La salut, també a la carmanyola
Per circumstancies diverses, cada vegada més, els adults i també els escolars opten per dur el menjar a la carmanyola. Aquesta és una bona opció si se segueixen una sèrie de recomanacions quant a la preparació i planificació dels menús:
1. Sigau rigorós el la neteja de les mans, les superfícies de treball i els estris i recipients que utilitzau per a la preparació i conservació dels plats.
2. Assegurau-vos que les carmanyoles que emprau siguin aptes per al transport i la conservació d’aliments.
3. Preparau el plat amb la mínima antelació possible i conservau-lo sempre refrigerat; a l’hora de menjar-vos-el, si és necessari, encalentiu-lo. També podeu utilitzar la carmanyola isotèrmica, que conserva la temperatura entre 4 i 6 hores.
4. Amb la carmanyola, el més pràctic és preparar plats únics que incloguin carbohidrats (pasta/arròs), proteïnes (carn, peix, ous) i verdures. Aquí teniu alguns suggeriments de plats complets:
- Amanida de pasta amb pollastre, poma, blat i verduretes
- Amanida d’arròs amb tonyina, tomàtiga, pebre verd i vermell i olives negres
- Trempó mallorquí amb ciurons, arròs i ou dur o tonyina
- Estofat de carn amb patates, pèsols i pastanaga
- Macarrons amb carn, pastanaga i xampinyons
Més informació:
La carmanyola a l'escola (pdf)