Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES

Núm. 424
Resolució del conseller d’Administracions Públiques per la qual s’autoritza la cessió d’ús gratuïta i temporal —comodat— de la maqueta Navío fragata Baleares, propietat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en favor del Centre d’Història i Cultura Militar de Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1.El 15 de juny de 2012, el director del Centre d’Història i Cultura Militar de Balears va presentar un escrit per sol·licitar la cessió del vaixell de línea de 74 canons (segle xviii), propietat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per formar part d’una exposició titulada “La División Mallorquina”, commemorativa del 200 aniversari de la Divisió Mallorquina (1812-2012), que tindrà lloc del 20 de novembre de 2012 al 12 de gener de 2013.

2.El vaixell de línea de 74 canons (segle xviii), del qual el Centre d’Història i Cultura Militar de Balears sol·licita la cessió gratuïta i temporal, és una maqueta inventariada amb el nom Navío fragata Baleares i adscrita a la Conselleria de Presidència (núm. d’actiu fix 100000000985). La maqueta és a les dependències de la Presidència del Govern al Consolat de Mar i prové de l’antic Museu Marítim de Mallorca.

3.El 7 de novembre de 2012, la secretària general de la Conselleria de Presidència va emetre un informe sobre la sol·licitud del Centre d’Història i Cultura Militar de Balears, en el qual posa de manifest que considera adequat donar resposta a la petició formulada, atès que permetrà conèixer un poc més la història de la Divisió Mallorquina i recordar l’aportació que les Illes Balears varen fer a la Guerra de la Independència

4.De conformitat amb la memòria, el 8 de novembre de 2012 el conseller de Presidència va dictar una resolució en què instava el conseller responsable en matèria de patrimoni a iniciar l’expedient de cessió gratuïta i temporal de la maqueta Navío fragata Baleares, en favor del Centre d’Història i Cultura Militar de Balears.

5.El 15 de novembre de 2012, el conseller d’Administracions Públiques va dictar, a proposta de la directora general de Patrimoni, Contractes i Obres Públiques, la resolució d’inici de l’expedient.

Fonaments de dret

1.Els articles 61, 62 i 87 g de la Llei 6/2001, d’11 d’abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2.Els articles 124, 125 i 127 del Decret 127/2005, de 16 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desplegament de la Llei 6/2001, d’11 d’abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3.El Decret 10/2011, de 18 de juny, del president de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s’estableix l’estructura de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 91 ext., de 20 de juny de 2011).

4.El Decret 11/2011, de 18 de juny, del president de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 91 ext., de 20 de juny de 2011).

5.El Decret 12/2011, de 18 de juny, del president de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 91 ext., de 20 de juny de 2011).

6.El Decret 81/2011, de 22 de juliol, pel qual es nomena la directora general de Contractes, Concessions Administratives i Obres Públiques de la Conselleria d’Administracions Públiques (BOIB núm. 112, de 23 de juliol de 2011).

7.El Decret 23/2011, de 5 d’agost, del president de les Illes Balears, pel qual es rectifiquen els errors materials i es modifica el Decret 12/2011, de 18 de juny, del president de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 119, de 6 d’agost de 2011).

Proposta de resolució

Propòs al conseller d’Administracions Públiques que dicti una resolució en els termes següents:

1. Autoritzar la cessió d’ús gratuït i temporal —comodat— de la maqueta Navío fragata Baleares, amb número d’inventari 10000000985 de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en favor del Centre d’Història i Cultura Militar de Balears.

2. Establir, per a la cessió, les característiques següents:

a. La cessió d’ús serà vigent fins a finals de gener de 2013.

b. La cessió gratuïta d’ús comporta per al cessionari l’assumpció de les despeses derivades de la retirada i el transport, com també les de muntatge, desmuntatge i embalatge que s’originin tant en el lliurament com en la devolució.

c. La cessió gratuïta d’ús comporta per al cessionari l’assumpció de les despeses de conservació i manteniment, i s’ha de mantenir una protecció constant i adequada de l’obra amb la finalitat de prevenir i minimitzar el risc de robatori, vandalisme o un altre tipus de dany; davant els riscs de foc o inundació, d’exposició en graus elevats de llum o radiacions nocives, de temperatura i humitat relativa inadequada o d’atac d’insectes o de pol·lució.

d. Si els béns i drets cedits no es destinen a l’ús que preveu l’acte pel qual s’autoritzi la cessió o deixen de destinar-s’hi posteriorment, es considerarà revocada la cessió i aquests béns i drets revertiran a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la qual tindrà dret a percebre del cessionari, havent-ne fet prèviament la taxació pericial pertinent, el valor dels detriments o deterioraments que hagin experimentat.

3. Notificar aquesta Resolució a la Conselleria de Presidència perquè en tengui coneixement i a l’efecte que correspongui.

4. Ordenar que aquesta cessió d’ús gratuïta i temporal —comodat— s’anoti en l’Inventari General de Béns i Drets de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Administracions Públiques en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver estat publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d’acord amb l’article 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenció administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà d’haver-se publicat la Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, 5 de desembre de 2012

La directora general de Patrimoni, Contractes i Obres Públiques,

Ana María García Serrano

Conforme amb la proposta. En dict resolució.

Marratxí, 12 de desembre de 2012
El conseller d’Administracions Públiques
José Simón Gornés Hachero