Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA DE MALLORCA

Núm. 405
Disciplina. DO-2012/181-02. Notificació decret núm. 14479 de 03/08/12.

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Com a conseqüència de l'expedient incoat en aquest negociat per presumpta infracció urbanística a COMUNIDAD DE PROPIETARIOS 1723 0010, representada per Maria Carmen Esteve Mas (prop), CONSTRUCCIONES FCO HERRERA MARIN SL (const) i Emilio Fernandez Terres (arq), exp. núm. DO-2012/181-02, i atès que s’ha intentat la notificació sense resultat positiu, pel present edicte es notifica a Emilio Fernandez Terres (arq), de conformitat amb els arts. 59-5 de la Llei 30/92, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú; i 194 del Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, del reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les corporacions locals, que transcrit diu:

Elvira Salvà Armengod,  cap de departament, per delegació  (Decret de Batlia núm. 22906 de  dia 1/12/2011, publicat al BOIB núm. 187 de 15/12/2011), us notific que per Decret del president del Consell de Gerència d’Urbanisme núm. 14479, de 3/08/12, s'ha disposat el següent:

Atès l’informe emès per la UNITAT TÈCNICA D'INFORMACIÓ BÀSICA de 4/07/12, pel qual es denuncia l'execució d'obres sense adequar-se a la llicència atorgada CN-2011/3150, al carrer Sant Joaquim, 10, RC 09916009, i segons la descripció que s’efectua al dispositiu del punt 1 de l’acord.

Atesos el RD Legislatiu 2/2008 de 20 de juny, texte refòs de la Llei del Sòl; els arts. 2 i 61 a 70 de la Llei 10/90, de 23 d’octubre de la CAIB, arts. 121 i 124 de la Llei 7/85, de 2 d’abril, modificada per la Llei 57/03 de 16 de desembre de mesures per a la modernització del govern local, art. 4.2-l) i m) i art. 18, vuitè i novè del  Reglament de la Gerència d'Urbanisme, la cap del Negociat que subscriu, d'acord amb els articles 172 i 175 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, i atès el Decret de Batlia núm. 11918, de nomenament dels titulars de les àrees de govern, de data 13 de juny de 2011, i altra normativa aplicable, considera que el president del Consell de la Gerència,  i tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge, pot dictar el següent:

D E C R E T

1. ATORGAR un termini improrrogable de CINC DIES perquè es justifiqui la concordança de les obres amb el contingut de la llicència u ordre d'execució següents i respecte dels següents :

- Obres: Reparació forjat planta baixa en edifici entre mitjaneres

- Emplaçament: C/ Sant Joaquim, 10

- Llicència: CN-2011/3150

- Discrepàncies amb la llicència: S’han substituït 25 bigues quan només estaven previstes 17 bigues a la llicència. La substitució havia de ser per bigues metàl·liques HEB-140 i se’n han substituït 4 per bigues IPE-200, i les altres 21 per dues bigues adossades IPE-140. També s’han substituït les canonades fecals i pluvials existents davall el paviment del local no contemplades a la llicència. S’ha canviat una baixant des de la planta sèptima fins el local i s’han trobat els pilars de les plantes 1a, 2a, 4a i 7a que, degut a la baixant en mal estat s’han crullat fins veure’s part de la seva armadura, per la qual cosa es repararan, sense que estigui contemplada a la llicència.

- Propietari: COMUNIDAD DE PROPIETARIOS 1723 0010, representada per Maria Carmen Esteve Mas

- Constructor: CONSTRUCCIONES FCO HERRERA MARIN SL

- Direcció tècnica: Emilio Fernandez Terres

2.  SUSPENDRE IMMEDIATAMENT LES OBRES  i de forma automàtica en un termini de 48h des de la finalització del termini atorgat en el paràgraf anterior amb l’acceptació de les discrepancies entre les obres i la llicència, produïda expressament dintre del termini per efectuar al·legacions o be tàcitament, per exprès manament legal de l’article 61.3 de la llei 10/90 de disciplina urbanística de la CAIB en cas de manca de resposta al requeriment que es fa.

Queden incloses en aquesta ordre de suspensió qualsevol tipus d'obres distintes a les esmentades que es realitzin al citat emplaçament sense la preceptiva llicència municipal i s’hauran d’adoptar totes les mesures de caràcter provisional per a garantir la seguretat de béns i persones.

3. REQUERIR igualment, i pel cas de NO JUSTIFICAR LA CONCORDANÇA DE LES OBRES AMB EL CONTINGUT DE LA LLICÈNCIA ATORGADA,  els promotors/propietaris esmentats abans per tal que EN UN TERMINI DE DOS MESOS a partir de l'endemà de la publicació d’aquest edicte, SOL×LICITIN LLICÈNCIA MUNICIPAL D’OBRES per a les obres enunciades a l’apartat 1, a més de qualsevol altre tipus d’obres que es facin a l’emplaçament citat, en compliment del que exigeixen els arts. 2, 26 i 65 de la Llei 10/90, de 23 d’octubre, de disciplina urbanística de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i 255 de les Normes Urbanístiques vigents, així com el que preveu l’art. 4.2.l del Reglament de la Gerència d’Urbanisme.

Si, una vegada transcorregut el termini de dos mesos, la persona interessada no ha sol×licitat la llicència municipal d'obres, el Consell de Gerència d'Urbanisme, després de la proposta formulada per l'instructor de l'expedient, acordarà la demolició o restitució a l'estat físic i jurídic anterior de les obres fetes a càrrec de la persona interessada i impedirà definitivament els usos a què podria donar dret. Es procedirà de la mateixa manera si la llicència és denegada perquè l'atorgament és contrari a les prescripcions del Pla o de les Normes urbanístiques.

La sol·licitud de la llicència,  donarà lloc a la suspensió automàtica del procediment de demolició o reconstrucció en virtut del que es disposa a l’article 42 de la Llei 30/92 del règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú pel temps que duri la resolució de l’atorgament/denegació de la llicència.

Una vegada transcorregut el termini atorgat per legalitzar les obres, es podrà prosseguir amb el procediment de demolició o reconstrucció segons els articles 65 i concordants de la Llei 10/90 de disciplina urbanística de la CAIB.

4.  ADVERTIR que l’incompliment de l’esmentada ordre donarà lloc a les següents mesures previstes a la normativa descrita a l’expositiu de l’acord: COMPULSIÓ SOBRE LES PERSONES, MULTES COERCITIVES al promotor, al constructor i als tècnics directors de les obres, amb les següents quanties i freqüències: a) Multa inicial de 150,253 €, quan es tracti del primer incompliment de l'ordre de suspensió. b) Si es reitera aquell incompliment i fins que no es produeixi la suspensió ordenada, quinzenalment s'imposaran sancions que dupliquin la quantitat de la multa imposada en el període immediat anterior; TALL D’ENERGÍA ELÈCTRICA, PRECINTAT DE LES INSTAL·LACIONS I ELEMENTS AUXILIARS DE LA CONSTRUCCIÓ, RETIRADA DE LA TOTALITAT O PART DE LA RESTA  DE MAQUINÀRIA I MATERIALS I POSADA EN CONEIXEMENT DELS TRIBUNALS DE JUSTÍCIA I SANCIONS PECUNIÀRIES PER LA INFRACCIÓ COMESA i qualsevol altra prevista a la normativa d’aplicació, sent aquest incompliment una de les causes agravants en el procediment sancionador que s’insti a l’efecte. En cas d’incompliment del present decret, la suspensió de les obres es durà a terme per via d’execució forçosa, TOT AIXÒ D'ACORD AMB EL QUE ESTABLEIX L'ART.61-5 DE LA LLEI 10/90, DE DISCIPLINA URBANÍSTICA DE LA CAIB EN ORDRE DE FER EFECTIU EL PRESENT DECRET DE SUSPENSIÓ I DE CONFORMITAT AMB L'ART. 63 DE LA MATEIXA LLEI.

5. DESIGNAR com a instructor i com a secretari de l'expedient que s'instrueix per la infracció urbanística comesa al cap de servei i al cap de negociat, respectivament. 

6.  NOTIFICAR  la present resolució als interessats així com a la Policia Local, en cas d’incompliment. 

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, podeu interposar recurs de reposició, respecte l’ordre de suspensió de les obres, davant el mateix òrgan que l'ha dictada, d'acord amb l'art. 116 de la Llei 30/92, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, segons la redacció de la Llei 4/99, de 13 de gener. El termini per interposar-lo és d'un mes, comptat des de l'endemà de rebre la publicació del present edicte i, en aquest cas, no es pot interposar recurs contenciós administratiu fins que no s'hagi resolt el de reposició.  

El recurs de reposició potestatiu s'ha de presentar al Registre General d'aquest Ajuntament, o a les dependències a què es refereix l'art. 38.4 de la Llei 30/92, de 26 de novembre, abans esmentada. S’entén desestimat quan no s'ha resolt i notificat la resolució en el termini d'un mes, comptat des de l'endemà que s’ha interposat. En aquest cas queda expedita la via contenciosa administrativa.

Si no utilitzau el recurs potestatiu de reposició podeu interposar directament recurs contenciós administratiu, d’acord amb l'art. abans esmentat i el 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de rebre la publicació del present edicte. Això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que considereu pertinent.

Quant al requeriment de llicència d’obres us ho comunic com a acte de tràmit, per al vostre coneixement i als efectes oportuns.

Us record que, d’acord amb l’article 14 de l’Estatut d’autonomia, podeu exercir el vostre dret d’opció lingüística pel que fa a les futures notificacions que es facin.

Per servei de registre de documents, caixa, així com informació general i fiscal, es poden dirigir a les següents oficines: OAC AVINGUDES- Av. Gabriel Alomar, 18 (Edif. Avingudes); OAC CORT- pl. Santa Eulàlia, 9, baixos; OAC PERE GARAU- c. Pere Llobera, 9; OAC SANT AGUSTÍ- c. Margaluz, 30; OAC SANT FERRAN- Av. Sant Ferran, 42 (Edif. Policia Local);  OAC S’ARENAL- Av. América, 11; OAC S’ESCORXADOR- c. Emperadriu Eugènia, 6; OAC SON FERRIOL- Av. Cid 8. Horari d’atenció al públic: Tot l’any: de 8.30 a 14.00 h de dilluns a divendres (totes les oficines). Horari ampliat d’octubre a maig: de 8.30 a 17 h de dilluns a dijous  (OAC Avingudes). Dissabtes obert de 9.30 a 13.30 h a l’OAC Cort (només registre).

 

Palma, 08 de gener de 2013

La cap de departament de Disciplina i Seguretat dels Edificis
P.D. Decret de Batlia núm. 10434 de 8/6/2012, (BOIB núm. 85 de 14/6/2012)
Elvira Salvà Armengod