Torna

Forum Institucional de Qualitat del Sector Públic de les Illes Balears

Tornar al llistat de notícies

19/10/2015

El Fòrum reprèn les seves reunions i treballs

Després de la celebració de les eleccions municipals i autonòmiques, a final del mes de maig, aquestes setmanes s'ha posat en marxa de nou l'activitat del Fòrum.

Després dels canvis d'equips de govern produïts en la majoria de les institucions de Balears, els nous equips de qualitat de les diferents administracions públiques estan consolidant la seva estructura i definint les noves estratègies, plans i objectius.

Aquests canvis en els responsables polítics i la irrupció amb força d'àrees o departaments de transparència i participació, ha fet que hi hagi una certa revisió de les dependències i l'organització d'aquestes. En alguns casos els serveis i tècnics destinats normalment als temes de qualitat s'han mantingut igual, i en altres casos s'han agrupat o han incorporat entre les seves competències o funcions les de transparència (com és el cas del Govern).

El dia 11 de setembre es varen reprendre les reunions del Fòrum sota la coordinació de l'Autoritat Portuària de Balears. De fet, aquest dia es va presentar als membres del Fòrum el nou president d'aquest organisme, el Sr. Joan Gual de Torrella, que va confirmar als presents l'interès de la institució a seguir donant suport a aquesta iniciativa.

Entre d'altres aspectes, en aquesta primera reunió es varen tractar la incorporació d'Informàtica El Corte Inglés i d'IBERMUTUAMUR com a membres adherits, i la realització de la jornada de presentació/formació del primer, segurament en el mes de novembre. També es va comentar la possibilitat de fer una jornada monogràfica sobre la nova llei que pròximament entrarà en vigor de procediment administratiu i sobre la publicació de les noves normes ISO 9001 i ISO-14001.