Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 11456
Edicte de publicació del Conveni de col•laboració entre el Consell Insular d’Eivissa i la Universitat de les Illes Balears sobre la realització de la Universitat Oberta per a Majors a la Seu Universitària d’Eivissa i als pobles d’Eivissa per a l’any acadèmic 2012-2013.

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò previst a l’art. 8 de la Llei 30/92, de règim jurídic de les administracions públiques i procediment administratiu comú, de 26 de novembre, a continuació es fa públic el següent Conveni núm. 30/13:

Conveni de col·laboració entre el Consell Insular d’Eivissa i la Universitat de les Illes Balears sobre la realització de la Universitat Oberta per a Majors a la Seu Universitària d’Eivissa i als pobles d’Eivissa per a l’any acadèmic 2012-2013.

Parts

Josefa Costa Costa, consellera del Departament d’Educació, Cultura i Patrimoni del Consell Insular d’Eivissa, actuant en representació d’aquesta institució, de conformitat amb el que disposa l’article primer, apartat c, del Decret de Presidència núm. 605, de 4 de juliol de 2011, de determinació de les atribucions corresponents als diferents òrgans del Consell Insular d’Eivissa (BOIB núm. 104, de 7-07-2011).

Jaume Carot Giner (vicerector de Professorat i Postgrau), rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB) per substitució reglamentària, en virtut del que estableixen l’article 40.4 dels Estatuts d’aquesta universitat (Decret 64/2010, de 14 de maig, pel qual s’aproven els Estatuts de la UIB) i la Resolució 10519/2013, de 31 de gener (FOU núm. 378, de 15 de febrer), com a representant de la UIB de conformitat amb el que estableix la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats, modificada per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d’abril.

Antecedents

1. La Constitució Espanyola disposa, al seu article 44, que els poders públics promouran i tutelaran l’accés a la cultura, a la qual tothom té dret.

2. La Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, atribueix a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i als consells insulars competències en matèria de cultura.

3. La Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars, preveu expressament a l’article 46 que els consells insulars puguin subscriure convenis o acords de cooperació amb la resta d’administracions públiques, en els quals s’estableixin lliurement els instruments de col·laboració necessaris per a l’assoliment de finalitats comunes d’interès públic i que el Consell Insular d’Eivissa (CIE) exerceix competències en matèria de cultura en virtut de l’atribució efectuada per la Llei 6/1994, de 13 de desembre.

4. La Universitat de les Illes Balears (UIB) té atribuïda, com una de les seves funcions, la de donar suport científic i tècnic al desenvolupament cultural, social i econòmic de la comunitat autònoma en què s’assenta.

5. La insularitat ha estat històricament un motiu d’estudi pel que significa de fet limitador de la capacitat de desenvolupament, motiu pel qual s’ha convertit en sinònim de cost diferencial, de manera que les regions insulars pateixen desavantatges estructurals vinculats al propi tret insular, i la insularitat de les illes Pitiüses no n’és una excepció, sinó que genera un conjunt de perjudicis i inconvenients que han de ser corregits o compensats. Precisament, amb la intenció de pal·liar els efectes d’aquesta insularitat, el Consell Insular ha donat sempre suport a aquesta iniciativa de formació, atès que permet oferir una opció més de desenvolupament cultural als habitants illencs.

6. Les dues institucions estan interessades a fomentar totes aquelles activitats i iniciatives necessàries per al desenvolupament de la cultura i el progrés de les nostres illes, i perquè les persones majors d’Eivissa puguin adquirir, actualitzar, completar i/o ampliar la seva formació i els seus coneixements i les habilitats per al seu desenvolupament. Per aquest motiu és voluntat d’aquestes institucions fer els esforços necessaris perquè es pugui donar continuïtat a la catorzena Universitat Oberta per a Majors a la Seu Universitària d’Eivissa i a la sisena edició de la Universitat Oberta per a Majors als pobles d’Eivissa, per a l’any acadèmic 2012-2013.

7. La Universitat Oberta per a Majors (UOM) té com a finalitat bàsica dotar la UIB d’una oferta específica per a la gent gran.

8. Entre els objectius de la UOM destaquen els següents:

Integrar les persones majors dins el context sociocultural de la Universitat.

Potenciar una percepció i una imatge positiva de les persones majors.

Possibilitar l’intercanvi de coneixements i d’experiències entre les persones majors.

Fer possibles les relacions intergeneracionals.

Divulgar els diferents àmbits de coneixement i de cultura.

Integrar la UIB dins la societat de les Illes Balears.

Les dues parts ens reconeixem mútuament la capacitat legal necessària per formalitzar aquest Conveni, d’acord amb les següents

Clàusules

1. És objecte del present Conveni establir els termes i les condicions de la col·laboració entre el Consell Insular d’Eivissa i la Universitat de les Illes Balears per reforçar la formació de les persones majors de les Illes durant el període de l’any acadèmic 2012-2013, mitjançant la celebració de la catorzena programació educativa cultural UOM a la Seu Universitària d’Eivissa i de la sisena programació educativa cultural UOM als pobles d’Eivissa (Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu, Sant Josep de sa Talaia i Sant Joan de Labritja).

2. Per a la consecució dels objectius anteriors, la UIB s’encarrega, a través de l’Oficina per a Programes Universitaris de la Universitat Oberta per a Majors, de l’organització de la UOM a la Seu Universitària d’Eivissa i de la UOM als pobles d’Eivissa per a l’any acadèmic 2012-2013.

3. El nombre màxim d’alumnes de la UOM depèn de la capacitat de les aules. Els requisits per poder-s’hi matricular són tenir cursats, almenys, estudis primaris o equivalents i tenir més de cinquanta-cinc anys, o menors de cinquanta-cinc prejubilats o jubilats.

4. La UIB executarà les accions objecte del present Conveni, fent constar la col·laboració del CIE amb la imatge corporativa, en lloc destacat, en totes les publicacions que faci amb motiu de les accions objecte d’aquest Conveni.

5. Atès el cost econòmic que suposa desenvolupar aquestes accions, el CIE col·laborarà econòmicament amb la UIB amb l’aportació màxima de 10.000 (deu mil) euros de l’aplicació pressupostària 3210 45100 del Departament d’Educació, Cultura i Patrimoni per a les edicions de la UOM 2012-2013.

6. El pagament d’aquesta quantitat es farà efectiu a la UIB quan aquesta Universitat presenti la següent documentació:

Certificació de la Gerència de la UIB en què s’acrediti:

- que s’han realitzat despeses durant l’any acadèmic 2012-2013 (octubre 2012-setembre 2013) per a la UOM que pugen, com a mínim, fins a la quantitat concedida pel CIE.

- les activitats efectuades i el seu cost amb desglossament de cada una de les despeses en què s’hagi incorregut i els ingressos obtenguts.

- que la documentació original acreditativa de les despeses realitzades es troba a les dependències de la UIB a disposició del CIE.

Una memòria indicativa de les activitats realitzades. S’hi adjuntarà un exemplar de les publicacions, els fullets o la propaganda que s’hagi realitzat per difondre l’activitat subvencionada.

Amb anterioritat a la signatura d’aquest Conveni, i d’acord amb el que preveu la normativa vigent, per poder cobrar, la UIB, com a beneficiària, haurà d’acreditar que està al corrent amb les obligacions amb la Seguretat Social i amb les obligacions tributàries davant de l’Administració de l’Estat, davant la hisenda autonòmica i davant el Consell Insular.

S’estableix com a data màxima de justificació el dia 29 de novembre de 2013.

7. El Consell Insular d’Eivissa es reserva el dret a disminuir proporcionalment la seva aportació, en la mesura que estimi convenient, en el supòsit d’incompliment d’alguna part dels termes del Conveni, o bé en el cas que les despeses justificades no arribin al total de les despeses pressupostades.

8. Aquest Conveni tendrà vigència des de la seva signatura fins al 29 de novembre de 2013.

Com a prova de conformitat, signam aquest Conveni en dos exemplars.

 

Eivissa, 8 de maig de 2013

Pel Consell Insular d’Eivissa, Josefa Costa Costa, consellera del Departament d’Educació, Cultura i Patrimoni.                   

Per la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot Giner, vicerector de Professorat i Postgrau.

 

Eivissa, 11 de juny de 2013

 

La secretària tècnica d’Esports i de Joventut, i de l’Àrea de Cultura, Turisme i Agricultura,

Conchita Rebollo Laserna