.
El Museu de l’Educació de les Illes Balears es concep com un centre d’interpretació del patrimoni històric educatiu de les Illes Balears amb una vocació de servei a tota la societat, i en particular a la comunitat educativa.
El seu precedent és el Museu Pedagògic, creat l’any 1918, una experiència d’innovació pedagògica de gran prestigi impulsada per l’inspector d’Educació Joan Capó i Valls de Padrines.El 2001, amb la creació de l’Arxiu i Museu de l’Educació de les Illes Balears, es va reprendre aquesta iniciativa. En aquests més de vint anys de funcionament el Museu ha estat ubicat a les dependències del Centre de Professorat (CEP) de la ciutat d’Inca.
Fruit del coneixement de la importància que tenen aquest tipus d’institucions dins el context internacional i de la creixent vocació dels museus pedagògics com un servei per a tota la societat i no sols cap a la comunitat educativa, la Conselleria d’Educació i Formació Professional va voler que la Llei 1/2022, de 8 de març, d’educació de les Illes Balears asseguràs la conservació i la difusió del patrimoni històric educatiu a través d’aquesta institució. Aquest reconeixement s’ha plasmat amb la reforma del pavelló núm. 7 del Quarter General Luque d’Inca impulsada per aquesta Conselleria i l’Ajuntament d’Inca i que té per objecte albergar un nou Museu de l’Educació de les Illes Balears. . . Les funcions principals del Museu es vertebren a través de tres eixos principals:Difusió |
D'aquesta manera, la institució impulsa l’estudi de la història de l’educació de les Illes Balears i recull, cataloga, i conserva materials educatius per interpretar el passat, el present i el futur de l’educació. Té l'objectiu de fer difusió mitjançant les activitats següents: exposicions permanents i temporals, tallers, conferències, i les vincula a les necessitats d’innovació educativa. També vol mantenir una comunicació fluïda amb els centres educatius i sensibilitza la societat respecte de la necessitat de preservar el nostre patrimoni educatiu. Promou la investigació del patrimoni històric educatiu mitjançant el seu fons museístic i documental i estableix les col·laboracions necessàries amb entitats i agents socials de les Illes Balears.
El Museu s’estructura en les àrees següents:
. .
Contacte Avinguda del General Luque, 223. 07300 Inca museueducacioib@gmail.com Tel. : 971 50 42 79 |