S`han trobat un total 13 Disposicions normatives. Mostrats del 1 al 10.
-
Decret 77/2012, de 21 de setembre, de simplificació administrativa i de modificació de diverses disposicions reglamentàries per a la trasposició en les Illes Balears de la Directiva 2006/123/CE, de 12 de desembre de 2006, de serveis al mercat interior.
La finalitat d'aquest Decret és la modificació de les disposicions autonòmiques de caràcter reglamentari per adaptar-les directament al que disposa la Directiva 2006/123/CE, de 12 de desembre de 2006, i la normativa bàsica estatal de transposició; i la simplificació dels corresponents procediments administratius, per a la incorporació del sistema de declaració responsable o comunicació prèvia per a l'inici d'activitats econòmiques, empresarials o professionals.
En aquest sentit, aquest Decret modifica el Decret 43/2003, de 2 de maig, pel qual s'estableixen les normes higièniques i sanitàries que regulen la pràctica del tatuatge, del pírcing i d'altres tècniques similars, així com els requisits dels establiments en els quals es realitzen aquestes pràctiques. També modifica el Decret 16/2004, de 13 de febrer, pel qual es regula l'exercici de l'activitat de bronzejat artificial. -
Decret 87/2010, de 25 de juny, sobre els drets d'informació dels usuaris de centres docents d'ensenyaments no oficials
A partir de l'aprovació d'aquest decret, a les Illes Balears els crèdits al consum subscrits amb entitats financeres que tinguin un acord previ amb les acadèmies que donen títols no oficials no s’hauran de retornar en cas que es suspengui l’activitat docent. A més a més, els centres no poden fer publicitat que causi confusió en relació a possibles titulacions i només poden lliurar als alumnes un document on s’acreditin els estudis realitzats.
-
Decret 46/2009, de 10 de juliol, sobre els fulls de reclamacions
Per una banda, aquest Decret obliga els empresaris i els treballadors autònoms, ja siguin professionals liberals o tècnics de tota mena, a tenir el full de reclamacions i d’informar-ne els consumidors.
Per l’altra, el Decret regula el procediment de tramitació de les reclamacions i les denúncies.
-
Decret 30/2008, de 14 de març, pel qual es crea la Comissió Coordinadora de Consum.
La Comissió Coordinadora de Consum té per objecte la coordinació de l'acció de les diferents conselleries del Govern de les Illes Balears, les competències de les quals incideixin o tenguin relació amb la matèria de consum i de defensa dels drets de les persones consumidores i usuàries.
-
Decret 136/2008, de 5 de desembre, sobre els drets d'informació als passatgers de transport marítim
Aquest dret regula els drets a la informació dels passatgers en el transport marítim entre illes. Aquest nou decret complementa el Codi de Comerç de 1885 que és la normativa específica que regulava els drets dels usuaris del transport marítim. Amb aquesta nova norma s’ha fet una passa més en la qualitat del servei i en la competitivitat, factors que milloren la confiança i la seguretat de les persones.
-
Decret 46/2005, de 29 d'abril, de modificació del Decret 75/2001, de 25 de maig, de creació i regulació del Consell Balear de Consum.
Aquest Decret modifica la composició i la denominació d'aquest òrgan consultiu que passa a denominar-se Consell de Consum de les Illes Balears.
-
Decret 16/2004, de 13 de febrer, pel qual es regula l'exercici de l'activitat de bronzejat artificial.
El Decret regula els requisits tècnics i sanitaris als quals queden sotmesos els establiments no sanitaris de bronzejat artificial, així com les mesures higièniques i sanitàries bàsiques que han d’acomplir les persones que realitzin aquestes activitats, la formació bàsica dels operadors d'aparells de bronzejat artificial, i la mesures per garantir la protecció de l'usuari. Aquest Decret ha estat modificat pel Decret 77/2012, de 21 de setembre, de simplificació administrativa i de modificació de diverses disposicions reglamentàries per a la transposició en les Illes Balears de la Directiva 2006/123/CE, de 12 de desembre de 2006, de serveis al mercat interior; amb la finalitat de simplificar els corresponents procediments administratius, per a la incorporació del sistema de declaració responsable per a l'inici d'aquestes activitats de bronzejat artificial.
-
Decret 43/2003, de 2 de maig, pel qual s'estableixen les normes higièniques i sanitàries que regulen la pràctica del tatuatge, del pírcing i d'altres tècniques similars, i els requisits dels establiments en els quals es realitzen aquestes pràctiques.
El Decret regula els requisits tècnics i sanitaris que han de complir els establiments no sanitaris de tatuatge i/o pírcing de les Illes Balears, les mesures higièniques i sanitàries bàsiques que han d'observar els professionals que realitzen aquestes activitats, l'exigència de coneixements suficients i adequats d'aquests professionals, i les mesures ordenades per a la protecció i informació dels usuaris. Aquest Decret ha estat modificat pel Decret 77/2012, de 21 de setembre, de simplificació administrativa i de modificació de diverses disposicions reglamentàries per a la transposició en les Illes Balears de la Directiva 2006/123/CE, de 12 de desembre de 2006, de serveis al mercat interior; amb la finalitat de simplificar els corresponents procediments administratius, per a la incorporació del sistema de declaració responsable per a l'inici d'aquestes activitats empresarials o professionals.
-
Decret 75/2001, de 25 de maig, de creació i regulació del Consell Balear de Consum
El Consell Balear de Consum és l'òrgan consultiu de col•laboració i participació en matèria de consum de les associacions de consumidors i organitzacions empresarials. Entre les seves funcions destaca la de fomentar el diàleg i proposar acords entre les associacions de consumidors, les organitzacions empresarials i l'Administració autonòmica.
-
Decret 1/1998, de 2 de gener, sobre informació quant als serveis mortuoris i funeraris
Davant la mort sorgeix la necessitat d’usar aquests serveis i, ateses les circumstàncies especials, l’Administració ha volgut protegir els consumidors per garantir-ne els drets, regulant l’oferta, la publicitat, la informació, la facturació i l’adquisició o l’arrendament de sepultures.