Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 368
Resolució del conseller d’Educació, Cultura i Universitats i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears per la qual es modifica la Resolució del conseller d’Educació, Cultura i Universitats i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, de 28 de novembre de 2012, que aprova la convocatòria d’ajuts per posar en pràctica processos d’inserció per a l’ocupació de col·lectius vulnerables amb el cofinançament en un 50% del Fons Social Europeu, en el marc del Programa Operatiu de les Illes Balears pel període 2007-2013 (CCI 2007.ES.052.PO.005) “competitivitat regional i ocupació”, eix 2, tema prioritari 71.

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En el Butlletí Oficial de les Illes Balears número 191, de 20 de desembre de 2012, es va publicar la Resolució del conseller d’Educació, Cultura i Universitats i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, de 28 de novembre de 2012, per la qual s’aprova la convocatòria d’ajuts per posar en pràctica processos d’inserció per a l’ocupació de col·lectius vulnerables amb el cofinançament en un 50% del Fons Social Europeu, en el marc del Programa Operatiu de les Illes Balears pel període 2007-2013 (CCI 2007.ES.052.PO.005) “competitivitat regional i ocupació”, eix 2, tema prioritari 71.

Atès que s’ha detectat que el punt vuitè de dita resolució no es correspon amb la versió aprovada per acord de Consell de Govern en sessió de data 16 de novembre de 2012, esdevé necessari la seva modificació.

Per tot això dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer.

Modificar el punt vuitè de la Resolució del conseller d’Educació, Cultura i Universitats i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, de 28 de novembre de 2012, per la qual s’aprova la convocatòria d’ajuts per posar en pràctica processos d’inserció per a l’ocupació de col·lectius vulnerables amb el cofinançament en un 50% del Fons Social Europeu, en el marc del Programa Operatiu de les Illes Balears pel període 2007-2013 (CCI 2007.ES.052.PO.005) “competitivitat regional i ocupació”, eix 2, tema prioritari 71 en el sentit següent:

Allà on diu:

Vuitè.Concepte d’usuari atès i usuari inserit

1. S’entén com a usuari atès aquella persona inscrita en el SOIB que s’ajusti al perfil del col·lectiu destinatari del projecte i que, després d’haver participat en la fase inicial del projecte, signi l’acord personal i el pla de treball inicial previst en el Protocol de gestió de Processos d’inserció (www.soib.caib.es).

2. Es considera que la inserció laboral de l’usuari atès s’ha aconseguit quan, durant la vigència del procés d’inserció, el desocupat, com a mínim, sigui contractat com a treballador per compte d’altri per un període total, independentment del nombre de contractes formalitzats, de durada no inferior a 3 mesos per una jornada no inferior al 50 % de la jornada completa corresponent. Es permet una jornada inferior al 50 % sempre que el termini de durada de la contractació s’allargui proporcionalment a la diferència entre la mitja jornada i la jornada establerta en el contracte.”

Ha de dir

Vuitè. Concepte d’usuari atès i usuari inserit

1. S’entendrà com usuari atès aquella persona inscrita en el SOIB que s’ajusti al perfil del col·lectiu destinatari del projecte i que, després d’haver participat en la fase inicial del projecte, signi l’acord personal i el pla de treball inicial previst en el Protocol de gestió de Processos d’inserció. (www.soib.caib.es).

2. Es considerarà que la inserció laboral de l’usuari atès s’ha aconseguit quan, durant la vigència del procés d’inserció, el desocupat sigui contractat com a treballador per compte aliè o es doni d’alta com a treballador per comte propi.

3. La inserció com a treballador per comte aliè ha de ser per un període total, independentment del número de contractes formalitzats, de duració no inferior a 3 mesos per una jornada no inferior al 50% de la jornada completa corresponent. Es permetrà una jornada inferior al 50% sempre que el termini de duració de la contractació s’allargui proporcionalment a la diferència entre la mitja jornada i la jornada establerta al contracte.

4. Es considerarà la inserció com a treballador per comte propi sempre que el desocupat es doni d’alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms com a mínim durant tres mesos.

5. En qualsevol cas es considerà inserció sempre que el desocupat sumi un període de cotització de tres mesos, combinant les dues situacions descrites en els dos apartats anteriors.”

Segon.

Atès que aquesta modificació pot afectar a la concurrència competitiva, s’atorga un nou termini de 15 dies hàbils per a la presentació de sol·licituds, a comptar des del dia següent de la publicació de la present resolució. 

Tercer.

Aquesta Resolució s’ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i comença a produir efectes l’endemà d’haver-s’hi publicat.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Educació, Cultura i Universitats en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d’acord amb el que disposen l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d’abril), i l’article 116 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú (BOE núm. 285, de 27 de novembre), modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener (BOE núm. 12, de 14 de gener).

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de publicar-se en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d’acord amb el que estableix l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa (BOE núm. 167, de 14 de juliol).

 

Palma, a 20 de desembre de 2012

El conseller d’Educació, Cultura i Universitats i president del SOIB
Rafael Àngel Bosch i Sans