Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE BUNYOLA

Núm. 402
Anunci aprovació definitiva de l’Ordenança Fiscal reguladora del sistema especial de pagament fraccionat de tributs de l’ajuntament de Bunyola

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 

 

ELEVACIÓ AUTOMÀTICA A DEFINITIU DE L’ACORD PROVISIONAL DE L’ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DEL SISTEMA ESPECIAL DE PAGAMENT FRACCIONAT DE TRIBUTS DE L'AJUNTAMENT DE BUNYOLA

 

Primer. Passat el termini d’exposició pública de l’acord adoptat pel Ple de l’Ajuntament en sessió ordinària de 15 de novembre de 2012 sobre aprovació provisional de l’ordenança fiscal reguladora del sistema especial de pagament fraccionat de tributs de l'Ajuntament de Bunyola, i no havent-se presentat reclamacions, s’eleva a definitiu l’esmentat acord conformement disposa l’article 17.3 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel que s’aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

 

Segon. El text íntegre de l’Ordenança es publicarà al BOIB, conformement l’establert a l’article 17.4 del RDL 2/2004.

 

Tercer. Contra el present acord definitiu de l’Ordenança Fiscal, els interessats podran interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptats a partir del dia següent al de la publicació del present acord en el BOIB.

 

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DEL SISTEMA ESPECIAL DE PAGAMENT FRACCIONAT DE TRIBUTS DE L’AJUNTAMENT DE BUNYOLA

 

Article 1. Fonament i objecte

 

1. En ús de la potestat reglamentaria que li atribueix l’article 106 de la Llei 7/1985 de 2 d’abril, reguladora de les bases de regim local, i d’acord amb allò que preveuen els articles 15 a 19 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, i amb l’objectiu de facilitar el compliment de les corresponents obligacions tributàries, l’Ajuntament de Bunyola estableix un sistema de pagament fraccionat de determinats tributs de cobrament periòdic per rebut i notificació col·lectiva que es regirà pel que estableix aquesta Ordenança.

 

2. El sistema especial de pagament fraccionat que regula aquesta Ordenança no suposa cap alteració dels terminis per exercir els recursos ni qualsevol altre aspecte de la gestió tributaria, que se seguirà regint per la seva normativa específica.

 

Article 2. Tributs respecte els quals es pot sol·licitar el pagament fraccionat

 

El sistema especial de pagament fraccionat és d’aplicació als obligats tributaris que en sol·licitin l’aplicació al conjunt dels seus rebuts corresponents a algun o alguns dels següents tributs:

 

a) Impost sobre béns immobles.

b) Impost sobre activitats econòmiques.

c) Impost sobre vehicles de tracció mecànica.

d) Taxa per la prestació del servei de recollida de Residus Sòlids Urbans.

e) Taxa per la prestació del servei de tractament, transferència i transport de Residus Sòlids Urbans.

f) Taxa per la prestació del servei de clavegueram.

 

Article 3. Requisits

 

1. Per poder acollir-se al sistema especial de pagament fraccionat, el sol·licitant ha de complir els requisits següents:

a) Formular l’oportuna sol·licitud d’acord amb el model que consta en l’annex, abans del dia 10 de febrer de l’any de que es tracti.

b) No mantenir cap tipus de deutes en període executiu.

c) Efectuar els pagaments mitjançant domiciliació bancària. A aquest efecte s’haurà d’adjuntar una còpia de la cartilla bancària o certificat de la entitat financera on consti que l’obligat al pagament és el titular del compte en que es domicilien els pagaments fraccionats. En cas que l’obligat al pagament no fos el titular, el titular del compte ha d’autoritzar la domiciliació.

 

2. L’aprovació de la sol·licitud es formalitzarà per acord de Junta de Govern Local.

 

3. D’acord amb allò que preveu l’article 10, paràgraf segon, del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, no s’exigirà interès de demora en cas d’acolliment al sistema especial de pagament fraccionat que regula aquesta Ordenança.

 

Article 4. Modalitats de pagament fraccionat i duració

 

1. El pagament de l’import total anual dels tributs s’efectuarà en qualsevol de les següents modalitats:

 

a) Modalitat de nou pagaments: En vuit mensualitats (de març a octubre), la quantitat equivalent al resultat de dividir per nou l’import del conjunt de rebuts dels tributs liquidats al sol·licitant en l’exercici immediatament anterior; i el mes de novembre, la quantitat resultant de deduir, a l’import dels rebuts dels padrons o llistes de cobrament ja definitivament aprovades a nom del sol·licitant, les quantitats ja pagades. En el supòsit que el deute del sol·licitant estigui cobert i existeixi un sobrant, es procedirà d’ofici a la devolució.

 

b) Modalitat de quatre pagaments: En tres pagaments trimestrals (març, juny, setembre) la quantitat equivalent al resultat de dividir per quatre l’import del conjunt de rebuts dels tributs liquidats al sol·licitant en l’exercici immediatament anterior; i el mes de novembre, la quantitat resultant de deduir, a l’import dels rebuts dels padrons o llistes de cobrament ja definitivament aprovades a nom del sol·licitant, les quantitats ja pagades. En el supòsit que el deute del sol·licitant estigui cobert i existeixi un sobrant, es procedirà d’ofici a la devolució.

 

c) Modalitat de dos pagaments: Un pagament el mes de juliol, la quantitat equivalent al resultat de dividir per dos l’import del conjunt de rebuts dels tributs liquidats al sol·licitant en l’exercici immediatament anterior; i l'altre el mes de novembre, la quantitat resultant de deduir, a l’import dels rebuts dels padrons o llistes de cobrament ja definitivament aprovades a nom del sol·licitant, les quantitats ja pagades. En el supòsit que el deute del sol·licitant estigui cobert i existeixi un sobrant, es procedirà d’ofici a la devolució.

 

2. L’acolliment al sistema especial de pagament es prorrogarà automàticament per a l’exercici següent sempre que l’interessat no en manifesti la seva renúncia expressa i no tingui deutes pendents de pagament en període executiu.

 

Article 5. Incompliment

 

En el cas de falta de pagament de qualsevol dels terminis el sistema especial de pagament fraccionat quedi sense efecte i s’haurà de pagar el deute en el període general de pagament voluntari del tribut corresponent. Els pagaments que ja s’hagin efectuat, si s’escau, tindran la consideració d’ingressos a compte.

 

Disposició final. Vigència

 

Aquesta Ordenança entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2013 i estarà vigent fins a la seva modificació o derogació expressa.

 

 

Bunyola, 2 de gener de 2013.

 

El Batle,

Jaume Isern Lladó.