LOGO CAIB
5 juny 2023 <10aL>Conselleria de Mobilitat i Habitatge

El Govern organitza unes jornades al Llevant de Mallorca per donar a conèixer els fons europeus per a la rehabilitació d'habitatges

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern de les Illes Balears, a través de la Direcció General d'Habitatge i Arquitectura, ha organitzat un cicle de sessions informatives per explicar els fons Next Generation EU per a la rehabilitació d'habitatges.

Durant aquesta setmana, els tècnics especialitzats en aquestes subvencions explicaran cada una de les opcions disponibles i les passes que s'han de seguir per poder beneficiar-se.

El cicle comença avui dia 5 de juny i finalitza el pròxim divendres dia 9, i recorrerà els següents municipis:

-Dilluns dia 5 de juny a les 18 h a Auditori Sa Màniga, Cala Millor
-Dilluns dia 5 de juny a les 20 h a Centre Cultural Espai, Sant Llorenç
-Dimarts dia 6 de juny a les 19 h Ca ses Monges, Son Carrió
-Dimecres dia 7 de juny a les 19 h, Casal de cultura Can Garau, Sencelles
-Dijous dia 8 de juny a les 19:30 h, Casa de Cultura, Felanitx
-Divendres dia 9 de juny a les 20 h, Casal de Cultura Son Ciurana, Ariany
 

Aquestes sessions informatives estan obertes a tota la ciutadana i serviran per donar a conèixer els diferents programes d'ajudes per a la rehabilitació energètica d'edificis i d'habitatges, que poden cobrir fins al 80% de la despesa de les actuacions i comporten importants beneficis fiscals.

En aquestes jornades, els tècnics de la Direcció General d'Habitatge i Arquitectura presenten les diferents línies existents i expliquen què són, qui les pot demanar i com s'ha de fer. Per donar una atenció més personalitzada, també responen a les possibles preguntes que puguin plantejar els assistents i resolen els dubtes que puguin sorgir.

Les Oficines de Rehabilitació

Per facilitar els tràmits a la ciutadania, el Govern ha posat en marxa les Oficines de Rehabilitació. Es tracta d'un servei de finestreta única mitjançant el qual els ciutadans poden informar-se dels ajuts existents. També serveixen per a orientar, coordinar i ajudar a tramitar les subvencions de forma gratuïta. Com a passa essencial, aquestes oficines dels col·legis professionals, emeten un informe previ, necessari per poder tramitar la sol·licitud de les subvencions.

Els ciutadans que vulguin demanar cita per a la seva atenció, tant telefònica com presencial, ho poden fer mitjançant la pàgina web orbalears.com. L'objectiu és agilitzar els tràmits necessaris per poder obtenir les ajudes europees, el termini de sol·licitud de les quals finalitza l'1 de setembre de 2023.


El calendari de jornades informatives

Durant tot el mes de juny i fins que finalitzi el termini de sol·licituds de subvencions, l'1 de setembre, els tècnics de la Direcció General d'Habitatge i Arquitectura continuaran visitant els municipis de les Illes. Aquells interessats en conèixer els detalls de cada una de les jornades informatives, poden consultar la web de Rehabilitació d'Habitatges: https://www.caib.es/sites/rehabilitaciohabitatges/ca/inici/?campa=yes