LOGO CAIB
7 desembre 2023 Conselleria de Salut

Les Balears demanen a la ministra de Sanitat un ple per abordar la falta d'especialistes en medicina familiar i comunitària

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

García també ha expressat la necessitat de finalitzar el registre de professionals per tenir una font de dades fiables

La consellera de Salut, Manuela García Romero, ha participat avui en una reunió extraordinària i telemàtica del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. En la seva intervenció, la consellera de Salut ha felicitat la nova ministra i el seu equip pel nomenament i ha manifestat la necessitat de convocar de manera urgent un ple del CISNS monogràfic en el qual abordar el dèficit d’especialistes, sobretot pel que fa a metges de família.

En aquesta línia, Manuela García també ha expressat la necessitat de finalitzar el registre de professionals per tenir-ne una font de dades fiables, així com un estudi que disminueixi l’àrea d’incertesa en la presa de decisions.

Respecte dels punts de l’ordre del dia, la consellera de Salut ha votat a favor de l’acord de distribució de fons a les comunitats autònomes per obtenir plasma mitjançant recanvi plasmàtic, en el marc de l’Estratègia Nacional per a l’Autosuficiència en Plasma.

Per acabar, ha sol·licitat ajornar a un pròxim ple, perquè requereix una anàlisi més exhaustiva de la Conselleria, la distribució de 42,8 milions d’euros, acordats en el ple del CISNS del 23 de juny, per a diferents programes d’ús racional de medicaments, vigilància del càncer i donació de medul·la òssia. Finalment, aquest nou ple tindrà lloc el pròxim dilluns 11 de desembre, amb aquest únic punt per tractar.