Jaume Escandell Guasch
Va iniciar els estudis musicals en el Conservatori Professional de Música i Dansa d'Eivissa, on va obtenir el títol de professor en l'especialitat de piano. Posteriorment, en el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears va cursar els estudis superiors en l'especialitat de pedagogia del llenguatge i l'educació musical. És doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la tesi Lògiques estructurals en les sonades de flaüta i tambor de les illes Pitiüses: aportació a l'estudi de les músiques de transmissió oral de la Mediterrània occidental.
Ha participat en el desenvolupament de projectes de recerca etnomusicològica becats per administracions públiques, com Els gèneres cantats d'Eivissa i Formentera (Consell Insular d'Eivissa i Formentera, 2005) i Els gèneres cantats a Menorca: el glosat (Institut Menorquí d'Estudis, 2010). En el camp de les músiques de transmissió oral, ha publicat diversos articles en revistes com Anuario Musical, Caramella, Serra d'Or o Revista de Menorca, entre d'altres. És membre del Grup de Recerca Musicològica de Menorca, dependent de l'Institut Menorquí d'Estudis.
D'altra banda, també ha investigat altres aspectes de la cultura tradicional de Formentera, especialment la indumentària, els oficis i les activitats tradicionals i l'habitatge. En aquesta línia, és autor de l'estudi Vestits i balls a Formentera als segles xviii, xix i xx, publicat pel Consell Insular d'Eivissa i Formentera l'any 1999.
Durant els cursos acadèmics 2008-09 i 2009-10 va impartir la docència en el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, com a professor associat adscrit al Departament de Musicologia. Des de juliol de 2010 ençà ocupa la plaça de tècnic superior de patrimoni històric de l'Àrea de Cultura i Patrimoni del Consell Insular de Formentera.