29 febrer 2024 Conselleria de Famílies i Afers Socials

La Conselleria de Famílies i Afers Socials celebra els actes del Dia de les Illes Balears amb actuacions i activitats inclusives

Foto de noticia


Amb motiu dels actes de celebració del Dia de les Illes Balears, la Conselleria de Famílies i Afers Socials desplegarà un programa d'activitats i de difusió amb l’objectiu d’informar sobre els seus projectes. Els actes tindran lloc els dies 1 i 3 de març a diferents punts de Palma.

Paral·lelament a això, a l’estand de la Conselleria hi haurà informació fins al diumenge sobre les activitats i projectes de la conselleria i de les quatre direccions generals, a més dels ens que engloba. En aquest sentit, a banda de material i informació sobre el Carnet Jove que impulsa l’IBJOVE o del servei 24 hores de l’IBDONA, entre d’altres, hi haurà productes realitzats pels usuaris del Centre ocupacional de Sa Riera. Són espelmes, cossiols i sabons realitzats per les 50 persones amb trastorn mental greu que assisteixen a aquest centre.

Tallers inclusius amb ONCE i actuacions musicals i de dansa

El mateix dia 1 de març, Dia de les Illes Balears, tendrà lloc l’actuació del Trío Elader. Serà a les 19.00 hores a l’envelat central. Aquesta formació fou finalista al certamen Art Jove 2022 i està formada per Miguel Gerardo Perelló Alfaro (flauta), Adrián Medina Sánchez (guitarra) i Antoni Borderia Tormo (oboè). Interpretaran el Trio número 3 del compositor alemany Joseph Kreutzer (Aquisgrà, 1790 - Düsseldorf, 1840).

Els dies 1 i 3 de març, a les 10.30 hores, al Parc de la Mar, se celebraran sessions d’un taller obert a tothom a càrrec de l’ONCE. Es tracta d’un circuit de mobilitat acord amb els compromisos d’aquesta entitat que, a banda de donar suport a les persones amb discapacitat visual greu o amb ceguera total, fa costat a la difusió i divulgació de tot allò que envolta el món de la discapacitat visual. Concretament, per aquests dies ONCE ha organitzat diferents estacions: una en què tothom podrà escriure en braille amb una màquina perkins; una altra en què, amb una màscara, jugaran amb el sentit del tacte per esbrinar diferents objectes; i jocs de taula adaptats.

Finalment, el diumenge dia 3 la companyia IBDANZA representarà ‘Això era i no era’, un espectacle de mitja hora de durada dirigit per Daniel Estévez i Águeda Morey i interpretat per ambdós i per Maria Blanes, amb la xelista Clara Alarcón i fotografies de Flor Rajo. Serà a les 17.00 hores, a l’envelat central. Aquesta obra parteix d’un recull de tradicions de les Illes que inspiren al moviment. Des dels orígens de Mallorca i el significat etimològic de Balears (Ba' lé yaroh), traduït com "els mestres del llançament de pedres" fent referència a l'antic exèrcit de foners de les illes. El violoncel interpretarà en viu el so de la música tradicional de les Illes, explorant diferents patrons de moviment inspirats en les qualitats del ball de bot, amb l'objectiu d'innovar i crear la versió pròpia des de l'art contemporani. Finalment, a través de l'expressió corporal, s’hi representaran uns fragments de rondalles mallorquines.