La Conselleria de Presidència i Administracions Públiques reforçarà amb quatre becaris l'Oficina de les Illes Balears a Brussel·les, reactivada pel Govern de la presidenta Margalida Prohens després de quedar inactiva durant la passada legislatura. L'objectiu d'aquesta iniciativa, emmarcada en el Programa de Formació en Acció Exterior i en Unió Europea impulsat pel Govern de les Illes Balears, consisteix a contribuir al bon funcionament de l'oficina i, també, permetre a les persones beneficiàries d'aquestes beques adquirir coneixements teòrics i pràctics per accedir al mercat laboral.

La consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Maria Estarellas, i la directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Francesca Ramis, han rebut els quatre becaris a la seu de la conselleria, on els han desitjat "sort i encert" en la seva tasca a la capital belga. En aquest sentit, Ramis els ha definit com "una peça clau" dins el funcionament de l'Oficina de les Illes Balears a Brussel·les a l'hora de "defensar tots els interessos de les Illes dins la UE que ens puguin afectar tant al Govern com als ciutadans i al teixit empresarial" amb l'objectiu de "ser més competitius en relació amb les altres comunitats autònomes".

La directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament ha afegit que aquesta oficina "recapta tota aquella normativa europea que pugui ser d'interès per a nosaltres, la canalitza a través de les conselleries competents i es defensa en el Comitè de les Regions, com recentment va fer la presidenta Margalida Prohens amb relació a la qüestió de la insularitat i la regla de minimis".

Els quatre beneficiaris de les beques d'aquest any són Alfonso Sanz Arnao, graduat en Estudis Internacionals i màster en Diplomàcia i Relacions Internacionals; Júlia Isern Bennassar, jurista especialitzada en Dret de la UE, Dret del Medi Ambient i Dret Civil; Laura Gallegos Gelabert, graduada en Relacions Internacionals i màster en Comunicació Corporativa, Esdeveniments i Protocol, i Raixa Somoza Juan, graduada en Relacions Internacionals i Unió Europea i màster en Drets Humans, Pau i Desenvolupament Sostenible. Sanz ha considerat el programa de beques com "una oportunitat molt interessant per iniciar-se en el món laboral d'Europa, conèixer les institucions i poder apropar les Illes Balears a la comunitat internacional representant els seus interessos de la millor manera".

Els quatre becaris, que actualment estan realitzant un procés de formació dins l'Administració de la CAIB i a finals de febrer començaran la seva tasca a Brussel·les, han estat seleccionats d'entre un total de 20 aspirants. Entre els principals requisits i/o mèrits dels candidats destacaven l'obtenció d'una segona llicenciatura o títol de grau, un nivell B2 com a mínim de català i anglès, tenir la nacionalitat d'algun estat membre de la UE i haver residit a les Illes Balears com a mínim en els darrers 6 mesos. El programa de beques compta amb un pressupost de 100.000 euros i una de les principals novetats envers les edicions anteriors és que el Govern ha decidit incrementar el salari dels becaris, que passarà dels 1.200 als 1.800 euros perquè puguin fer front a l'elevat cost de vida a la capital belga.

L'estada dels quatre joves a Brussel·les es perllongarà fins al pròxim 31 de desembre.