Les reserves hídriques de les Balears milloren lleugerament al març, arribant al 56%
Març va concloure amb les reserves hídriques de les Illes Balears experimentant un lleuger augment, situant-se en el 56%, un canvi positiu respecte al mes anterior però per sota del 62% registrat l'any passat.
El tercer mes de l'any ha estat testimoni d'un comportament mixt entre les diferents Unitats de Demanda (UD), on Menorca, Artà i Eivissa han sofert disminucions en les seves reserves, mentre que Migjorn, Palma-Alcúdia, Tramuntana Nord, Tramuntana Sud i Formentera reporten augments. Manacor-Felanitx i es Pla, per la seva part, es mantenen sense canvis.
L'anàlisi per illes revela una evolució mixta en les reserves hídriques durant el mes de març. Mallorca registra un increment en les seves reserves, passant del 54% al 57%. Menorca manté les seves reserves estables en el 54%. Per altra banda, Eivissa experimenta un lleuger descens, passant d'un 40% a un 39%, la qual cosa reflecteix els desafiaments específics en la disponibilitat d'aigua a l'illa.
Amb el 84% del territori en situació de prealerta i només Tramuntana Nord i Tramuntana Sud en normalitat, la situació general de la demarcació, amb un índex de 0,513, se situa per sota de les xifres de l'any passat (0,575).
Segons informes de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), març ha estat catalogat com un mes humit a les Balears, amb un volum de precipitacions que supera les mitjanes històriques. Es van registrar 48,3 litres per metre quadrat (l/m²) de pluja de mitjana en l'arxipèlag, en contrast amb els 33,1 l/m² habituals per a aquest mes. Aquesta tendència es va reflectir de manera desigual en les diferents illes:
A més, el percentatge de precipitació interanual a les Balears va assolir el 78%, amb Mallorca al 81%, Menorca al 78% i les Pitiüses (Eivissa i Formentera) al 55%.
Març no només es va caracteritzar per la humitat sinó també per la calor, registrant una temperatura mitjana de 13,9 °C. Aquesta xifra suposa una anomalia de 1,5 °C per sobre de l'esperat per al mes, marcant-lo com un període inusualment càlid.