Durant els passats dies 23 i 24 d'Abril, la Fundació Bit i IBETEC compartiren un estand sota la nova marca del Govern «Sol i Dades» a través de la qual és pretén atreure talent i empreses del sector tecnològic i científic cap a les Illes Balears, i posicionar les nostres illes com a laboratori i referent de la quarta revolució industrial.

Aquesta nova estratègia del Govern s'articularà ara a través d'una web que s'ha posat recentment en funcionament a la plataforma Medium, i que està disponible en tres idiomes a través de les URLs: solidades.cat, solydatos.es, i sunanddata.com. A través d'aquestes webs s'oferiran aquells continguts que fan de les nostre illes un espai idoni per a aquelles persones que volen establir aquí els seus projectes empresarials o activitat professional.

Amb "Sol i Dades", no només es pretén donar a conèixer les infraestructures i els serveis que faciliten la transició cap a una economia basada en el coneixement, sinó també focalitzar l'atenció en atributs atractius per a l'atracció del talent, com són també el paisatge, la qualitat de vida, i el medi ambient.

Durant el congrés, visitants de tot el món pogueren conèixer la xarxa IoTib de IBETEC, la primera xarxa pública de l'Estat espanyol (i, possiblement, de tota la Unió Europea) de l'àmbit de l’anomenat “Internet de les coses”. Aquesta xarxa de sensors de llarg abast i baix consum, parteix de la tecnologia coneguda com LoRaWAN i permet donar cobertura de la Xarxa a tot el territori balear destinat a organismes públics.

Així mateix, la Fundació Bit va presentar el conjunt de serveis de suport que ofereix a la innovació empresarial, tals com la Factoria d'Innovació, els serveis de suport a l'emprenedor de base tecnològica a través del programa EmprenBit o el foment a la internacionalització a través de la Xarxa Europe Enterprise Network, de la qual la Fundació Bit n'és la coordinadora a les Illes Balears.

Cinc empreses de les Illes Balears presentaren els seus projectes a l'SIWC acompanyats per la Fundació Bit.

A més de disposar d'uns dels estands més grans de la zona d'expositors, gràcies a la participació com a partner del SIWC 2018, la Fundació Bit va poder seleccionar diverses empreses de les Illes que presentaren els seus projectes a Speaker Corner, un espai en el que els assistents podien conèixer aquests projectes presentats en format Pitch Elevator, orientat sobre tot a la recerca d'inversors.

Les empreses que presentaren els seus projectes seleccionades per la Fundació Bit van ser:

-Urban Drivestyle: Fàbrica de bicicletes elèctriques que combinen una aparença vintage amb la tecnologia e-bike, pensades per usar-se a la ciutat.

-Hook Sistemas: Empresa de disseny gràfic que ofereix solucions corporatives i webs innovadores amb un software avançat, capacitat per realitzar consultes per part del client.

-Brújula & grup CMC: Solucions per a la transformació digital dels negocis, utilitzant tecnologies d’avantguarda en àmbits com: processos digitals, internet de las coses (IoT), intel·ligència artificial, seguretat i analítica avançada de dades.

-Mabrian Techs: Plataforma de “Travel Intelligence” que utilitza el big data per localitzar i representar en un mapa el cicle del viatge per tal de comprendre les dinàmiques turístiques a escala global.

-CUT&GO: “Project Factory” de disseny i producció creativa que treballa amb tecnologia de control numèric CNC, robòtica i scanning 3D. Ofereix el seu producte en camps com l’arquitectura, la decoració, l’interiorisme, la moda o la publicitat.

Bel Llodrà, coordinadora de l'àrea de cibersocietat de la Fundació Bit va moderar una de les sessions principals.

Finalment, també cal destacar la participació de Bel Llodrà, coordinadora de l'àrea de cibersocietat de la Fundació Bit, que fou l'encarregada de moderar una de les sessions del congrés: «Circular economy and sustainable development» i en la que també hi van participar; Christian Pleijel, Program Director de KTH Royal Institute of Technology; Sandra Espeja, consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca; Francesco Lembo, Project Manager de ACR+; Sebastià Sansó Jaume, Director General d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus; Eduardo Cózar Chilleron, Cap del Servei Mediambiental i Urbà de l'Ajuntament de Calvià, i Josep Lluís Cobos Ferrer de Sant Jordi, Director de Gestió Integral de Melchor Mascaró.