24 març 2023 <10aL>Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

Vicepresidència i l’Ajuntament d'Eivissa organitzen les jornades Eivissa Tech Fòrum destinades a inversors del món de la innovació tecnològica

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


La Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General d'Innovació i en col·laboració amb l’Ajuntament d’Eivissa, organitzen les jornades Eivissa Tech Fòrum, una activitat impulsada des de l'espai Districte 07800 i que reunirá a inversors que vulguin explorar les oportunitats que ofereix el món de la tecnologia a Eivissa i debatre sobre el futur del finançament al sector de la innovació tecnològica.

L'esdeveniment, que tindrà lloc del 26 al 28 d'abril, compta amb 30 ponents experts nacionals i internacionals de prestigi reconegut en panells i taules rodones sobre el món tecnològic, tendències emergents, estratègies d'inversió d'èxit i últimes innovacions.

El Director General d'Innovació, Aitor Morrás, ha assenyalat que «a les Illes Balears sí que hi ha activitats que són innovadores però el que no hi ha és gaire cultura d'inversió per a aquest tipus d'empreses. Detectam que hi ha una necessitat de formació per part de persones susceptibles de tenir prou sous per invertir en tecnologia però que, per desconeixement d'aquest tipus d'inversions, no ho fan. Per això, des del Govern de les Illes Balears, creiem que per al foment de la inversió a Balears i a l’illa dEivissa, aquest tipus d’actuacions és fonamental. Les empreses de nova creació tindran al seu abast startups de tot el món que vindran a comptar les seves experiències i, alhora, també podran mentoritzar empresaris o gent amb fons d’Eivissa que tinguin la curiositat de veure com invertir en empreses innovadores en tecnologia. Aquest és un esdeveniment que compta amb aquests dos vessants de diversificació del model productiu».

Per part seva, l’alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha explicat que «des de l’Ajuntament d'Eivissa, durant els darrers 4 anys s'ha treballat molt en les qüestions relacionades amb la innovació. Per primera vegada s'ha situat sobre el mapa la ciutat d'Eivissa i el seu vessant d'innovació i tecnologia, a través del FABLAB, de Districte 07800, així com dels esdeveniments de caire tecnològic que estam posant en marxa des de fa anys». L’alcalde ha afegit que «l'objectiu final d'aquest treball és diversificar la nostra indústria i, alhora, donar opcions dins de la nostra illa a la joventut interessada al sector de la innovació per construir una ciutat de futur, retenint talent i arrelant el coneixement a ‘illa i ciutat’».

Jesse Krieg, CEO d´Eivissa Tech Fòrum, ha detallat com serà el programa durant els dies que es desenvoluparà l´esdeveniment. «Hi haurà dues jornades de demà amb conferències i taules rodones en paral·lel que tindran lloc a la universitat i en què participaran ponents com Amit Pradhan, president de la Silicon Valley Blockchain Society. Així mateix, estan previstos espais breus perquè les empreses que cerquin inversors puguin presentar les seves idees als assistents i sessions de networking que es duran a terme a Talamanca».