MANIFESTACIÓ REPRESENTATIVA DEL PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL (MRPCI)

Llei 10/2015, de 26 de maig, per a la salvaguarda del patrimoni cultural immaterial. Estatal (BOE núm.126, de 27 de maig). 

Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial (MRPCI) Concepte Localitat BOE
Resolució de 3 de gener de 2022, de la Direcció General de Belles Arts,
per la qual s'incoa expedient de declaració del betlemisme
manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial.

– Betlem de Jesús. Església de l’Anunciació, la Sang (Palma) es considera el més antic en ´ús d’Espanya.

– Betlem de les Caputxines (Palma)

– Artesans figuristes i de complements (Illes Balears).

Mallorca

Illes Balears

(BOE núm. 4, 05/01/2022)
Reial decret 506/2021, de 6 de juliol, pel qual es declara la Tècnica del vidre bufat a Espanya com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial. A Espanya destaquen dos focus productors de major envergadura per la seva producció amb tradició històrica en la tècnica del vidre bufat: el Centro Nacional del Vidrio de la Granja en Segovia i Vidres Gordiola a Algaida, Mallorca.

Mallorca

Illes Balears

(BOE núm. 187, 06/08/2021)
Resolució de 13 de novembre de 2018, de la Direcció General de Belles Arts, per la qual s'incoa expedient de declaració de la dansa espanyola com a manifestació representativa del Patrimoni Cultural Immaterial. De les Illes Balears, a Mallorca hi ha, a més del bolero, jotes, fandango, encara certs balls religiosos de notable antiguitat, com les mateixes, o el copeo, cavallets i cossiers. Altres balls típics són els que s'executen els dies de carnaval, ball de la ximbomba, o el de Pasqua, ball de ses panades. A Eivissa i Formentera, destaquen quatre danses tradicionals que reben el nom de ball pagès.

Mallorca

Eivissa

Formentera

Illes Balears

(BOE núm. 299, 12/12/2018)