en les diferents etapes i nivells dels sistema educatiu de conformitat amb la legislació vigent.

VII.     Als efectes de la referida Llei de l’Esport  Balear, es considera esport escolar aquella activitat esportiva organitzada que practica, en horari no lectiu, la població en edat escolar. La pràctica de l’esport escolar ha de ser preferentment poliesportiva i ha de garantir que la població escolar conegui la pràctica de diverses modalitats esportives d’acord amb la seua aptitud física i psíquica.

VIII.    El Consell d’Eivissa té competència per planificar, en col·laboració amb la resta d’administracions públiques, fomentar i executar els programes d’esports escolar  a l’illa d’Eivissa en virtut del previst a l’article 11.c) de la Llei Balear de l’Esport.

IX.     Per altre banda, l’art. 20 de l’esmentada Llei 14/2006, de 17 d’octubre, preveu “Les administracions esportives competents han de canalitzar la pràctica esportiva escolar mitjançant els centres docents, les federacions esportives de les Illes Balears i, si s’escau, altres entitats esportives o de promoció de l’esport”.

X.         Que, de conformitat amb l’article 52 de la Llei 14/2006, de 17 d’octubre, de l’esport balear i l’art. 1 del Decret 33/2004, de 2 d’abril pel qual es regulen les federacions esportives de les Illes Balears, les federacions esportives són entitats privades sense ànim de lucre amb personalitat jurídica pròpia que tenen com a missió fonamental la promoció dels respectius esports, i juguen un paper fonamental al costat de l’Administració pública esportiva.

XI.      Per arribar a organitzar la iniciació i promoció esportiva és necessari disposar d’un context idoni pel desenvolupament i millora dels esportistes, així com d’instal·lacions i mitjans tècnics, científics, pedagògics i en particular aquelles que incideixin en la millora integral dels escolars i de les prestacions esportives.

XII.      Que el dinamisme de l’esport obliga a adequar i adaptar el nivell tècnic dels esportistes adscrits tan als programes d’iniciació i promoció pels centres escolars com al programa unificat amb les federacions esportives que es consideren instruments adequats per millorar l’esmentat nivell i que han d’estar integrats dins de les respectives federacions, amb la col·laboració dels ajuntaments i els centres escolars.

XIII.    Que el Consell Insular dins del programa de “l’Esport per a l’Edat Escolar” a Eivissa té prevista la realització d’activitats d’iniciació i de promoció de futbol pels centres escolars de l’illa d’Eivissa.

XIV.    Que la  Federació de futbol de les Illes Balears mitjançant la delegació insular d’Eivissa té la voluntat de col·laborar amb el Consell Insular en el desenvolupament de les dites activitats.

Per això, ambdues parts acorden subscriure aquest conveni i de conformitat a les següents,

CLAUSULES

PRIMERA. L’objecte del present conveni és establir la col·laboració mútua per desenvolupar les activitats de futbol per a l’Edat Escolar a Eivissa, previstes en el programa i pressupost per a la temporada 2011/2012 presentat al RG del Consell Insular d’Eivissa amb  data 7 de novembre de 2011, i que figura com annex al present conveni.

A.         L’acord afecta les categories d’iniciació, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil a Eivissa  del programa “l’Esport per a l’Edat Escolar”.

B.         Tan sols es desenvoluparà a Eivissa un campionat unificat que tindrà validesa federativa i escolar.

C.         S’aplicaran les normes tècniques que corresponguin a cada categoria atenent, en tot cas, la reglamentació general, específica i el Règim disciplinari esportiu escolar de la convocatòria i normativa de “l’Esport per a l’Edat Escolar” en vigor.

No estan compreses dins d’aquest conveni les activitats que pugui desenvolupar la Federació de futbol de les Illes Balears, mitjançant la delegació insular d’Eivissa, a l’Illa de Formentera, atès que l’àmbit territorial d’aquest Consell Insular és únicament l’illa d’Eivissa.

SEGONA. La Federació de futbol de les Illes Balears, a través de la Delegació Insular de futbol d’Eivissa i Formentera, durà a terme el programa d’activitats presentat amb la instància al Consell Insular d’Eivissa en data 7 de novembre de 2011, amb  RGE núm. 2011026168.

Així mateix, es compromet a :

-          Realitzar la gestió tècnica, i aportar el conjunt de mitjans humans i materials necessaris per dur a terme l’activitat objecte del present conveni.

-          Consultar amb el Departament d’Esports i Joventut del Consell Insular d’Eivissa les normatives, indicacions, informacions, publicacions, publicitat, notes públiques, cartells, roba esportiva referents a l’objecte del present conveni.

-        Fer  constar i reflectir en tota activitat objecte d’aquesta subvenció que l’activitat està subvencionada pel consell insular d’Eivissa, establint en un indret privilegiat i visible, l’anagrama del Consell d’Eivissa i la llegenda “l’Esport per a l’Edat Escolar”, la mascota d’en Joan Pic fa atletisme, amb la llegenda Pica’t...amb en Joan Pic, i l’anagrama de la Federació de futbol de les Illes Balears, delegació insular d’Eivissa.

-          Permetre que els representants del Consell Insular d’Eivissa presideixin qualsevol acte públic de presentació, celebració o altre, per la qual cosa seran convocats amb suficient temps d’antelació per Federació de futbol de les Illes Balears, mitjançant la delegació insular de futbol a Eivissa i Formentera, així mateix permetrà que el Consell d’Eivissa convoqui amb caràcter de promoció, les activitats que consideri oportunes i gaudirà de la col·laboració de la Federació de futbol de Illes Balears, mitjançant la delegació insular a Eivissa.

Tot el personal col·laborador tècnic i professional, relacionat amb les activitats esmentades, anirà a càrrec de la Federació de futbol de les Illes Balears, mitjançant la delegació insular d’Eivissa, que assumirà totes les obligacions socials, laborals i tributàries que derivin d’aquestes prestacions, i que en cap cas suposaran una relació laboral ni professional amb el Consell d’Eivissa.

Així mateix, Federació  de futbol de les Illes Balears mitjançant la delegació insular    d’Eivissa serà responsable davant terceres persones de les activitats relacionades amb aquest conveni, i per tant, inhibeix el Consell Insular de qualsevol tipus de responsabilitat que se’n pugui derivar, a tal efecte subscriurà la corresponent pòlissa de responsabilitat civil.

TERCERA. El Consell Insular subvencionarà a la Federació de futbol de les Illes Balears, mitjançant la delegació insular d’Eivissa, les activitats relacionades a la clàusula segona amb una quantitat màxima de SEIXANTA I VUIT MIL VUIT-CENTS VINT euros amb TRENTA I VUIT cèntim (68.820,38 €), amb càrrec a l’aplicació pressupostària núm. 3410.48900.

Si les despeses presentades sobrepassen l’esmentada aportació, la part no finançada haurà de ser assumida proporcionalment pels equips participants, i/o per altres ingressos que es puguin generar.

L’esmentada quantitat es farà efectiva de la següent manera:

L’esmentada quantitat es farà efectiva una vegada s’hagi justificat la realització de l’activitat per la qual cosa s’estableix com a data màxima el 31 d’agost de 2012.

La justificació de les despeses objecte de subvenció es durà a terme mitjançant, escrit (amb relació detallada de cada un dels documents que s’adjuntin, així com, l’import total de la justificació que presenten), presentat al registre d’entrada del Consell Insular d’Eivissa (avinguda d’Espanya, núm. 49, 07800 Eivissa) o en qualsevol de les formes establertes a l’art. 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

A efectes de justificació serà necessari aportar la següent documentació:

·         Memòria esportiva corresponent.

·         Liquidació final d’ingressos i despeses del programa.

·        Factures per un import igual o superior a l’ajuda concedida, ajustades a la normativa legal vigent. Les factures seran presentades en concepte de gestió i tramitació de documentació, cursos d’iniciació i promoció, medalles, assegurances dels alumnes, material esportiu, material d’oficina, transports, monitors i personal, segons l’acord mantingut entre ambdues parts, acord que tindrà que certificar- se i acreditar-se per la Federació corresponent mitjançant la delegació insular.

·         Per a aquelles factures que estiguin subjectes a altres subvencions i per qualsevol motiu que ho aconselli, els justificants originals presentats es marcaran amb una estampilla indicant-hi la subvenció per a la justificació de la qual ha estat presentada, i si l’import del justificant s’imputa total o parcialment a la subvenció. En aquest darrer cas, s’indicarà a més la quantia exacta que resulti afectada per la subvenció. Després, s’acceptarà la còpia acarada d’aquesta factura estampillada, subjecte a altres subvencions.

·         S’acceptaran rebuts acompanyats d’un contracte o un acord com a justificatius de l’objecte de la subvenció.

·         S’acceptaran nòmines originals en el cas que es justifiquin despeses corresponents al personal contractat per l’entitat.

·     Es podrà imputar despeses de seguretat social dels treballadors contractats per l’entitat, en aquests casos, hauran de presentar els corresponents rebuts de liquidació de cotitzacions originals TC1, TC2 i el corresponent resum detallat de les nòmines dels treballadors.

·         Informe del Coordinador d’Esports del Consell Insular sobre el compliment d’aquest conveni.

Si les despeses presentades sobrepassen l’esmentada aportació, la part no finançada haurà de ser assumida proporcionalment pels equips participants, i/o per altres ingressos que es puguin generar. Per altra banda, si l’import total de les accions executades resultés inferior al total pressupostat, donaria lloc a la reducció proporcional de l’aportació realitzada pel Consell Insular.

Per tal de concedir l’ajuda, i en conseqüència, poder procedir al pagament, serà necessari que prèviament quedi acreditat que la Federació de Futbol de les Illes Balears, mitjançant la delegació insular de futbol a Eivissa i Formentera, es troba al corrent en el compliment de les obligacions tributàries davant l’administració de l’Estat, la Seguretat Social i la hisenda del Consell Insular d’Eivissa, mitjançant presentació de la següent documentació:

-       Document expedit per l’Administració d’Hisenda acreditatiu d’estar al corrent de les seves obligacions tributàries davant la Hisenda Pública.

-      Certificat expedit per la Tresoreria General de la Seguretat Social que acrediti estar al corrent de les seves obligacions amb la Seguretat Social.

-       Els certificats anteriors poden ser substituïts per una autorització a l’òrgan instructor per a  que pugui sol·licitar certificacions telemàtiques justificatives de que l’entitat es troba al corrent de pagament de les seves obligacions tributàries i al corrent en el compliment de les seves obligacions amb la Seguretat Social.

-        Document acreditatiu de no tenir cap deute exigible amb el Consell Insular.

-        Declaració responsable que l’entitat no es troba sotmesa a cap supòsit de prohibició per ser beneficiari de subvencions establertes a l’article 10 de Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005 i  l’article 13 de la Llei 38/2003, General de Subvencions.

Així mateix, per al pagament de la subvenció el Consell Insular podrà sol·licitar qualsevol altra documentació o informes que es considerin adients.

Si la instància o documentació presentades fossin incorrectes o incompletes, el CIE en requerirà la rectificació o els complements necessaris que hauran d’aportar-se en el termini de deu dies hàbils, a partir del corresponent requeriment. Si en aquest termini les persones interessades no fan la rectificació reclamada o no presenten la documentació requerida, el Consell Insular d’Eivissa considerarà que desisteixen de la seua petició, després d’haver pres la resolució pertinent, d’acord amb l’art. 71.1 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú,.

QUARTA. En compliment del que disposa l’article 11 de Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions, relatiu a les obligacions del beneficiari de les subvencions, la Federació de futbol de les Illes Balears mitjançant la Delegació Insular d’Eivissa, queda sotmesa a les obligacions següents:

-       Dur a terme l’activitat o la inversió o adoptar el comportament que fonamenta la concessió de la subvenció, de conformitat amb el programa i pressupost per any 2011/2012 presentat en data 7 de novembre de 2011 al Consell Insular d’Eivissa.

-          Justificar la realització de l’activitat, com també el compliment dels requisits i les condicions que determinen la concessió de la subvenció.

-          Sotmetre’s a les actuacions de comprovació que duguin a terme els òrgans competents.

-          Comunicar a aquest Consell Insular l’obtenció d’altres subvencions per a la mateixa finalitat, dins el termini de tres dies hàbils des de la sol·licitud o l’obtenció de la subvenció concurrent i, en qualsevol cas, abans de justificar l’aplicació que s’hagi de donar als fons percebuts.

-          Deixar constància de la percepció i l’aplicació de la subvenció en els llibres de comptabilitat o en el llibres de registre que hagi de dur el beneficiari d’acord amb la legislació mercantil o fiscal que sigui aplicable.

-          Conservar els documents justificatius de l’aplicació dels fons percebuts mentre puguin ser objecte d’actuacions de comprovació i control.

-          Reintegrar els fons percebuts en els supòsits prevists en l’article 44 d’aquesta Llei.

Així mateix, també queda sotmesa a totes aquelles altres obligacions que es derivin de l’esmentat Decret legislatiu  de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament, aprovat per Real Decret 887/2006, de 21 de juliol (BOE núm. 176, de 25 de juliol de 2006), en tot allò que hi siguin d’aplicació.

En el cas que la Federació de futbol de les Illes Balears mitjançant la Delegació Insular d’Eivissa, rebi altres ajudes, el seu import no pot ser, en cap cas, d'una quantia que, aïlladament o conjuntament amb subvencions o ajudes de la mateixa administració o d'altres entitats públiques o privades, superi el cost de l'activitat que l’entitat beneficiària ha de realitzar.

L’incompliment de les obligacions que contreu l’associació beneficiària pot donar lloc al règim sancionador previst a la Llei.

CINQUENA. El Departament d’Esports i Joventut del Consell Insular d’Eivissa comprovarà la justificació de l’aplicació de la subvenció, la realització de l’activitat i el compliment de la finalitat per la qual es concedeix, d’acord amb el que estableix l’article 39 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

SISENA. Pertocarà el reintegrament de les quantitats percebudes i l’interès de demora des del moment del pagament de la subvenció en els casos que estableix l’article 44 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

SETENA. El conveni es resoldrà si es donen les següents causes:

-          Mutu acord de les parts, que s’ha de formalitzar per escrit.

-       Incompliment greu o manifest de les obligacions per part de qualsevol de les parts signants, o d’ambdues. En aquest supòsit, la part perjudicada no està obligada a complir el que li incumbeix.

-          La dissolució de la federació  que subscriu el Conveni.

-          L’anul·lació o la revocació de l’acte de concessió de la subvenció

-          Impossibilitat material o legal de complir les obligacions que es deriven de l’objecte del conveni.

-          Denúncia de qualsevol de les parts, manifestada per escrit.

VUITENA. En tot allò no previst en el present conveni, serà d’aplicació l’establert a la Llei 38/2003 de 17 de novembre, General de Subvencions, al Real Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel que s’aprova el reglament de desenvolupament de la Llei 38/2003, i al Decret Legislatiu 2/2005 de 28 de desembre pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei de Subvencions.

NOVENA. Les parts que subscriuen aquest Conveni es comprometen a intentar resoldre en comú les diferències que puguin sorgir en l’aplicació i la interpretació d’aquest Conveni. Però si això no és possible, les qüestions litigioses que puguin afectar la interpretació i l’execució d’aquest Conveni han de ser del coneixement i de la competència de l’ordre jurisdiccional contenciós administratiu.

DESENA. El present conveni tendrà vigència fins al 31 d’agost de 2012, desplegant els seus efectes durant la temporada esportiva 2011/2012, això és des de l’1 de setembre de 2011 fins el 31 d’agost de 2012.

I en prova de conformitat, ambdues parts signen aquest Conveni, per duplicat exemplar, i a un sol efecte, en el lloc i la data esmentats a l’encapçalament.

 

Eivissa, 24 demaig de 2013

 

La Secretària Tècnica d’Esports i Joventut i de l’Àrea de Cultura, Turisme i Agricultura

Conchita Rebollo Laserna