LOGO CAIB
25 maig 2023 <10aL>Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

El Govern adjudica el nou acord marc de contractació centralitzada de subministrament elèctric de la CAIB, que suposarà un estalvi de més de 21 milions d’euros en un any

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


El Govern de les Illes Balears ha adjudicat el nou acord marc per a la contractació centralitzada del subministrament d’energia elèctrica per als edificis i les instal·lacions de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, del seu sector públic instrumental i d’altres organismes adherits.

Aquest acord marc ha estat adjudicat a la comercialitzadora Endesa Energia per 65.414.167,12 euros, un preu molt inferior al del contracte anterior (87.182.769,00), el que permetrà un estalvi anual de 21.768.601,87 euros. Els contractes basats en l’acord marc estaran en vigor des de l’1 de juny de 2023 fins al 31 de maig de 2024.

L’adjudicació de la licitació per part de la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors d’aquest nou acord marc per a la contractació centralitzada del subministrament elèctric del Govern de les Illes Balears suposa una continuació en el compromís del subministrament d’energia d’origen 100 % renovable per als més de 850 punts de subministrament del Govern Balear.

Així doncs, el total de la demanda elèctrica dels edificis i instal·lacions de l’Administració, estimada en uns 270 GWh/any, tindrà la certificació de garanties d’origen «Energia Verda», el que suposarà una reducció en les emissions de CO2 en les instal·lacions del Govern.

A més, també s’estableix el compromís d’Endesa d’instal·lar onze plantes solars fotovoltaiques per a l’autoconsum que sumaran una potència total de 631,45 kWp. Els panells solars s’instal·laran a edificis i superfícies propietat del Govern Balear i s’inclou la instal·lació de panells solars sobre una estructura flotant a la bassa de regadiu del municipi de Consell.

De les instal·lacions solars fotovoltaiques del contracte cal destacar una instal·lació a l’IES Sineu (91 kWp), una altra a l’IES Berenguer d’Anoia (120,95 kWp) i a l’IES Binissalem (60 kWp). Així mateix, es realitzarà una instal·lació al CIFP Juníper Serra (70 kWp), una al centre de salut d’Algaida (12,5 kWp), i al centre de salut de Can Picafort (40 kWp). La depuradora de Sóller (75 kWp) també comptarà amb una instal·lació fotovoltaica, així com la depuradora de Vilafranca (50 kWp). Així mateix, s’instal·laran estructures flotants a les basses de regadiu de Consell (30 kWp) i Capdepera (70 kWp), així com una instal·lació al centre ocupacional de sa Riera, a Palma (12 kWp).