Albert Costa Ramon
Conservador del Museu Valencià d’Etnologia en la Unitat de Fons, Col·leccions i Restauració
‐Tasques de recuperació de patrimoni etnològic.
‐Gestió de préstecs de les col·leccions del Museu.
‐Especialització en el sistema de gestió d’inventari i catalogació per a les col·leccions del Museu Valencià d’Etnologia.
‐Coordinació del tesaurus lingüístic de patrimoni etnològic del Museu junt amb l’IPEC i el Museu Etnològic de Barcelona.
Títol acadèmic
Llicenciat en Història per la Universitat de València el 2001.
Formació específica dins del patrimoni cultural
- Curs d’Especialització en Restauració de Material Etnològic (1998) per la Conselleria d’Ocupació, Indústria i Comerç de la Generalitat Valenciana.
- Taller de Tècniques Artístiques. (1997) Universitat de València, Servei de Conservació del Patrimoni Cultural.
- Curs de Gestió, Màrqueting i Patrocini de Museus i Centres Culturals per la Universitat Politècnica de València.
Experiències professionals més rellevants
- Muntatge del primer Museu Etnològic de Formentera el 1995 a Can Carlos. Treballs de restauració i documentació per a l'apertura al públic.
- Muntatge i comissariat de diversos museus locals com el de la Barraca Didàctica d’Alboraia (2003) o el Museu Etnològic de la Puebla de San Miguel (2004) també exposicions temporals com l’Exposició Oficial RAMSAR al Museu de les Ciències Príncep Felip (2002).
-Realització de diversos inventaris de col·leccions etnològiques entre altres la col·lecció Museu Etnològic de Formentera, l’inventari de la col·lecció del Museu Etnològic de Teulada (Alacant)
Investigació i treball de camp
- Coordinació de l’equip de prospecció i inventari de patrimoni etnològic d’Eivissa per la Universitat de València i el Consell Insular en les campanyes: 2001 «Sa cala de Sant Vicent», 2002 «Morna/Atzaró» i 2003 «Es Figueral».
- Campanya d’Estudi del Patrimoni de Pastors el 2007 al municipi de Bicorp (València)