LOGO CAIB
29 febrer 2024 Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat

El transport públic de la xarxa TIB i SFM serà gratuït per a tothom amb motiu del Dia de les Illes Balears

Foto de noticia


El Govern celebra la festa de les Illes Balears amb diferents accions participatives arreu de Mallorca i anima els ciutadans perquè venguin en transport públic a Palma per gaudir de la fira del Dia de les Illes Balears 2024.

Per tal de facilitar als ciutadans els desplaçaments i moure's en bus i tren de manera més còmoda, la xarxa del TIB i d’SFM serà gratuïta el divendres dia 1 de març, no només per a les persones que tenen la Targeta Intermodal sinó també per a les que viatgin amb bitllet senzill, targeta de crèdit o bitllet en línia.

A la xarxa ferroviària l'accés a les andanes serà lliure. Per viatjar amb el bus del TIB els usuaris que ho facin amb la Targeta Intermodal o la targeta de crèdit l'hauran de validar igualment tant a la pujada com a la baixada, però no es descomptarà el cost del viatge del saldo de la seva targeta.

Reforç del servei d’SFM el divendres 1 de març

Una novetat que no s'havia duit a terme fins ara i que s'introdueix enguany és el reforç del servei de Serveis Ferroviaris de Mallorca programat per a l’horabaixa del divendres 1 de març. Per facilitar més els desplaçaments en aquesta jornada festiva, s'han programat vuit trens especials que s'afegeixen al servei habitual de dia festiu i efectuaran trajectes entre Palma i Inca en tots dos sentits. Hi haurà quatre serveis Palma-Inca, amb sortida a les 17.25 h, 18.55 h, 19.55 h i 20.55 h; i des d'Inca cap a Palma, quatre trens més, amb sortida a les 18.05 h, 19.35 h, 20.35 h i 21.35 h.

Activitats de la Conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat a la fira del Dia de les Illes Balears 2024

Els ciutadans podran visitar el dia 1 de març la caseta de la Conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat, on trobaran informació de la xarxa de transport públic interurbà. A més, podran jugar al «Com s'hi va» i participar en el sorteig d’un regal.

D’altra banda, el dissabte dia 2 de març, totes aquelles persones que encara no tenguin la targeta de transport del TIB podran obtenir-la al mostrador d'informació que hi haurà a la caseta.

A més, l’Institut Cartogràfic i Geogràfic de les Illes Balears ha organitzat una exposició sobre imatges de cartografia (1290-1786) i fotografies dels anys 1956-2023 i el concurs de dibuix «Dibuixa les Illes Balears», adreçat a infants d’entre 6 i 12 anys, amb l’objectiu de donar a conèixer aspectes geogràfics de les nostres illes. Amb el mateix propòsit, l’Institut també ha organitzat una activitat de muntar trencaclosques per a tots els públics el dijous 29 de març de 17 a 18 h a la carpa central de la fira.