Lina Sansano Costa
Llicenciada en Geografia i Història General per la Universitat de Barcelona
Formació acadèmica:
-1985: Curs d’Adaptació Pedagògica, Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona
-1989: Diploma de Mestre de català de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona
-1989: segona Llicenciatura en Antropologia Cultural per la Universitat de Barcelona
-1995: Postgrau sobre Museologia i Patrimoni Etnològic, Universitat de Barcelona
-1996: Màster en Museologia i Gestió del Patrimoni Etnològic i Cultural, Universitat de Barcelona
Altres cursos monogràfics i d’especialització:
Diversos cursos monogràfics i seminaris d’especialització sobre Història Oral, Antropologia i Etnografia aplicada, i estudis d’Història local, Antropologia del parentiu, creences religioses, i Antropologia econòmica, i IPEC (Inventari de Patrimoni Etnològic de Catalunya) a Barcelona, Tarragona i Vall d’Aran, València, Granada, Santiago de Compostela.
Publicacions, cursos i conferències impartides:
Té diversos estudis i articles publicats sobre els temes de festeig pagès i estratègies matrimonials, costums i dret foral, les espardenyes eivissenques, evolució de la indumentària tradicional, calendari de festes tradicionals, es Amunts, Etnografia d’Eivissa, costums i tradicions d’Eivissa, Col·leccions etnogràfiques d’Eivissa i Col·leccions d’imatges antigues.
I ha impartit cursos i xerrades a Eivissa, Formentera, Ciutadella, Muro, Palma, Alaior, Barcelona, La Laguna (Tenerife), Aranjuez, Manresa...
Va col·laborar des de 1990 amb Josep Maria Bassols i TV-Research amb el guió i l’elaboració de documentals etnogràfics, i especialment amb la sèrie de 26 capítols El llegat de les Pitiüses, encarregat i emès per Televisió Espanyola en la seua desconnexió balear des de 1999 fins 2002.
Va coordinar per al Museu d’Arts i Tradicions Populars de la Universidad Autònoma de Madrid els núm. 101 al 104 de la revista NARRIA, sobre articles dins la temàtica «Las Pitiusas: Ibiza y Formentera», publicat el 2003.
El 1991 va iniciar el projecte del Museu Etnogràfic d'Eivissa, inaugurat el 1994. I, el 2001 va iniciar el projecte de l'Arxiu d'Imatge i So del Consell Insular, presentat el 2002, des del qual s'ha fet una tasca de recollida d'imatges antigues i actuals, amb l'organització d'exposicions periòdiques per a la seua difusió.
Organismes i associacions:
- Sòcia Institut d’Estudis Eivissencs
- Sòcia Institut Català d’Antropologia
- Sòcia de l'institut d'Antropologia de les Illes Balears
- Membre fundadora i Tresorera de l’extint Arxiu de Cultura Popular (ACP), que entre altres, es va encarregar de fer l’Inventari de Cases Pageses d’Eivissa i Formentera
- Vocal Associació d’Amics del Museu Etnogràfic d’Eivissa
- Membre del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional d’Eivissa
- Membre fins el 2015 del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears, i vicepresidenta durant 2 anys
- Vocal del Consell Assessor de Dret Foral de les Illes Pitiüses els anys 2003-2007, com experta en cultura popular i tradicional de les Pitiüses
- Cap d’àrea de Cultura Popular de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera, des dels inicis fins el 2011
- Membre de la Comissió Tècnica de Museus de les Illes Balears
- Ha col·laborat diverses vegades amb les Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears.
- Ha Col·laborat diverses vegades amb les Jornades de CPT de les Illes Pitiüses, organitzades per la Federació de Colles de Ball pagès.
- Va col·laborar també en les Jornades de Cultura Popular que abans organitzava Sa Nostra.
- Ha col·laborat com a professora amb la UOM de la UIB, organitzant una campanya de recollida d'imatges antigues, i la corresponent exposició (2016-2017), i en projecte (2018-2019) una nova edició.
Feina actual:
- Des de 1989, treballa al Consell Insular d'Eivissa.
Funcionària de carrera: Tècnica Superior de Patrimoni Cultural i Directora del Museu Etnogràfic d'Eivissa i de l’Arxiu d’Imatge i So del Consell Insular d’Eivissa.