Governança
S’entén la governança climàtica com la manera en la que les societats defineixen objectius i prioritats, e implementen i supervisen accions de diversa índole per a fer-se càrrec de les causes y conseqüències del canvi climàtic. Involucra diferents actors de les administracions públiques, a la societat civil, passant per el sector privat i es dona a diferents nivells; internacional, nacional i local.
En l'àmbit balear, la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica crea els organismes públics que han de garantir i vetlar per fer efectiva la transició energètica i la coordinació i l’aplicació de l’estratègia de lluita contra el canvi climàtic. Entre aquests organismes, hi ha el Consell Balear del Clima, que garantirà la participació permanent de la societat civil en la presa de decisions; el Comitè d’Experts, que graduarà i adequarà el compliment d’objectius a la situació real de cada moment, i l'Institut Balear de l’Energia (IBE).
A banda dels organismes públics que desenvolupa la Llei 10/2019, de 22 de febrer, existeixen altres espais de gobernança de nivell nacional i internacional, d'organitzacions no governamentals, del sector privat i d'altres actors socials.