Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA D'EMIGRACIÓ I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

Núm. 373
Resolució del president L’AECIB de 18 de desembre de 2012 per la qual es modifica la Resolució de 31 de gener de 2011 que estableix la convocatòria de subvencions per executar projectes de cooperació per al desenvolupament i d’acció humanitària.

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Resolució del president l’Agència d’Emigració i Cooperació Internacional de les Illes Balears de 18 de desembre de 2012 per la qual es modifica la Resolució de 31 de gener de 2011 que estableix la convocatòria de subvencions per executar projectes de cooperació per al desenvolupament i d’acció humanitària en països empobrits per a l’any 2011

Antecedents

El dia 5 de febrer de 2011 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució de la presidenta de l’Agència de Cooperació Internacional de les Illes Balears de 31 de gener de 2011 per la qual s’estableix la convocatòria de subvencions per executar projectes de cooperació per al desenvolupament i d’acció humanitària en països empobrits per a l’any 2011, amb l’objectiu de contribuir a eradicar la pobresa en els països empobrits del món i, en conseqüència, millorar les condicions de vida de la població, i la finalitat de garantir la cobertura dels drets socials bàsics, donar suport a iniciatives d’economia productiva, millorar les capacitats socials i institucionals mitjançant la participació ciutadana i el desenvolupament institucional des de la sobirania dels pobles, augmentar les capacitats i l’autonomia de les dones, la sostenibilitat ambiental, la cultura com a eina de desenvolupament, i la prevenció i el maneig de conflictes violents i també les causes estructurals que els sostenen. En relació amb l’àmbit de l’acció humanitària, la finalitat de la convocatòria de subvencions és afavorir l’atenció a les víctimes reals i potencials en situacions de conflicte armat, en processos de rehabilitació postbèl·lica o postdesastre natural, i l’assistència a les poblacions desplaçades internament o refugiades, tenint en compte la prevenció de desastres, la reducció de vulnerabilitats i la protecció de la població afectada en les situacions en les quals es produeixen les crisis humanes.

En data 1 de desembre de 2011, BOIB núm. 180, es publicà la Resolució del president de l’Agència de Cooperació Internacional de les Illes Balears de 28 de novembre de 2011 per la qual es modifica la resolució anteriorment esmentada per tal d’adoptar de manera immediata les mesures necessàries per afrontar la situació econòmica existent, encaminades a modificar la imputació pressupostària amb la finalitat de garantir i assegurar que els projectes de cooperació al desenvolupament i d’acció humanitària aprovats durant l’any 2011 poguessin ser duits a terme per les entitats privades sense ànim de lucre que els han d’executar.

De conformitat amb el que disposa la convocatòria, el pagament de les subvencions concedides s’ha de fer per anticipat i amb càrrec als crèdits de la cooperació al desenvolupament. Aquesta modalitat de pagament, encara que suposa el lliurament de fons amb caràcter previ a la justificació, es considera necessària perquè les entitats que duen a terme els projectes de cooperació al desenvolupament i acció humanitària pugin desenvolupar les actuacions inherents a les subvencions atorgades i també la consecució de la finalitat per a la qual s’han concedit.

Atesa la greu situació de liquiditat pressupostària, és adient adoptar les mesures necessàries per poder complir amb els compromisos assumits i minorar les repercussions que la situació econòmica pot tenir en la viabilitat i sostenibilitat de les actuacions subvencionades.

Per això, d’acord amb el que s’ha exposat i amb el que disposa el Decret 50/2012, de 29 de juny, de l’Agència d’Emigració i Cooperació Internacional de les Illes Balears, dict la següent

 Resolució

 1. Modificar l’apartat 6.2 de l’annex 1 de la Resolució, que passa a tenir la redacció següent:

 “6.2. La durada màxima dels projectes que es presentin és de divuit mesos, comptadors des de la data d’inici. En tot cas, els projectes s’han d’iniciar durant els anys 2011, 2012 o 2013.”

 2. Modificar l’apartat 13.2 de l’annex 1 de la Resolució, que queda redactat en els termes següents:

 “13.2. En el cas que el projecte s’iniciï durant l’any 2011, la persona que representa legalment l’entitat ha de comunicar per escrit a l’Agència d’Emigració i Cooperació Internacional de les Illes Balears la data d’inici del projecte, amb indicació del dia, el mes i l’any, en el termini d’un mes des de la data de notificació de la resolució de concessió.

Si el projecte es duu a terme durant l’any 2012 o 2013, l’entitat ha d’iniciar com a màxim l’execució del projecte en el termini de 45 dies naturals comptadors des de la data del pagament de la subvenció, i en aquest mateix termini ha de comunicar la data d’inici del projecte, amb indicació del dia, el mes i l’any.

 Les entitats que iniciïn l’execució del projecte aprovat durant l’any 2011, 2012 o 2013 i que no el puguin dur a terme sense l’ajuda econòmica sol·licitada, ho han de comunicar de manera immediata a l’Agència d’Emigració i Cooperació Internacional de les Illes Balears i poden deixar-ne en suspensió l’execució fins que el pagament de la subvenció es faci efectiu, sempre que aquesta suspensió no afecti la viabilitat del projecte. Des del pagament de la subvenció disposen d’un termini de 45 dies naturals per comunicar la data en la qual s’ha de reprendre el projecte, amb indicació del dia, el mes i l’any. La suma d’ambdós terminis d’execució no pot ser superior a la inicialment aprovada i en cap cas es poden imputar despeses corresponents al període en el qual el projecte ha estat en suspensió.”

 3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el president de l’Agència d’Emigració i  Cooperació Internacional de les Illes Balears en el termini d’un mes comptador a partir de l’endemà que s’hagi publicat, d’acord amb l’article 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 18 de desembre de 2012

 

El president de l’Agència d’Emigració i Cooperació Internacional de les Illes Balears

Antonio Gómez Pérez