Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANTA EULÀRIA DES RIU

Núm. 416
Aprovació del Reglament Regulador de les Normes per a la cessió gratuïta i temporal de local o sala municipal a associacions/entitats sense ànim de lucre i d'interès social de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu.

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 

Publicat en el BOIB núm.169 de 15 de novembre de 2012 l'acord de plenari de 27 de setembre de 2012 d'aprovació inicial del Reglament regulador de les normes per a la cessió gratuïta i temporal de local o sala municipal a associacions/entitats sense ànim de lucre i d’interès social de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, sense que transcorregut el termini d'exposició pública s'hagin interposat reclamacions esdevé aprovat definitivament aquest Reglament de forma automàtica.

 

El què es publica als efectes de l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local i 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

 

 

REGLAMENT REGULADOR DE LES NORMES PER A LA CESSIÓ GRATUÏTA I TEMPORAL DE LOCAL Ó SALA MUNICIPAL A ASSOCIACIONS/ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE I D’INTERÈS SOCIAL.

 

Exposició de motius

 

La Constitució de 1978 reconeix a tots els ciutadans i ciutadanes el dret a participar en els assumptes públics (article 23) i estableix l’obligació dels poders públics de promoure i facilitar la participació de tots els ciutadans i ciutadanes en la vida política, econòmica, cultural i social.

 

D’acord amb l’establert en els  articles 1, 4.1 a), 18, 24, del 69 al 72 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local, del 227 al 236 del Reglament d’organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, aprovat pel Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, i del 116 al 123 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu posa a disposició de la ciutadania tots els instruments normatius i materials al seu abast per tal de fer efectiva aquesta participació. 

 

L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu per tal de  promoure un teixit associatiu més actiu, ampli i diversificat que garanteixi i faciliti la participació ciutadana, considera necessari regular l’accés a les instal·lacions municipals, a totes les associacions del municipi garantint la igualtat de drets a tots els usuaris.

 

En aquest marc el present reglament té com a objectius fonamentals l’establiment dels criteris d’accés i us dels locals i instal·lacions de tal forma que es garanteixi la compatibilitat d’us per les diferents associacions i grups, així com la realització d’activitats municipals, al mateix temps que es regulen els deures que l’utilització dels locals i espais públics comporta.

 

Així, aquest instrument té com a finalitats principals oferir als ciutadans i entitats ciutadanes un espai per a les actuacions comunitàries, tant les de iniciativa popular, i les sorgides de la comunitat, com les planificades des de les institucions i serveis públics i impulsar activitats que tenguin per objecte el desenvolupament cultural i social, la promoció de la vida associativa i en general, la participació ciutadana a les tasques de la comunitat.

 

Article 1.- Caràcter i Funció.-

 

1.1.- Es consideren Centres d'Usos Múltiples (o Centres Socioculturals Municipals) sotmesos al present Reglament, totes aquelles instal·lacions de caràcter públic que la seva titularitat jurídica correspongui a l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu,  qualsevol que sigui l'origen de la propietat de les mateixes.

 

1.2.- Tindran la consideració, a l'efecte de la seva regulació, aquelles instal·lacions o locals arrendats per la Corporació, subvencionats per al seu ús veïnal o cedits a l'Ajuntament per altres Administracions Públiques o per persones físiques o jurídiques de caràcter privat.

 

1.3.- Aquests locals tindran com a funció essencial el servir de trobada, reunió i desenvolupament de tot tipus d'activitats de naturalesa participativa, sociocultural, oci i temps lliure, informació i formació, etc. al municipi de Santa Eulària des Riu.

 

Article 2.- Principis Rectors.-

 

L’ús dels centres i instal·lacions municipals es farà en tot moment en base als següents principis:

 

a) Estimular la participació dels veïns.

 

b) Garantir el seu caràcter d'instal·lacions d'ús obert a tots els ciutadans i ciutadanes, en les condicions que s'estipulen en el present Reglament.

 

c) Respectar el caràcter d'instal·lació pública municipal destinada a l'ús col·lectiu.

 

d) Facilitar l'ús estatutari a les Associacions i entitats legalment constituïdes i inscrites al Registre municipal d’Entitats Ciutadanes de Santa Eulària des Riu.

 

e) Afavorir l'ús de les instal·lacions per a totes aquelles activitats que afavoreixin l’interès col·lectiu.

 

f) Facilitar i impulsar l'associacionisme en totes les seves formes i variants, les activitats i iniciatives d'interès social i les relacions de bon veïnatge i convivència entre els veïns del barri on estigui localitzat.

 

Article 3.- Sol·licitud.

 

Per poder gaudir de l’ús de les instal·lacions s’haurà de realitzar petició per escrit dirigida a la regidoria de Cultura i registrada amb l’antelació suficient per poder rebre resposta pel mateix procediment. A l’escrit s’haurà d’indicar la instal·lació que es desitgi ocupar, motiu i termini pel qual sol·licita l’ús.

 

És competència de la Regidoria de Cultura i Educació concedir o denegar l’autorització. L’ús.

 

Article 4.- Normes general d’ús.

 

-Els espais seran reservats per a la realització de totes aquelles iniciatives que estiguin relacionades amb activitats socials, culturals o de participació ciutadana.

 

- La reserva es farà amb el compromís per part del sol·licitant d’acatar les normes que apareixen recollides al present reglament.

 

- Per aquelles activitats que requereixin una reserva continuada d’espais, aquesta tendrà una vigència màxima d’un any, finalitzat el qual s’haurà de renovar la petició.

 

- El sol·licitant es comprometrà a mantenir i garantir el bon us de les instal·lacions, mobiliari, equips i materials que s’utilitzin, fent-se responsable, si es produïssin, dels possibles desperfectes, de la seva reparació de la reposició del material original.

 

- L’ús dels espais i les seves dependències, així com els elements que es col·loquin per a la informació, publicitat, etc., en relació a les activitats, s’adequarà a les característiques de les instal·lacions i es col·locarà baix l’autorització del personal designat per l’Ajuntament.

 

- L’usuari sol·licitant es responsabilitzarà del control i circulació del públic durant l’horari d’activitats seguint les normes establertes per l’Ajuntament.

 

- A la finalització de les activitats l’usuari es compromet a deixar les instal·lacions en les mateixes condicions en que varen ser prestades.

 

- La reserva d’ús de les instal·lacions quedarà supeditada als actes organitzats per l’Ajuntament i no es podran presentar reclamacions quan s’hagi de suspendre o variar l’horari de reserva anteriorment autoritzat.

 

- Es podrà anular l’autorització en cas necessari, en funció del mal ús de la instal·lació o perquè les activitats realitzades vagin en detriment de les causes originals de la petició.

 

- En tota activitat autoritzada amb reserva d’espai haurà d’existir un responsable del bon ús del mateix.

 

- Si fos necessària l’autorització de materials o elements no disponibles al centre, el sol·licitant de l’espai serà responsable de la seva col·locació. En tots els casos s’haurà de comptar amb l’autorització de l’Ajuntament per a la seva col·locació i ús.

 

- Totes les activitats realitzades en el centre hauràn d’utilitzar materials adequats i normalitzats i aquests o l’activitat en si no podran alterar l’estat dels bens mobles o immobles. A més l’usuari tendrà en compte les normes específiques respecte a l’ús de qualsevol de les instal·lacions i materials, assegurant no perjudicar a altres usuaris o activitats del mateix equipament.

 

- S’han de respectar els horaris d’ús dels espais i els horaris determinats per a les activitats programades.

 

- En cap cas l’Ajuntament es farà responsable dels objectes de valor ó qualsevol material que pugui resultar extraviat o sostret al local municipal.

 

És prohibeix l’ús del local per altres persones que no hagin estat autoritzades per l’Ajuntament. L’associació cessionària no la pot sotsarrendar ni cedir.

 

- Així mateix està totalment prohibit clavar objectes i perforar les parets, els sostres i el terra. No es pot fer cap modificació ni obres a la Sala.

 

Article 5.- Obligacions dels usuaris

 

Tots els usuaris han de complir amb les següents obligacions:

 

- L’associació/entitat cessionària només podrà utilitzar el local amb la finalitat per a la qual ha estat cedit gratuïtament, sense que puguin organitzar-s’hi altres tipus d’actes o activitats sense el consentiment per escrit de l’Ajuntament.

 

-Utilitzar les instal·lacions, serveis i equipament amb un bon tracte i cura correcte. Qualsevol deteriorament, ruptura o desperfecte ocasionat per negligència o intencionat, serà per compte del responsable de l’acte.

 

- Guardar el degut respecte a la resta d’usuaris, amb la compostura necessària per a la bona convivència.

 

- Acatar i complir les normes i instruccions dictin els departaments municipals. El respecte cap a ells serà en tot moment obligat, atenent correctament a les seves indicacions.

 

- Identificar-se mitjançant credencials oportunes i mostrar el justificant de reserva de d’instal·lació sempre que es sol·liciti.

 

- No cedir les credencials d’accés a terceres persones o falsejar, total o parcialment les seves dades.

 

- L’associació/entitat cessionària no podrà fer còpies de les claus del local i quan acabi l’autorització les haurà de tornar a la persona encarregada que designi l’Ajuntament.

 

- A la reserva d’espais s’hauran de respectar en tot cas els llocs i horaris acordats.

 

- Acatar totes les normes fixades pel present reglament així com qualsevol altre que es pogués fixar per l’Ajuntament en considerar que fossin més oportunes per al desenvolupament d’una activitat determinada.

 

- No entrar sense permís a les instal·lacions reservades al personal.

 

- No abandonar robes ni objectes fora dels llocs indicats per al seu dipòsit.

 

- Respectar les normes  de neteja i higiene.

 

- No disposar de material municipal sense el corresponent permís.

 

- No entrar a la instal·lació per llocs no autoritzat a l’efecte.

 

- La publicitat i totes les despeses derivades de l’ús d’aquest local seran a compte i càrrec de l’associació/entitat cessionària. Tota la publicitat haurà de portar l’escut de Santa Eulària i estar escrita almenys en català. Aquesta publicitat es mostrarà a l’Ajuntament per a la seua revisió lingüística i d’imatge.

 

Disposició final.

 

El present Reglament entrarà en vigor el mateix dia que es publiqui íntegrament al Butlletí Oficial de les Illes Balears, i hagin transcorregut els terminis establerts en l’article 70 en relació amb l’art. 65.2 de la Llei 7/85, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local.

 

 

Santa Eulària des Riu, 04 de gener de 2013

 

L'Alcalde

Vicent Marí Torres