Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DEL CAMÍ

Núm. 296
Anunci definitiu taxa publicitat dinàmica

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Transcorregut el termini de trenta dies d’exposició pública de  l’ordenança fiscal reguladora de la Taxa per la realització de l’activitat de publicitat dinàmica, sense que s’hagi presentat cap reclamació, l’acord d’aprovació provisional de l’esmentada ordenança ha esdevingut definitiu en virtut de l’establert a l’art. 17.3 del R.D Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s’aprova el Text Refòs de la Llei reguladora de les Hisendes Locals.

Es transcriu a continuació el text íntegre de l’esmentada ordenança, en funció del previst a l’art. 17.4 del R.D Legislatiu 2/2004:

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER  REALITZACIÓ DE L'ACTIVITAT DE PUBLICITAT DINÀMICA

FONAMENT LEGAL

Article 1.

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, i de conformitat amb el que es disposa en els articles 15 a 19 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, l'Ajuntament de Santa Maria del Cami estableix la Taxa per realització de l'activitat de publicitat dinàmica, que es regirà per la present Ordenança Fiscal, les normes de la qual atenen al previngut en l'article 57 del citat Reial Decret Legislatiu 2/2004.

FET  IMPOSABLE

Article 2.

Constitueix el fet imposable de la taxa l'aprofitament especial que té lloc per la utilització privativa o aprofitament especial que derivi de la realització de l'activitat de publicitat dinàmica.

SUBJECTE PASSIU

Article 3.

Són subjectes passius de la taxa, en concepte de contribuents, les persones físiques al favor de les quals s'atorguin les llicències per gaudir de l'aprofitament especial.

RESPONSABLES

Article 4.

Seran responsables els/les que es determinin per la Llei General Tributària i restant normativa que sigui d'aplicació.

EXEMPCIONS I BONIFICACIONS

Article 5.

1. Tindran bonificació del 100%  les persones sol·licitants que siguin associacions o entitats sense ànim de lucre inscrites al registre municipal d’entitats de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí, i el contingut de la publicitat siguin les seves pròpies activitats, sense caràcter comercial.

2. Totes les empreses tindran bonificació del 20% quan la publicitat que es reparteixi sigui amb paper reciclat certificat amb el corresponent segell.

3. Als efectes d’aquesta ordenança, queden exemptes d’aquesta taxa la publicitat dels sindicats i els partits polítics,.

4. També s'exceptuen del pagament de la present taxa a les Administracions Públiques pels aprofitaments inherents als serveis públics de comunicacions que explotin directament i per aquells serveis relacionats amb la seguretat ciutadana o la defensa nacional

5. Gaudiran d’una bonificació del 20% les persones sol·licitants que siguin empreses amb domicili fiscal  al municipi de  Santa Maria del Cami.

QUOTA TRIBUTÀRIA

Article 6.

Tarifa 1. - Llicència per publicitat dinàmica en suport de paper o cartró: 60 euros/màx 3 dies. En cas d’excedir d’aquest termini s’haurà de tornar a expedir.

Tarifa 2.   - Llicència per publicitat dinàmica en suport d’altre material que no sigui paper o cartró o que aquesta vagi en sobres plastificats, porti bosses o dugui embolcalls de plàstic: 100,00 €/màx 3 dies.

En cas d’excedir d’aquest termini s’haurà de tornar a expedir.

Aquesta quota implica el repartiment al casc urbà, quedant prohibit repartir en zona rústica.

MERITACIÓ

Article 7.

La taxa es meritarà quan s'iniciï l'ús privatiu o l'aprofitament especial, moment que, a aquests efectes, s'entén que coincideix amb el de concessió de la llicència

PERÍODE  IMPOSITIU

Article 8.

1 Per llicència, la durada màxima de l'aprofitament especial és de tres dies, el període impositiu coincidint amb aquell determinat en la llicència Municipal.

2 Les llicències caducaran automàticament en la data del seu venciment.

En cas que la persona subjecte passiu vulgui renovar-la haurà de  realitzar una nova sol.licitud.

RÈGIM  DE  DECLARACIÓ  I  INGRÉS

Article 9.

1. Les persones sol.licitants hauran d'acompanyar al seu escrit de sol.licitud la documentació exigida per l'ordenança de publicitat dinàmica.

2. Així mateix hauran de realitzar el dipòsit previ de les tarifes en la Tresoreria Municipal d'acord amb el que disposa l'article 26.1.a) del RDL 2/2004; aquest dipòsit previ quedarà elevat a definitiu quan s'atorgui la llicència corresponent i es procedirà a la seva devolució en el cas de ser denegada.

INFRACCIONS I SANCIONS

Article 10

1. Les autoritzacions tindran caràcter personal i no podran ser cedides o subarrendades a tercers.

L'incompliment d'aquest aspecte portarà aparellada l'anulació de la llicència.

2. No es consentirà la realització de l'activitat recollida en la present ordenança fins que la persona interessada no hagi obtingut la corresponent llicència.

L'incompliment d'aquest mandat podrà donar lloc a la no concessió de la llicència , sense perjudici del pagament de la taxa i de les sancions i recàrrecs que siguin aplicables.

3. Les infraccions i sancions en materia tributària es regiran pel que es disposi en la Llei General Tributària, la seva normativa de desenvolupament i en l'Ordenança reguladora de publicitat dinàmica aprovada per l'Ajuntament.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança entrarà en vigor el dia de la seva publicació en el BOIB, en els termes previstos en l'article 17.4 del RDL 2/2004. La seva vigència es mantindrà fins  que s'acordi la seva modificació o derogació expressa. ”

Contra aquest acord hom pot interposar Recurs Contenciós-Administratiu en la forma i terminis assenyalats a les normes reguladores de l’esmentada Jurisdicció, de conformitat amb el previst a l’art. 19.1 del R.D Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s’aprova el Text Refòs de la Llei reguladora de les Hisendes Locals.

 

Santa Maria del Camí, 08-01-2013.

LA BATLESSA-PRESIDENTA
Mª Rosa M. Vich