Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA DE MALLORCA

Núm. 413
Disciplina. DO-2011/109. Notificació decret núm. 21085 de 27/11/12.

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 

Com a conseqüència de l'expedient incoat en aquest negociat per presumpta infracció urbanística a MIGUEL SOCIAS BENNASSAR i JOSE Mª GONZALEZ CORTES, exp. núm. DO-2011/109, i atès que s’ha intentat la notificació sense resultat positiu, pel present edicte es notifica a HEREUS DE MIGUEL SOCIAS BENNASSAR (exprop), de conformitat amb els arts. 59-5 de la Llei 30/92, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú; i 194 del Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, del reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les corporacions locals, que transcrit diu:

Us notific que, per decret del president del Consell de Gerència d’Urbanisme núm. 21085, de 27/11/2012, s'ha disposat el següent:

Atès l'expedient incoat a MIGUEL SOCIAS BENNASSAR i JOSE Mª GONZALEZ CORTES com a propietaris, per la realització d'unes obres sense la preceptiva llicència municipal a la Zn Ca Na Verda, Polígon 8 parcel·la 79, RC 00800079, consistents en “cimentació d’uns fonaments  de formigó d’uns 14 x 5 m aproximadament”.

Atès que, segons informació registral ha quedat demostrat fefaentment que figura el Sr. JOSE SAN HONORIO DELGADO i CATALINA VAZQUEZ GONZALEZ com a nous propietaris de l’esmentat immoble, havent-se seguit l’expedient contra el seus anteriors titulars dominicals el Sr.MIGUEL SOCIAS BENNASSAR i JOSE Mª GONZALEZ CORTÉS, cal continuar l’expedient amb el nou propietari, en virtut del principi de subrogació real previst a l’art. 19 del RD Legislatiu 2/2008 de 20 de juny, text refós de la Llei del sòl, tenint per vàlides totes les actuacions realitzades fins la data en virtut de l’art. 66 de la Llei 30/92, de 26 de novembre, del Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

Atesos els informes emesos per la Unitat Tècnica d’Informació Bàsica, pels quals es denuncien obres efectuades pels propietaris i/o promotors que es relacionen a la part dispositiva d'aquest acord i dels quals es desprèn que no s'ha obtingut la preceptiva llicència municipal, exigida pels articles 2 i 65 de la Llei 10/90, de 23 d'octubre, de disciplina urbanística de la CAIB, i pel PGOU vigent.

Atesos els articles 121 i següents de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, modificada per la Llei 57/03, de 16 de desembre, de mesures per a la modernització del govern local i l'art. 4.2.l)  i m) i art. 18 novè del vigent Reglament de la Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, la cap del Negociat que subscriu, d'acord amb els articles 172 i 175 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, i atès el decret de batlia núm. 11918, de nomenament dels titulars de les àrees de govern, de data 13 de juny de 2011, i altra normativa aplicable,  considera que el president del Consell de la Gerència  i tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge pot dictar el següent:

D E C R E T

1r. EXCLOURE DE LA TRAMITACIÓ DE L'EXPEDIENT DE DISCIPLINA URBANÍSTICA NÚM. DO-2011/109 a MIGUEL SOCIAS BENNASSAR i JOSE Mª GONZALEZ CORTÉS per les obres efectuades sense la preceptiva llicència municipal a la Zn Ca Na Verda, Polígon 8 parcel·la 79, RC 00800079, atès que es demostra segons nota registral que no son els propietaris d’aquest immoble.

2n. SUBROGAR a JOSE SAN HONORIO DELGADO i CATALINA VAZQUEZ GONZALEZ , actuals propietaris d’unes obres realitzades sense la preceptiva llicència a la Zn Ca Na Verda , Polígon 8 Parcel·la 79, RC 00800079, en substitució dels anteriors propietaris Sr. MIGUEL SOCIAS BENNASSAR i JOSE Mª GONZALEZ CORTÉS, i contra els quals se segueix l’expedient d’infracció urbanística núm. DO-2011/109, atès que segons informació registral ha quedat demostrat fefaentment que figuren com a nous propietaris de l’esmentat immoble ADVERTINT-LO que haurà d’obtenir la corresponent llicència, o restituir l’ordre urbanístic alterat al seu estat inicial en cas que les obres no fossin legalitzables, sense perjudici que l’expedient sancionador se segueixi contra els responsables de la infracció.

3r. REQUERIR a JOSE SAN HONORIO DELGADO i CATALINA VAZQUEZ GONZALEZ, (PROP) perquè en un termini de DOS MESOS a partir de l'endemà de la publicació del present edicte SOL×LICITIN LLICÈNCIA municipal per a les obres fetes sense llicència, en compliment del que exigeixen els articles 2, 26 i 65 de la Llei 10/90, de 23 d'octubre, de disciplina urbanística de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i 255 de les Normes urbanístiques vigents, així com el que preveu l'article 4.2.l del Reglament de la Gerència d'Urbanisme.

Obres efectuades a la Zn Ca Na Verda , Polígon 8 Parcel·la 79, RC 00800079 i consistents en “cimentació d’uns fonaments  de formigó d’uns 14 x 5 m aproximadament”, així com qualsevol altre tipus d'obra que hagin fet a l'emplaçament citat sense la preceptiva llicència municipal, advertint-los que si no sol×liciten la llicència municipal s'ordenarà la demolició de les obres citades. 

Si una vegada transcorregut el termini de dos mesos la persona interessada no ha sol×licitat la llicència municipal d'obres, el Consell de Gerència d'Urbanisme, després de la proposta formulada per l'instructor de l'expedient, acordarà la demolició o restitució a l'estat físic i jurídic anterior de les obres fetes a càrrec de la persona interessada i impedirà definitivament els usos a què podria donar dret. Es procedirà de la mateixa manera si la llicència és denegada perquè l'atorgament és contrari a les prescripcions del Pla o de les Normes urbanístiques.

La sol·licitud de la llicència, donarà lloc a la suspensió automàtica del procediment de demolició o reconstrucció en virtut del que es disposa a l’article 42 de la Llei 30/92 del règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú pel temps que duri la resolució de l’atorgament/denegació de la llicència.

4t. DESIGNAR com a instructor i com a secretari de l'expedient que s'instrueix per la infracció urbanística comesa al cap de servei i al cap de negociat, respectivament. 

5è. ADVERTIR els promotors, els propietaris, els constructors i els directors tècnics de les obres esmentades que, segon disposa l'article 72 de la Llei 10/90, de 23 d'octubre, de disciplina urbanística de la CAIB,"independentment de la resolució de demolició o de reconstrucció, les infraccions urbanístiques comeses contra el que disposa aquesta Llei donaran lloc a la IMPOSICIÓ DE SANCIONS PECUNIÀRIES. Les multes que puguin correspondre s'adoptaran a proposta de l'instructor per l'òrgan actuant, prèvies les formalitats previstes a la Llei de procediment administratiu i com a continuació a l'expedient de demolició o reconstrucció instruït"; així com que es podrà donar compte als tribunals de justícia, atès l’article 319 i següents del vigent Codi Penal.

6è. NOTIFICAR  la present resolució als interessats. 

Contra  el punts 1 i 2 d’aquesta resolució, que exhaureixen la via administrativa, podeu interposar recurs de reposició davant el mateix òrgan que les ha dictat, d'acord amb l'art. 116 de la Llei 30/92, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. El termini per interposar-lo és d'un mes, comptat des de l'endemà de la publicació del present edicte. En aquest cas, no es pot interposar recurs contenciós administratiu fins que no s'hagi resolt el de reposició. El recurs de reposició potestatiu s'ha de presentar al Registre General d'aquest Ajuntament, o a les dependències a què es refereix l'art. 38.4 de la Llei 30/92, de 26 de novembre, abans esmentada, i s’entendrà desestimat quan no s'hagi resolt i notificat la resolució en el termini d'un mes, comptat des de l'endemà que s’ha interposat. En aquest cas queda expedita la via contenciosa administrativa.

Si no utilitzau el recurs potestatiu de reposició, podeu interposar directament recurs contenciós administratiu, d’acord amb l'art. 116 abans esmentat i el que disposa la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu o la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, segons les competències determinades pels articles 8 i 10 de la Llei 29/1998, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la publicació del present edicte, tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que considereu pertinent.

Quant al punt 3, de requeriment de llicència d’obres,  us ho comunic com a acte de tràmit, per al vostre coneixement i als efectes oportuns.

Us record que, d’acord amb l’article 14 de l’Estatut d’autonomia, podeu exercir el vostre dret d’opció lingüística pel que fa a les futures notificacions que es facin.

Per servei de registre de documents, caixa, així com informació general i fiscal, es poden dirigir a les següents oficines: OAC AVINGUDES- Av. Gabriel Alomar, 18 (Edif. Avingudes); OAC CORT- pl. Santa Eulàlia, 9, baixos; OAC PERE GARAU- c. Pere Llobera, 9; OAC SANT AGUSTÍ- c. Margaluz, 30; OAC SANT FERRAN- Av. Sant Ferran, 42 (Edif. Policia Local);  OAC S’ARENAL- Av. América, 11; OAC S’ESCORXADOR- c. Emperadriu Eugènia, 6; OAC SON FERRIOL- Av. Cid 8. Horari d’atenció al públic: Tot l’any: de 8.30 a 14.00 h de dilluns a divendres (totes les oficines). Horari ampliat d’octubre a maig: de 8.30 a 17 h de dilluns a dijous  (OAC Avingudes). Dissabtes obert de 9.30 a 13.30 h a l’OAC Cort (només registre).

 

Palma, 8 de gener de 2013

 

La cap de departament de Disciplina i Seguretat dels Edificis

P.D. Decret de Batlia núm. 10434 de 8/6/2012, (BOIB núm. 85 de 14/6/2012)

Elvira Salvà Armengod